• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Şanlıurfa’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

GÜNDEM 14.11.2023 12:40:05 0
Şanlıurfa’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Şanlıurfa’da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Şanlıurfa’da sağlık personelince gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 gün süreli UMKE temel eğitimi gerçekleştirildi, ardından tatbikat yapıldı. Teorik eğitimlerin Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildiği faaliyetlerin saha eğitimleri ve tatbikatları ise Bozova kırsal alanda yapıldı. Tatbikat gereği yaşanan 6,4 büyüklüğündeki depremde yaralanan vatandaşlara, UMKE ekipleri acil müdahalede bulunarak hastanelere taşıdı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Şanlıurfa Bozova ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Kurtarma Ekibinin (UMKE) 25 yeni katılımcısı için temel eğitimin ve saha eğitiminin kurulduğu kamp alanına Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz ve hizmet başkanları katıldı.

Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, kamp alanında katılımcılara Türkiye’nin yeni bir afet ile karşı karşıya kalmaması temennisinde bulundu, meydana gelebilecek tüm afet ve olağan dışı durumlar için de eğitimlerin devam etmesi gerektiğini söyleyerek katılımcılara başarılar diledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz ise, “Yılda iki defa gerçekleştirilen UMKE temel eğitimini şu an arkadaşlarımız uyguluyorlar. Eğitim sonunda UMKE ekibimize yaklaşık 25 yeni arkadaşımız dahil olmuş olacaktır. Eğitimlerin teorik ve pratik kısmında öğrenilen veya pekiştirilen konular eğitim sonundaki tatbikatla canlandırıldı. Gerçeğini aratmayan bir deprem bölgesi oluşturulan tatbikatta UMKE’nin yeni gönüllüleri adeta zamanla yarışarak öğrendiklerini uygulamalı olarak sahada gerçekleştirme şansı buldu. Tatbikat sonrasında başarılı olan kursiyerlerimiz ile birlikte UMKE gönüllü ordumuzu güçlendirmiş olacağız. Ülkemize meydana gelebilecek yaşanmasını istemediğimiz tüm afet ve olağan dışı durumlar için Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimi olarak hazırız” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Kurtarma Ekibi (UMKE) birimi tarafından yurt içinde ve yurtdışında meydana gelebilecek acil afetlerde daha etkin, verimli sağlık hizmeti sunulması amacıyla gönüllü hastane personellerinden oluşan 1 Doç. Dr., 3 pratisyen hekim, 3 hemşire, 8 paramedik, 5 acil tıp teknisyeni, 1 eczacı, 1 diş teknisyeni, 1 laborant, 1 röntgen teknisyeni ve 1 anestezi teknisyeni olmak üzere toplamda 25 personele Kasım ayı içerisinde 5 gün süre ile uygulamalı eğitim verilerek, tatbikatla sonlandırıldı.

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Batman'da 30 katılımcı, "Siyer Mektebi" eğitimini başarıyla tamamladı

TESSEP: Boşanmanın başlıca sebebi ilgisizlik ve yanlış anlaşılma

Somali'de patlama: 11 ölü

Endonezya'da sel: Bir ölü 19 kayıp

95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Silvan Yolunda Korkunç Kaza: İkisi Ağır 7 Yaralı!

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 339'a yükseldi

Ürdünlü analist: Arap Zirvesi sonuçlarına güvenemeyiz; Filistin direnişinin kararlığına dayanmalıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ