EKONOMİ 2.09.2023 18:10:03 0

Şanlıurfa’da Hacıbaba Pastanelerine yoğun ilgi

Şanlıurfa’da Hacıbaba Pastanelerine yoğun ilgi
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa’da Hacıbaba Pastanelerine yoğun ilgi

Soğuk baklavanın patentine sahip olan Hacıbaba Pastaneleri, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen fuarda yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır’da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen tanıtım fuarında stant açtı. Soğuk baklava ile ün salan pastane vatandaşların ilgi odağı oldu. Fuar alanını gezen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Hacıbaba Pastanelerinin standında tatlılardan tattı. Soğuk baklavanın tadını beğendiğini belirten Vali Şıldak, “Diyarbakır’dan gelen bir işletme, tadına baktık ve çok beğendik. Öneriyoruz, her damak tadı eminim ki keyif alacaktır. Urfa’da bu tanıtım günleri, kültür, sanat ve turizm günlerine renk kattı. İnsanlarımız da bolca rağbet ediyor. Devamında inşallah bunu bir festival olarak daha üst seviyede bir organizasyon şeklinde gerçekleştireceğiz. Hacıbaba Pastanelerinin bir şubesi de buraya yakışır.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, pastanenin ürettiği ürünlerin tümünü beğendiğini söyledi. Beyazgül, 'Vatandaşlarımızın tadacağı kadar tatlı getirmişler. Hiç de kısıtlamamışlar. Ne kadar misafir gelirse gelsin biz hazırız diyorlar. Ama ayrıca bu lezzet de çok güzel bir lezzet. Bunun keşfedilmiş olması da çok önemli. Az önce tatlıyı yeniden tattık, çok hoşumuza gitti. Biz işlerinize bereket diliyoruz' diye konuştu.

Hacıbaba Pastanelerinin lezzetiyle tanışmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Siverek Belediyesi Başkanı Ayşe Çakmak, firmaya başarılar diledi. Çakmak, “Şanlıurfa’da birincisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Turizm Fuarı’nda çok güzel bir firmamızla bir aradayız. Hacıbaba baklavaları ve tatlı severlerin buluştuğu bir yer yerdeyiz. Sunumu yapılırken de gördüğümüz kadarıyla da büyük bir rağbet gösterdi. Çok güzel, lezzeti olan, özellikle de soğuk baklavasıyla da ünlü bir firma. Bu güzel firmamızın lezzetlerini tattık hep beraber. Hacıbaba firmamıza başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Letonya’dan AB’ye "Ruslara vize vermeyi durdurun" çağrısı

Meteorolojiden 4 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 25 can kaybı

Avrupa Güvenlik Eylem Planı hayata geçirildi

Rusya, Donetsk'te bir bölgeyi daha ele geçirdi

Şili’de hortum etkili oldu: 13 yaralı

Seyir halindeki kamyon infilak etti: Şoför hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır’da tır alev alev yandı: İtfaiye yetersiz kaldı iddiası

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Rusya'dan Baltık Denizi'nde askeri tatbikat

Muğla açıklarında 93 düzensiz göçmen yakalandı

Sudan'da kolera alarmı: Vakalar 2 bin 700'ü aştı

Tayvan ile Çin arasında askeri tansiyon yine zirvede

HAMAS yetkililerinden El Arabiya'nın iddialarına yalanlama

Kocaeli'de 3,1 büyüklüğünde deprem

Siirt’te yaz öncesi temizlik seferberliği başladı

Siirt’te miniklere yangın güvenliği eğitimi

Hatay'da kuduz karantinası

Malatya Valisi Yavuz: Eylül itibariyle, deprem öncesine kıyasla yüzde 25 daha fazla dersliği hizmete açmış olacağız

Elazığ’da feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasası utancından bu milleti mutlaka kurtaracağız

Malatya'da fen lisesi öğrencilerinin yaptığı İHA Türkiye birincisi oldu

Gaziantep'te Şehir Hastanesi'nde Radyonüklid İyot Tedavi Merkezi açıldı

Irak'ta yasadışı silah deposunda patlama: 1 polis hayatını kaybetti, 7 yaralı

Türkiye’nin ilk "Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı" Bursa’da açıldı

BM: Gazze'ye daha fazla yardım malzemesine ihtiyaç var

Almanya'dan Ukrayna'ya patriot füzesi yardımı

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yürütülen tahkikatları gayet olumlu karşılıyoruz

Bingöl'de 3,6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor