• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Şanlıurfa’da herkese ucuz ekmek, seri üretim 1 Ocak’ta başlıyor

EKONOMİ 6.12.2022 18:15:03 0
Şanlıurfa’da herkese ucuz ekmek, seri üretim 1 Ocak’ta başlıyor

Şanlıurfa’da herkese ucuz ekmek, seri üretim 1 Ocak’ta başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyareti sırasında bazı ulusal basın kuruluşlarında gündeme gelen halk ekmek büfesi polemiğini Belediye Başkanı sonlandırdı. 'Büfe var ekmek yok' eleştirilerine fabrikada cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, 1 Ocak’ta seri üretime geçileceğini duyurdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halk Ekmek Fabrikasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son teknoloji modern cihazlarla donatılan fabrikada birkaç gün içerisinde deneme üretimi başlayacak. Fabrika 1 Ocak 2023’te ise seri üretime geçecek. Şanlıurfa’da dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen proje ile günlük 100 bin ekmek üretimi gerçekleştirilecek. BELTUR A.Ş. tarafından işletilecek Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekler şehrin farklı bölgelerine kurulan 35 farklı büfede satışa sunulacak.

“Günlük 100 bin ekmek üretilecek”
Halk Ekmek Fabrikasındaki çalışmaları incelemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, halk ekmek fabrikasında 1 Ocak 2023’te seri üretime geçileceğini aktardı. Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan halk ekmek fabrikasındayız. Fabrikamız Allah nasip ederse pazartesi günü deneme üretimine geçecek. 1 Ocak 2023’te ise seri üretime geçecek. Fabrikamız günde 100 bin ekmek üretecek. İnşallah dezavantajlı insanımıza bir imkan sağlamış olacağız. Bir destekte bulunmuş olacağız. Bu halkımıza önemli bir hizmettir. Bu hizmeti yaparken, bir yandan fabrikamızı tamamlarken diğer yandan da halka satış noktalarını oluşturmak zorundaydık. Halkımıza satış noktalarını oluşturduk. Büfeler yaptık. Böylelikle fabrika faaliyete geçtiği anda hiçbir eksiklik kalmadan doğrudan halkımıza ulaşmış olacağız. Yapmış olduğumuz büfeleri de birkaç ay önce gerçekleştirdik. Çünkü üretime geçtiğimiz zaman telaş olmaması içindir. Günde 100 bin ekmek üretilen bir fabrikada üretilen ekmeklerin elde kalmaması, israf olmaması gerekir ki büfeler bunun en önemli ayağıdır” dedi.

“Fabrika burada büfeler oradadır”
Beyazgül, açıklamasının devamında, “Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya geldiğinde çok büyük eserler açıldı. Kavşaklar açıldı, yollar açıldı. Fabrikalarımızdan, canlı hayvan borsamızdan, mezbahalarımızdan bahsedildi. Yani milyarlık tesisler açıldı. O küçücük büfe Cumhurbaşkanı’mızın gözünü boyamak için yola konulur mu? O gazete manşette yer vermiş. Oraya büfe koymuşlar ki Cumhurbaşkanı’nın gözü boyansın. Fabrika olmadan büfe konulur mu? İşte fabrika burada büfe oradadır. Bu gazete, yalan haberlerle halkın kafasını değiştirmek istiyor. Biz de halka hizmet esastır. Gazetelerin de görevi doğruları yazmaktır. Hakikatleri yazmaktır. Halkın gören gözü ve işiten kulağı olup bunu halka yansıtmaktır. Olmayan bir şeymiş gibi bunu bu şekilde lanse etmek gerçekten de çok üzücüdür. Şanlıurfa halkı adına da üzücüdür. Şanlıurfa halkı her şeyi görüyor. Manşeti gördüğüm zaman halkımız bana şunu söylediler. Üzülmememi ve her şeyi bildiklerini söylediler. İnsan ister istemez üzülüyor. Ulusal bir gazete sanki fabrika yokmuş, büfe konulmuş gibi aktarılıyor. Ben buradan o gazeteyi kınıyorum” İfadelerine yer verdi.
[gallery ids=',66600,66601,66602,66603,66604,66605']

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

Batman'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yetimler Vakfı Yemen'de yüzlerce yetimi giydirdi, mağdur ailelere yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak

1,7 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın ilk sabahında Mina'da cemre taşladı

Bayram namazı için camiye gelen çocuklar: Gazze için dua edeceğiz

Adanalılar: Kurbanın amacı et değil, Allah rızasıdır

İran'dan Çin'e balistik füze hamlesi: Binlerce tonluk anlaşma yapıldığı iddiası

Direniş güçlerinden siyonist rejime ağır darbe: Ölü ve yaralılar var

Kurban etinin mevlit veya düğün yemeği yapılması caiz midir?

Şabak, Gazze'deki çeteleri HAMAS'a karşı silahlandırdı

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Adanalılardan bayram mesajı: Gazze’deki soykırım son bulsun

Diyarbakır halkı kurban şehidlerini unutmadı

Adıyamanlılar bayram namazında buluştu

Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 10'u ağır 26 yaralı

Diyarbakırlılar bayram namazını tarihi Ulu Camiinde eda etti

Adana Valisi Köşger'den bayram mesajı ve trafik uyarısı

Malatya'da Bayram Namazı coşkusu

Kurban; paylaşmak, yardımlaşmak ve kardeşliktir

Adana'da binlerce kişi bayram namazı için saf tuttu

Kurban Bayramı sevinci camilere taştı, kalpler Gazze için attı

Siirt’te bayram namazı kılındı, Gazze unutulmadı

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: 1 ölü

Mardin'de Kurban Bayramı namazı coşkuyla kılındı

Şanlıurfa’da Kurban Bayramı namazı kılındı

Halil Hayye: Gazze ümmet için canını veriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ