• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Şanlıurfa’da herkese ucuz ekmek, seri üretim 1 Ocak’ta başlıyor

EKONOMİ 6.12.2022 18:15:03 0
Şanlıurfa’da herkese ucuz ekmek, seri üretim 1 Ocak’ta başlıyor

Şanlıurfa’da herkese ucuz ekmek, seri üretim 1 Ocak’ta başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyareti sırasında bazı ulusal basın kuruluşlarında gündeme gelen halk ekmek büfesi polemiğini Belediye Başkanı sonlandırdı. 'Büfe var ekmek yok' eleştirilerine fabrikada cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, 1 Ocak’ta seri üretime geçileceğini duyurdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halk Ekmek Fabrikasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son teknoloji modern cihazlarla donatılan fabrikada birkaç gün içerisinde deneme üretimi başlayacak. Fabrika 1 Ocak 2023’te ise seri üretime geçecek. Şanlıurfa’da dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen proje ile günlük 100 bin ekmek üretimi gerçekleştirilecek. BELTUR A.Ş. tarafından işletilecek Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekler şehrin farklı bölgelerine kurulan 35 farklı büfede satışa sunulacak.

“Günlük 100 bin ekmek üretilecek”
Halk Ekmek Fabrikasındaki çalışmaları incelemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, halk ekmek fabrikasında 1 Ocak 2023’te seri üretime geçileceğini aktardı. Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan halk ekmek fabrikasındayız. Fabrikamız Allah nasip ederse pazartesi günü deneme üretimine geçecek. 1 Ocak 2023’te ise seri üretime geçecek. Fabrikamız günde 100 bin ekmek üretecek. İnşallah dezavantajlı insanımıza bir imkan sağlamış olacağız. Bir destekte bulunmuş olacağız. Bu halkımıza önemli bir hizmettir. Bu hizmeti yaparken, bir yandan fabrikamızı tamamlarken diğer yandan da halka satış noktalarını oluşturmak zorundaydık. Halkımıza satış noktalarını oluşturduk. Büfeler yaptık. Böylelikle fabrika faaliyete geçtiği anda hiçbir eksiklik kalmadan doğrudan halkımıza ulaşmış olacağız. Yapmış olduğumuz büfeleri de birkaç ay önce gerçekleştirdik. Çünkü üretime geçtiğimiz zaman telaş olmaması içindir. Günde 100 bin ekmek üretilen bir fabrikada üretilen ekmeklerin elde kalmaması, israf olmaması gerekir ki büfeler bunun en önemli ayağıdır” dedi.

“Fabrika burada büfeler oradadır”
Beyazgül, açıklamasının devamında, “Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya geldiğinde çok büyük eserler açıldı. Kavşaklar açıldı, yollar açıldı. Fabrikalarımızdan, canlı hayvan borsamızdan, mezbahalarımızdan bahsedildi. Yani milyarlık tesisler açıldı. O küçücük büfe Cumhurbaşkanı’mızın gözünü boyamak için yola konulur mu? O gazete manşette yer vermiş. Oraya büfe koymuşlar ki Cumhurbaşkanı’nın gözü boyansın. Fabrika olmadan büfe konulur mu? İşte fabrika burada büfe oradadır. Bu gazete, yalan haberlerle halkın kafasını değiştirmek istiyor. Biz de halka hizmet esastır. Gazetelerin de görevi doğruları yazmaktır. Hakikatleri yazmaktır. Halkın gören gözü ve işiten kulağı olup bunu halka yansıtmaktır. Olmayan bir şeymiş gibi bunu bu şekilde lanse etmek gerçekten de çok üzücüdür. Şanlıurfa halkı adına da üzücüdür. Şanlıurfa halkı her şeyi görüyor. Manşeti gördüğüm zaman halkımız bana şunu söylediler. Üzülmememi ve her şeyi bildiklerini söylediler. İnsan ister istemez üzülüyor. Ulusal bir gazete sanki fabrika yokmuş, büfe konulmuş gibi aktarılıyor. Ben buradan o gazeteyi kınıyorum” İfadelerine yer verdi.
[gallery ids=',66600,66601,66602,66603,66604,66605']

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ