• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

Şanlıurfa'da kanser tanısında yeni dönem

18 Şubat 2025, Salı 11:14
18 Şubat 2025, Salı 11:14
Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Harran Üniversitesi Hastanesi, Nükleer Tıp alanında PET/BT görüntüleme hizmeti vermeye başladı. PET/BT görüntüleme sayesinde kanser vakalarının daha erken ve doğru teşhis edilerek tedavi süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, kanserin vücutta yayılımını daha hassas bir şekilde gösteren PET/BT görüntüleme teknolojisini kullanıma sundu. Prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin tanısında önemli bir yere sahip olan Galyum işaretli radyofarmasötiklerle yapılan PET/BT görüntülemesi, hastalara ileri düzeyde tanı imkânı sağlayacak.

Hastane yetkilileri, yeni teknolojik yatırımlarla hastalara daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. PET/BT görüntüleme sayesinde kanser vakalarının daha erken ve doğru teşhis edilerek tedavi süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

Hastaların hizmetine sunulan yeni görüntüleme sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin, PET/BT görüntülemesi ile hastaların daha etkili bir tanı, tedavi ve takip sürecine kavuşacağını belirtti.

Yılmaztekin, karaciğer tümörlerinde kullanılan TARE (Transarteryel Radyoembolizasyon) tedavisi için gerekli onayları aldıklarını ifade ederek, en yakın zamanda hasta kabulüne başlayacakları dile getirdi.

Yılmaztekin, “Nükleer tıp ve girişimsel radyoloji birimlerimizin ortak emekleriyle gerçekleştirilecek olan TARE tedavisi, karaciğer tümörlerine doğrudan radyoaktif maddelerle müdahale edilmesini sağlayan, cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir. TARE tedavisi; karaciğer tümörlerini küçültmek /yok etmek, karaciğer nakli bekleyen hastalarda tümörü kontrol altında tutmak, ileri evre karaciğer kanserinde hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak ya da durdurmak gibi birçok durumda kullanılabilir.” dedi.

Hastanelerinde tiroid kanserleri, prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerde hücresel tedaviler için Nükleer Tıp Tedavi Ünitesi kurulumu için çalışma başlattıklarını aktaran Yılmaztekin, “Bütün bu tanı ve tedavi yöntemleri; ülkemizde giderek yaygınlaşmakta olup birçok nükleer tıp anabilim dalında multidisipliner yaklaşımlarla başarıyla icra edilmektedir. Kanserle mücadelenin vazgeçilmez bir parçası olan bu modern yaklaşımlara ihtiyaç duyan hastalarımız, artık başka şehirlere gitmek zorunda kalmadan burada ulaşabilecektir. Şanlıurfa’da bu hizmetleri ilk defa sunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve halkımıza en iyi ve en ileri tıbbi imkanları ulaştırmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak teknolojik gelişmelere önem veriyoruz. Bu doğrultuda nükleer tıp alanında önemli bir adım attık. Attığımız bu adımlarla hastalarımızın başka illere gitmelerine gerek kalmadan en iyi ve en hızlı hizmeti vereceğiz. Hastanemize bu imkanları sağlayan Harran Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

AFAD’da çığ tehlikesine karşı koordinasyon toplantısı yapıldı

Adana'da 26 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

İLKHA'nın gündeme getirdiği tutuklu icra kâtibi tahliye edildi

Gazze'de ikinci aşama uygulanamıyor: Avrupa, koordinasyondan çekilmeyi tartışıyor

Trump’ın uçağı havada arızalandı, Washington’a geri döndü

Merkez Bsı bir şirketin faaliyet izninin iptal kararını kaldırdı

Tek katlı evde çıkan yangın korkuttu

Kapalı köy yolu açıldı, hasta zamanında hastaneye ulaştırıldı

Batman'da petrol kuyusu ve apartman yangını söndürüldü

SDAM analizi: Maduro krizi ve küresel güç dengeleri

Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: 12 gözaltı

Döviz kurlarında son durum

Tüketici Hakem Heyetlerine 907 bin 515 başvuru yapıldı

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

9 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 65 tutuklama

Meteoroloji'den yağmur, kar ve fırtına uyarısı

ABD, Karayipler'de yedinci petrol tankerine el koydu

Şam'dan PKK/SDG'ye süre: Haseke'nin devlete entegrasyonu için son 4 gün

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü: Bölgesel gündem ve Gazze barış çabaları masada

Uluslararası boykot kıskacı: Siyonist rejimin tarım ihracatı çöküşün eşiğinde

Trump'tan Hollywood tadında tehdit: İran'ın tamamını haritadan silerim

Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: Siyonist rejimden 1300 ihlal

Antalya’da drift atan sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu

Nevşehir'de trafik kazası: 4 yaralı

Tunus'ta şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Nijerya'da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü, 7 yaralı

Katar ile Moritanya askeri mutabakat zaptı imzaladı

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’nun 6’ncı toplantısı gerçekleştirildi

Irak Başbakanı Sudani ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AFAD’da çığ tehlikesine karşı koordinasyon toplantısı yapıldı

Adana'da 26 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

İLKHA'nın gündeme getirdiği tutuklu icra kâtibi tahliye edildi

Gazze'de ikinci aşama uygulanamıyor: Avrupa, koordinasyondan çekilmeyi tartışıyor

Trump’ın uçağı havada arızalandı, Washington’a geri döndü

Merkez Bsı bir şirketin faaliyet izninin iptal kararını kaldırdı

Tek katlı evde çıkan yangın korkuttu