• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,55% -0,49
  • EURO

    47,59% -0,64
  • GRAM ALTIN

    4341,12% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Şanlıurfa’da mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı düzenlendi

05 Mart 2024, Salı 03:10
05 Mart 2024, Salı 03:10
Şanlıurfa’da mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı düzenlendi

Şanlıurfa’da mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, “Eğitimde üretim, üretimde eğitim sloganı ile inşallah hareket edeceğiz. Çocuklarımızı mesleki eğitimde kendi alanlarında nitelikli istihdam olmalarını sağlayacak yeni uygulamaları hayata geçirmekte kararlılık göstereceğiz” dedi.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Alman Kalkınma Bankası tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesinin, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Şanlıurfa’da düzenlendi.
Toplantıya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve çeşitli sektörlerden temsilciler katıldı.
Yapılan sunumların ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, “Sektör içi okul modelinde bizler inşallah şunu hayata geçireceğiz. Büyük işletmelerimiz içerisinde artık işletmelerin içerisinde okullarımız açılacak, belirli yeterlilikler çerçevesinde öğretmen arkadaşlarımız, yine aynı şekilde öğrenci kardeşlerimiz işletme ortamından istifade eden, öğretmenimizin sektörle iç içe geçeceği, bu sektör içi modelle 4 yıl boyunca büyük işletmelerimizin içerisinde eğitim süreçlerimizi, üretimle ilişkilendireceğiz. Biz burada ’eğitimde üretim, üretimde eğitim’ sloganı ile inşallah hareket edeceğiz. Sektöre entegre modelinde ise inşallah 11 ve 12’nci sınıflarda, 9 ve 10’uncu sınıflarda çocuklarımızın okullarda eğitim süresini tamamladıktan sonra 11 ve 12’nci sınıfta okuyan öğrencilerimiz, işletmelerin içerisinde eğitim süreçleri devam ettirecekleri ve üretim içerisinde olacakları bir yeni yaklaşımı hayata geçiriyoruz. Bunlar hakikaten Türkiye’de özellikle ihracat rakamları 250 milyar dolarları bulmuş bir ülke açısından son derece önemli hedeflerdir. Biz inanıyoruz Türkiye’nin az önce de bahsettiğimiz üzere cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye vizyonuyla bağlantılı en önemli kalkış noktalarından bir tanesi de mesleki eğitimde yapılacak olan çalışmalar olacak. Sektörümüzün desteği, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle hep bir arada inşallah evlatlarımızın ve ülkemizin geleceği ve bütün insanların hayrına, hayırlı işler yapmak için gayret içinde olacağımız bir döneme işaret ettiğini vurgulamak isterim. Bu vesileyle okul modellerimizin adının bir tanesini de ihtisas adını koyduk. Yani birbiriyle konuşan alanlar bir arada olacak ve çocuklarımız çok boyutlu becerilerle, çok fonksiyonlu becerilerle inşallah yetişecekler ve bu Türkiye’de sanayinin, ticaretin gelişimine daha nitelikli gelişmesine ve markalaşma sürecine önemli tesir oluşturacak. Bu gerekçe ile, bu düşüncelerle bakınca çocuklarımızın bu gayretini okullarda nitelikli hale getirilebilmesi ve üretimle ilişkili hale gelip çocuklarımızı mesleki eğitimde kendi alanlarında nitelikli istihdam olmalarını sağlayacak yeni uygulamaları hayata geçirmekte kararlılık göstereceğiz. Hem sektöre güçlü nitelikli iş gücü desteği vermiş olacağız hem de sektör bizim çocuklarımızın hem burslama sistemi ile hem de nitelikli istihdamlarıyla çocuklarımızı istihdam etmiş olacak. Bu çocuklarımız da inşallah ileride kendi işlerini oluşturacaklar ve artık işveren haline gelecekler, ana hedefimiz budur' ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim alanında düzenlenen toplantının hayırlı olmasını diledi.
Toplantı, yapılan konuşmaların ardından temsilciler ve katılımcılar arasında soru-cevap ve fikir alışverişi ile devam etti.

Ankara'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

E3 ülkelerinden ortak Gazze açıklaması: Savaşın bitme zamanı geldi

Çin'de yeni virüs salgını endişesi: Vaka sayısı 4 bini geçti

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Nijerya'da silahlı saldırı: 14 ölü

Rusya'da doğal gaz patlaması: 4 ölü, 7 yaralı

Manisa'da orman yangını

Rusya, Sumi ve Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Bakan Kurum: Yangınlardan dolayı 87 bağımsız birim ağır hasarlı ve yıkık

İtalya’da orman yangını geniş bir alana yayıldı

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Piknik tüpünün patlaması mahallede korku dolu anlara neden oldu

Şanlıurfa’da ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı etkinlik düzenlendi

Bingöl-Erzurum kara yolunda kaza: 1 yaralı

Gazze açlıktan ölüyor: 9 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Bursa’da mahalle arasında çıkan yangın korkuttu

Sıcaktan bitkin düşen leyleğe elektrik ekipleri sahip çıktı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Sudan yetkilileri binlerce patlamamış mühimmatı imha etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 16 yaralı

İslami Cihad: Witkoff’un açıklamaları saldırının sürdürülmek istendiğini gösteriyor

Doç. Dr. Acet: Göz, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı son derece açık bir organ

HAMAS yetkilisi Basem Naim son müzakere turu hakkında detayları açıkladı

Kamboçya, Tayland ile olan çatışmaların durması için ateşkes ilan etti

Çeşme’de bir müddet sürecek su kesintileri bu gece başlıyor

ABD, Fransa ve Suriye ortak mutabakata vardı

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesabına aktarılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

E3 ülkelerinden ortak Gazze açıklaması: Savaşın bitme zamanı geldi

Çin'de yeni virüs salgını endişesi: Vaka sayısı 4 bini geçti

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Nijerya'da silahlı saldırı: 14 ölü

Rusya'da doğal gaz patlaması: 4 ölü, 7 yaralı