Tarih: 17.09.2024 10:51

Şanlıurfa'da motosiklet denetimlerinde 173 araç trafikten men edildi

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kent genelinde gerçekleştirilen denetimlerde toplum düzenini bozan davranışlara izin verilmediğini ve emniyet ile jandarma trafik birimlerinin yoğun denetimlerinin sürdüğünü belirtti.

Vali Şıldak, yapılan uygulamalarda çok sayıda motosikletin trafikten men edildiğini ve birçok sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

Yapılan denetimler sonucunda, tescilsiz, muayenesiz, sigortasız ve çalıntı olmak üzere toplamda 173 motosiklet trafikten men edildi. Ayrıca 198 motosiklet sürücüsüne çeşitli ihlallerden dolayı işlem yapıldığı belirtildi.

Uygulama kapsamında ele geçirilen motosikletlerle ilgili detaylar şu şekilde açıklandı:

"60 tescilsiz, 44 muayenesiz, 30 sigortasız, 18 şase ve motor bloğu kazıntılı, 8 çalıntı, 6 hacizli, 6 plakasız, 1 sahte plakalı motosiklet trafikten men edildi." denildi.

Denetimlerde ayrıca, 58 kask takmayan, 132 ehliyetsiz, 4 dur ihtarına uymayan ve 4 çevreye rahatsızlık veren sürücüye cezai işlem uygulandı.

Toplamda 850 sürücüye, 4 milyon 36 bin 672 Türk lirası tutarında trafik cezası kesildi. Bunun yanı sıra 28 kişi hakkında, resmi belgede sahtecilik ve motosiklet hırsızlığı suçlarından adli işlem başlatıldığı bildirildi.  (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —