• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,82% 0,19
  • EURO

    48,50% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5357,77% 0,38
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Şanlıurfa’da Şehid Yahya Sinvar için basın açıklaması düzenlendi

18 Ekim 2024, Cuma 16:05
18 Ekim 2024, Cuma 16:05
Şanlıurfa’da Şehid Yahya Sinvar için basın açıklaması düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa'da, HAMAS’ın Lideri Şehid Yahya Sinvar için cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa STK’ları tarafından cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını Veysel Toprak okudu.

“Cihad meydanında göğüs göğüse çarpışarak şehid olmak şehadetlerin en yücesidir”

Toprak, “Yahya Sinvar, görüntülerde görüldüğü gibi; üzerinde hücum yeleği, elinde silahı ile kanını en sevdiği toprağa akıtmış durumda şehit olmuş.  Şehid Yahya Sinvar bir konuşmasında; 'Düşmanın bana verebileceği en büyük hediye, beni öldürmektir. Allah’ın huzuruna, düşmanın eliyle şehit olarak gitmek istiyorum. Felç, kalp krizi ya da bir kazayla ölmek istemiyorum. Sıradan bir ölümdense şehit olmak istiyorum. 59 yaşındayım. F-16 ile şehit edilmeyi korona virüsten ölmeye tercih ederim.' demişti ve arzu ettiği şekilde siyonist işgal çetesi ile göğüs göğse çarpışırken canını vermiş. Bu şekil bir şehadet de yani cihad meydanında göğüs göğse çarpışarak şehid olmak şehadetlerin en yücesidir. İşte Sinvar bunu yapmıştır ve inşallah o yüce mertebeye ulaşmıştır. ‘Eğer Musa'nın asası sizi yola getirmezse yarın Firavun'un sopası sizi yola getirir.’ diyordu Yahya Sinvar ve yine ‘Uğrunda Öleceğin Bir Dava Edin, Adı İslam Olsun diyordu Şehid Yahya Sinvar.” dedi.

“Cihad meydanı, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantılarında lanetlemeye benzemez”

Şehid Sinvar’ın tünellerde saklanmadığı meydanda aslanlar gibi mücadele ettiğini vurgulayan Toprak, “29 Ekim'de doğdu. 18 Ekim'de cezaevinden çıktı.  7 Ekim'de Aksa Tufanı'nı başlattı. 17 Ekim'de şehit oldu. Ekim ayının parlak yıldızı Sinvar, tam da üstadı Şeyh Ahmed Yasin’in ‘bizler direndik! ileri atıldık ve kaçmadık!’ dediği gibi yaptı; kaçmadı, ileri atıldı, savaştı ve şehid oldu. Cebinden ise belki de biz Müslümanların sessizliğine sabretmek için sabır çektiği tesbihi çıktı. Cihad meydanı, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantılarında lanetlemeye benzemez. Cihad meydanı, Arap Birliği toplantılarındaki kınamaya da benzemez. Cihad meydanı, tertemiz elbiselerle mikrofon başında ahkâm kesmeye de benzemez. Cihad meydanı, miting meydanlarına ve bizim gibilerin yaptığı basın açıklamalarına da benzemez. Cihad meydanı; bedel ister delicesine; çarpışa çarpışa ölmeyi gerektirir. Bazıları Sinvar, tünellerde saklanıyor diyordu. Sinvar istese Mısır, Ürdün ya da Katar'a gitme şansı vardı ama o meydanda aslanlar gibi mücadele edip Allah yolunda şehid olmayı tercih etti. İşgalcilerin kendi itiraflarına göre şehit edildiğinden Sinvar olduğu anlaşılmış, yani direnişçilerden farksız bir şekilde mücadele vermiş. Allah bilir en ön cephede şimdiye kadar kaç cendereden çıktı, kaç pusuda kaç işgalciyi cehenneme yolladı.” diye konuştu.

Toprak son olarak şunları söyledi:

“Allah, çıkan görüntülerle onun cephenin en ön saflarında aslanlar gibi göğüs göğüsse çatıştığını, elindeki silahı, üzerindeki hücum yeleği ile son ana kadar izzetli bir şekilde direndiğini bariz bir şekilde tüm dünyaya gösterdi ve bizleri şahit etti. Allah şehadetini mübarek eylesin.”

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

HAMAS: İşgalin mevcut pozisyonlarını korumasını asla kabul etmeyeceğiz

İstifa eden Sebastien Lecornu yeniden Fransa başbakanı olarak atandı

ABD ile Çin arasında nadir element gerginliği

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Venezuela'dan BMGK'ya acil toplantı çağrısı

UNICEF: Gazze’de 64 binden fazla çocuk öldü ya da yaralandı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin yeni başkanı Ali Demir oldu

Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısını Kinjal hipersonik füzeleri ile vurdu

ABD'de askeri patlayıcı üretim tesisinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran'da Gazze'ye destek gösterisi

Fidan: Gazze'de savaşı tekrar başlatacak, soykırımı devam ettirecek bir husus olmamalı

Gölbaşı’nda “Başarıda Arkadaş Seçimi” Konferansları Yoğun İlgi Gördü

Gölbaşı’nda “Başarıda Arkadaş Seçimi” Konferansları Yoğun İlgi Gördü

Mardin’de feci yangın: 1 çocuk öldü, 12 kişi dumandan etkilendi

Nobel Barış Ödülü'nü alan Machado, siyonist rejim yanlısı çıktı

Coğrafi işaretli "Çatalca Ormanlı Pirinci" ile İstanbul tarımına değer katılıyor

KPSS cevap kağıtları erişime açıldı

Uluslararası Dergi Günleri Rami Kütüphanesi'nde başladı

Trump, Nobel Barış Ödülü'nü "ithafen" aldı

Özgürlük Filosu'ndan 95 katılımcı İstanbul'a döndü

Hindistan'da öksürük şurubundan ölenlerin sayısı 24'e ulaştı

Malatya'da bağımlılıkla mücadele, aile ve medya okuryazarlığı paneline yoğun ilgi

Batman'da "Cumhuriyet ve Şirinevler'de kentsel dönüşümü hızlandırın" çağrısı

Peru Devlet Başkanı Boluarte görevden alındı

Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Nobel Barış Ödülü açıklandı

Çin, ABD gemilerine özel liman ücretleri uygulayacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: İşgalin mevcut pozisyonlarını korumasını asla kabul etmeyeceğiz

İstifa eden Sebastien Lecornu yeniden Fransa başbakanı olarak atandı

ABD ile Çin arasında nadir element gerginliği

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Venezuela'dan BMGK'ya acil toplantı çağrısı