• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Şanlıurfa'da sulama sezonu erken başlayacak

07 Şubat 2025, Cuma 15:05
07 Şubat 2025, Cuma 15:05
Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Kuraklık dolayısıyla çiftçilerimiz suyun bu yıl erken bırakılmasını talep ediyorlar. Devlet Su İşleri, sulama birliklerini bu konuda talimatlandırdı. Sulama sezonu daha erken başlatılacak.” dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Asayiş Basın Bilgilendirme Toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici de eşlik etti.

Şanlıurfa’da asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını açıklayan Vali Şıldak, uyuşturucuyla mücadele noktasında veriler paylaştı.

Vali Şıldak, Şanlıurfa'da kaybolduktan günler sonra köpekler tarafından parçalanmış ve toprağa gömülü halde bulunan Kadir Tabağız cinayetiyle ilgili de açıklamada bulundu.

Cinayetle ilgili konuşan Vali Şıldak, “26 Ocak'ta Akçakale'de toprağa gömülü olarak bir ceset bulunmuştu. Bu ceset ile ilgili yapılan çalışmalarda 11 kişi gözaltına alınmıştır. Bunlardan 2’si tutuklanmıştır ve olay aydınlatılmıştır.” dedi.

“Sulama sezonu daha erken başlatılacak”

Yaşanan kuraklık dönemi hakkında bu yıl sulama sezonunun erken başlayacağını ifade eden Vali Şıldak, "Kurak bir sezon geçiyor. Bütün ülkemiz, maalesef bunlardan etkileniyor. Tabii tarım memleketi olan Şanlıurfa'nın da içme suyu kadar sulama konusunda da ihtiyaçları biraz ön plana çıkıyor. Bu bakımdan kuraklık dolayısıyla çiftçilerimiz suyun bu yıl erken bırakılmasını talep ediyorlar. Devlet Su İşleri, sulama birliklerini bu konuda talimatlandırdı. Sulama sezonu daha erken başlatılacak. Bugün de Siverek tarafında hafif de olsa kar yağışı başladı. Fakat doya doya bir karı göremeyeceğiz. Bugün geliyor ve geçiyor. Yağışlı kütle inşallah önümüzdeki aylarda, günlerde yağış alırız ama risk derecesinde bir durumun olmadığını biliyorum.” dedi.

“Sulama sistemlerini dönüştürmek durumundayız”

İsraftan kaçınma çağrısında bulunan Vali Şıldak, “Su temini ve su kullanımı, aslında içinde bulunduğumuz dönemin en kritik konusu. Belki bir gün onu da yaşayacağız, petrolden daha değerli hale gelecek. İlimizde de suyun gerek tüketiminde gerekse bütün oranlarda kullanım konusunda dikkatli olmamız lazım. İlimizde çok sayıda sondaj sulaması da mevcut. Bütün yer altındaki suyun giderek azalması, kaynakların tükenmesi, yağışların da azalmasıyla bu konuda sıkıntı yaşayacağımız muhakkak. Zaten bütün dünyada bir küresel ısınma söz konusu. Kuraklık sadece bölgemizde ve Türkiye'de değil, bütün dünya ülkelerini etkisi altına alınmış durumda, bunu da biliyoruz. Her şeyden önce israftan kaçınmak, suyun tüketimi konusunda daha bilinçlenmek, değiştirmek, sulama sistemlerini dönüştürmek durumundayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Ağrı’da darp edilen kişi köprüden atıldı

Özbekistan'da 615 mahkum için af kararı

Arızalı telefonun bataryası aniden alev alarak patladı

Zelenskiy: Donbas konusunda hemfikir değiliz

Kayseri’de 15 arama kaydı ve 22 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

E3 ülkelerinden Ukrayna'ya destek açıklaması

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Ağrı’da darp edilen kişi köprüden atıldı

Özbekistan'da 615 mahkum için af kararı

Arızalı telefonun bataryası aniden alev alarak patladı