• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Şanlıurfa’da Süper Kupa heyecanı yaşanıyor

27 Şubat 2024, Salı 12:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Şanlıurfa’da Süper Kupa heyecanı yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da Süper Kupa heyecanı yaşanıyor

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa maçının kent turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü şehri, Türk futbolu adına önemli bir mücadeleye tanık olmaya hazırlanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kararıyla Galatasaray ile Fenerbahçe’nin kozlarını paylaşacağı Süper Kupa heyecanı, 7 Nisan Pazar günü saat 21.00’da Şanlıurfa’da yaşanacak.
Final maçının turizme ivme kazandıracağını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa’nın Göbeklitepe yılı ilan edilmesi, UNESCO Müzik Şehri seçilmesi, İslam Ülkeleri Turizm Başkenti seçilmesi, şimdi de Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçının Şanlıurfa’da oynanacak olması, Şanlıurfa’yı gündemde tutması açısından önemli gelişmelerdir. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünya spor kamuoyu açısından ilgiyle takip edilen bir müsabakadır. Bu derbinin Şanlıurfa’da gerçekleştiriliyor olması turizm açısından, spor kültürü ve genç nüfus açısından, ekonomik katkı açısından, turizm imkanları açısından, şehrimize olumlu katkılarda bulunacaktır. Kentimizin genel kalkınmasına ve tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır. Şanlıurfa, her türlü organizasyona ev sahipliği yapabilecek zengin bir potansiyele sahiptir. Sonuç olarak gerçekleştirecek olan kupa finalinin centilmence oynanmasını diliyor, ülkemizin güzide iki takımına da başarılar diliyorum” dedi.
Turizm İşletmecisi Rahime Yaşar ise, “İl bahar sezonu periyotumuza denk gelmesi sebebiyle zaten aktif olan bir dönemin içerisine denk geldi bu etkinlik. Urfa’da şu anda 8 bin civarında yatak kapasitemiz var. Bu bizim için hiçbir önem arz etmiyor çünkü Urfalılar evlerinin kapılarını açacaklar. Dolaysıyla bizim şu an milyon tane yatağımız var. Turizm sezonuna denk gelmesi, bu tür etkinlikler şehirleri tanıtımına inanılmaz derecede katkı sunmaktadır. Bununla birlikte ilkbahar periyodunu çok yüksek ivme ile kapatacağımızı düşünüyorum. 11 Nisan haftası ve bayrama denk gelmesi otellerimiz rezervasyona kapalı, tur operatörlerimiz de bu yönde çalışmalar yapıyorlar. Hem sokak lezzetlerimiz hem restoranlarımız sezona hazırlanmışlardı. Gelenlere bizim tavsiyemiz, 3 gün öncesinden yemek yemeyi bıraksınlar. Urfa’nın bütün lezzetlerini kendilerine tattıracağız” ifadelerini kullandı.
Kent, 2010 yılında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Türkiye Kupası final maçına da ev sahipliği yapmıştı.

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı