Tarih: 26.10.2024 11:59

Şanlıurfa'da Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı Abdülhamit Turgut, düzenlenen uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turgut, Türkiye'de 9. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Hıfz ve Tilavet Yarışması'nın iki kategoride gerçekleştirileceğini belirtti.

Yarışmanın, Kur'an-ı Kerim’e olan ilgiyi artırması ve gençlere teşvik olması bekleniyor.

“Özellikle hafızlık kurslarının bulunduğu şehirde bu müsabakanın düzenlenmesi çok isabetli olmuştur”

Turgut, düzenlenen uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Turgut, “Elhamdülillah, bu bahsettiğimiz yarışma Türkiye’de 9. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Hıfz ve Tilavet Yarışması olarak iki kategoride düzenleniyor. İnşallah, birincisi İstanbul’da, ikincisi Konya’da ve üçüncüsü de Şanlıurfa’da yapılıyor. Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’da, medreselerin ve Kur'an kurslarının, özellikle hafızlık kurslarının bulunduğu bir şehirde bu müsabakanın düzenlenmesi çok isabetli olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

“Kur'an-ı Kerim sadece okuyarak öğrenilmez”

Turgut, yarışmaların önemine de vurgu yaparak, “Kur'an-ı Kerim sadece okuyarak öğrenilmez. Hem öğreneceğiz hem de hayatımıza tatbik edeceğiz. Bu tür yarışmalar, en azından gençlerimiz ve çocuklarımız için bir teşvik olur. Çünkü dünyanın dört bir yanından, 41 ülkeden 34 yarışmacı katılıyor. Bu sayede, bizim gençlerimiz ve çocuklarımız da bu yarışmalara bakarak bir motivasyon elde edebilirler. Böylece, Kur'an'a daha fazla ilgi göstereceklerine inanıyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —