• BIST 100

    15923,58%-1,25
  • DOLAR

    44,37% 0,06
  • EURO

    51,36% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6344,74% -1,22
  • Ç. ALTIN

    10600,10% -3,21

Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu

23 Mart 2026, Pazartesi 18:46
23 Mart 2026, Pazartesi 18:46
Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan su baskınlarının ardından Vali Hasan Şıldak, Balıklıgöl’de incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa’da dün etkili olan ani sağanak yağışların ardından meydana gelen su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi için başlatılan çalışmalar, aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, belediyeler ve ilgili tüm kurumların iş birliği içinde sahada yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

Vali Şıldak, su baskınından etkilenen Balıklıgöl Platosu’nda incelemelerde bulundu.

Yapılan değerlendirmelere ilişkin bilgi veren Vali Şıldak, Balıklıgöl’de gerekli ölçümlerin gerçekleştirildiğini belirterek, “Balıklıgöl’de gerekli ölçümleri yaptık. Suyun oksijen oranı iyi seviyede, balıkların hayati fonksiyonlarını olumsuz etkileyen bir durum bulunmuyor. Bölgede su sirkülasyonunu artırarak bulanıklığı en kısa sürede gidermek için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, yağışın beklenenden daha şiddetli gerçekleştiğini ifade ederek, “Dün ani bastıran sağanak yağışla birlikte yaklaşık 15 dakika süren ancak metrekareye 35 kilogramı bulan bir yağış gerçekleşti. En çok Eyyübiye ilçemiz ve şu anda bulunduğumuz Balıklıgöl Platosu etkilendi. Çok sayıda konut ve iş yerini su bastı, özellikle cadde ve yollar kısa sürede oluşan yağıştan olumsuz etkilendi.” diye konuştu.

Yağışın ardından ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiğini belirten Şıldak, su tahliye çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Hasar ve zarar tespit çalışmalarını başlattık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz.” dedi. Bir gün önce Viranşehir ilçesinde de özellikle kırsal bölgelerde altyapı kaynaklı taşkınlar yaşandığını belirten Şıldak, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Balıklıgöl’deki son duruma ilişkin de bilgi veren Vali Şıldak, “Gölde şu anda bir bulanıklık var. Teknik ekiplerimiz gerekli ölçümleri yaptı. Herhangi bir oksijenlenme sorunu yok, balıklarımız sağlıklı. Bu bulanıklık yer altı su kaynaklarının taşkınlardan etkilenmesiyle oluşuyor. Suyu tahliye ederek ve oksijen oranını artırarak süreci hızlandıracağız. Ayrıca balıklardan numune alarak laboratuvar incelemesi de yapacağız. Şu an için risk oluşturan bir durum söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde de yağış beklendiğini belirten Şıldak, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla yağış bekliyoruz. Zorunlu olmadıkça yağış anında trafiğe çıkılmamalı, alt geçitlere girilmemeli. Vatandaşlarımız bulundukları yerlerde gerekli tedbirleri almalı ve ihtiyaç halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurmalı. Kriz merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor, süreci anbean takip ediyoruz.” dedi.

Vali Şıldak, açıklamasının sonunda tüm Şanlıurfalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi

Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok

Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz

Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır

Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor

HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor

ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor

Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu

Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü

Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı

Belediye Başkanı Geçit: Gençlik projelerine yenilerini ekliyoruz

Milli savunma bakanlığı haftalık basın toplantısında öne çıkan başlıklar

Katar’daki Türkiye misyon personelinin durumu

Rusya, Harkiv’deki Şevyakovka yerleşimini kontrol altına aldığını açıkladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı

Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi

Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor

Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş’te Romanya Senato Başkanı Abrudean ile görüştü

Mahra Melin Pınar ölüm yıl dönümünde anıldı

YDS/1 sınavı giriş belgeleri yayımlandı

Doğal şifa Bingöl balı: AB tescilli eşsiz lezzet dünyaya açılıyor

Diego Garcia: ABD'nin savaş üssü ve sömürge mirasının karanlık yüzü

Batman Havalimanı yaz tarifesine geçiyor: Uçuş sayısı artıyor

Niğde’de 'Bal Ormanı Projesi' büyüyor

Öğrenciler trafik polisi oldu

Bakan Gürlek cumhurbaşkanlığı hukuk politikaları kurulu toplantısına katıldı

81 ilde suç örgütü propagandasına operasyon: 358 gözaltı

Aydın'da Bizans dönemine kitap ele geçirildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi

Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok

Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz

Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır

Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor

HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor

ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor