Tarih: 03.09.2024 16:47

Şanlıurfa’da Doğal Gaz Hattına Verilen Hasar Sonrası Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

1 Eylül Pazar günü saat 15.00 sularında, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi Mehmet Hafız Bulvarı’ndaki bir işletmede, üçüncü taraf bir kuruluş tarafından gerçekleştirilen izinsiz kazı çalışmaları sırasında doğal gaz hattına hasar verilmesi sonucu sosyal medyada yayılan "Şanlıurfa'da doğal gaz patlaması" haberlerine ilişkin Aksa Doğalgaz'dan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, olay sırasında herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı, doğal gaz acil müdahale ekiplerinin hızla olay yerine intikal ettiği ve duruma anında müdahale ederek gerekli güvenlik önlemlerini aldığı belirtildi. İlk incelemelere göre, izinsiz kazı çalışması sırasında doğal gaz hattına zarar verildiği, gaz çıkışının gerçekleştiği ve onarım çalışmalarının hızla tamamlanmasının ardından gaz akışının yeniden sağlandığı bildirildi.

Aksa Doğalgaz, vatandaşlara yönelik bir uyarıda bulunarak, kazı faaliyetlerinin Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) yönetmeliği kapsamında ve doğal gaz dağıtım şirketinin bilgisi dahilinde yapılması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, izinsiz kazı çalışmalarının yasak olduğuna dikkat çekilerek, şüpheli durumlarla karşılaşıldığında Alo 187 Doğal Gaz Acil Hattı’nın aranarak ihbarda bulunulması gerektiği vurgulandı.

Aksa Doğalgaz, bu tür olumsuz durumların tekrarlanmaması temennisinde bulunarak vatandaşların anlayışı için teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —