• BIST 100

    16733,28%0,22
  • DOLAR

    43,87% 0,04
  • EURO

    51,91% 0,18
  • GRAM ALTIN

    7306,08% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11830,46% -0,11

Şanlıurfa’dan gelen hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

30 Temmuz 2023, Pazar 13:25
30 Temmuz 2023, Pazar 13:25
Şanlıurfa’dan gelen hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde sağlığına kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’dan gelen hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde çiftçilik yapan İdris Barkiyer, yaşadığı kaza sonucu römork ve biçerdöverin arasında kaldı. 10 kaburgasının kırıldığı kazada Şanlıurfa’nın çeşitli hastanelerinde tedavisine çözüm bulamayan Barkiyer, Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde römork ve biçerdöverin arasında kalan 49 yaşındaki İdris Barkiyer’in, kaza sonucu 10 kaburgası kırıldı. Şanlıurfa’nın çeşitli hastanelerinde tedavisine çözüm bulamayınca Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne gelen Barkiyer, yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

“Kendimi parçalanmış gibi hissettim”
Römorkun arasına sıkıştığı anları anlatarak ve yaşama ihtimalinin çok az olmasına rağmen hayata tutunduğunu ifade eden İdris Barkiyer, “250 dönüme yakın sulu tarlamız var. Ben, kardeşlerim ve amcalarımın ciddi bir şekilde yol süreci olduğu için bunlar başıma geldi. Kardeşimin biçerdöveri vardı, biz tarlaya girdiğimiz halde arkamıza su bırakıldı, arkamızdan kamyon geliyor ve kamyon geri gidiyor. Depo doldu kamyon geçemiyor, dedim ki pimini çekelim devam edelim diğeri gelene kadar. Benim pimini çektiğim tarlanın zemini hafif meyilli. Çektim pimi ve pimi çekmemle biçerin arasındaki mesafe hemen hemen 3 metre rahat var. Baktım römork geliyor, römorkun içindeki ağırlığı 2 ton, römorkun kendisi de 2 ton, römork geldi 2 elimle tutmaya çalıştım durmadı. Bir baktım ki römork ile biçerin arasında kalmak üzereyim. Vücudumun sağ tarafı römork ile biçer arasında kaldı. Kendimi aradan çıkardım ve yere düştüm o an şuurum yerindeydi. Çok acayip şekilde bir ağrım oldu, parçalanmış gibi hissettim kendimi. Allah razı olsun Ekber hocam ve ekibiyle beraber yüreklerine sağlık” dedi.
Bakiyer’in ağır yaralarla gelmesine rağmen sağlığına kavuştuğunu söyleyerek uygulanan tedavi sürecine dair bilgi veren Medical Point Gaziantep Başhekimi ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ekber Şahin, “Hastamız bize Şanlıurfa’dan çok ağır bir tablo içerisinde geldi. Solunum cihazındaydı, belirgin olarak yelken göğüs tablosuna sahipti ve çok şiddetli bir enfeksiyonu vardı. Öncelikle yoğun bakımımızda enfeksiyonla mücadele ettik. Solunum cihazında bir süre daha kalmaya devam etti. Klinik tablosunda düzelme sağladıktan sonra mevcut kırık kemiklerini, kırık kaburgalarını sabitleyerek göğüs duvarında stabiliteyi sağladık. Böylece hastamızın yeniden solumasını sağladık. Ölümün eşiğinden döndürdüğümüzü söyleyebilirim. Gerekli durumlarda kaburga kırıklarında aynı kol ve bacak kırıklarındaki gibi vidalama veya plak yönteminin kullanılması hayat kurtarıcıdır. Biz de bu durumda hastamıza bu tedaviyi uygulayarak sağlığına kavuşturduk. Bunun için de hastane olarak ve hekimler olarak çok mutluyuz. Bize geldikten sonra 5 gün kadar solunum cihazında kaldı. Ameliyatın üzerinden de yaklaşık bir hafta geçti. 12 gündür tedavisi devam ediyor Yoğun Bakım Uzmanımız Prof. Dr. Mustafa Said Aydoğan’a ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Demir’e, emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Minik hafızlardan mukabelede Kur'an ziyafeti

Konya’da yoğun kar yağışı etkili oldu

TİHEK’ten YouTube’un Filistinle ilgili içerik kısıtlamalarına ayrımcılık cezası

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, sanayi yatırımlarında Doğu ve Güneydoğu'ya yer verilmemesini Meclis'e taşıdı

Bakan Bolat ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Konya için kar, kuvvetli rüzgâr ve don uyarısı

Lice'de yağış nedeniyle dere taştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile SSB arasında CANGÖZ protokolü imzalandı

Kahramanmaraş için buzlanma ve zirai don uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı üyeleri teravih sonrası ziyaretlerde bulundu

YouTube’un Filistin, Gazze ve Kudüs içeriklerine yönelik sansürü TİHEK kararıyla cezasız kalmadı

Bakan Uraloğlu, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Abu Jaish’i ağırladı

Konya’da hafızlık öğrencilerine eğitim desteği başvuruları başladı

Konya’da sahte altın operasyonu

Sanchez’den ölümcül kalp rahatsızlığı iddialarına doğrudan yanıt

Sera organize tarım bölgesi projesi için enerji modelleri masaya yatırıldı

Japonya, geçtiğimiz yıl çocuk istismarı vakalarında rekor kırdı

Meteoroloji’den yoğun kar uyarısı

Umman: İran ve ABD heyetleri görüşmelerde benzeri görülmemiş bir açıklık sergiledi

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nden 8. sınıf ders kitabına sansür ve toplatma kararı

DMM: Pilotun cenazesine ilişkin iddialar asılsız

Nvidia’dan 215,9 milyar dolarlık gelir rekoru ve yapay zeka entegreli çipler

Müftü Bekiroğlu: Ramazan, takvaya ulaşma ve kötü alışkanlıkları terk etmek için fırsattır

Uludağ’da su kaynakları donunca sincaplar susuzluğunu karla gideriyor

Gazze Şeridi'nde işgalin yaraladığı bir adam şehit oldu

İran-ABD heyetleri, üçüncü tur dolaylı görüşmeler için Cenevre’de

Gaziantep'te öğretmene saldırı iddiası basın açıklamasıyla kınandı

Uzman Diyetisyen Ertaş: Oruç vücudu yeniliyor

Malatya'da 109 mahalle yolunda karla mücadele çalışması sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Minik hafızlardan mukabelede Kur'an ziyafeti

Konya’da yoğun kar yağışı etkili oldu

TİHEK’ten YouTube’un Filistinle ilgili içerik kısıtlamalarına ayrımcılık cezası

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, sanayi yatırımlarında Doğu ve Güneydoğu'ya yer verilmemesini Meclis'e taşıdı

Bakan Bolat ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Konya için kar, kuvvetli rüzgâr ve don uyarısı