• BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

Şanlıurfa'dan İslam dünyasına çağrı: Sessiz kalmak ihanettir

26 Temmuz 2025, Cumartesi 13:02
26 Temmuz 2025, Cumartesi 13:02
Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’daki sivil toplum temsilcileri, Ebu Ubeyde’nin açıklamasını ümmet için uyarı olarak değerlendirerek, Filistin'e yönelik zulme karşı daha cesur ve etkili adımlar atılması çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da İLKHA mikrofonuna konuşan STK temsilcileri, Gazze’de yaşanan zulmün artık gizlenemez bir boyuta ulaştığını belirterek, İslam ülkelerinin sadece kınama değil, somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki direnişin İslam dünyasının sınavı olduğunu vurgulayan Şanlıurfalı sivil toplum temsilcileri, sessiz kalan yöneticilere tepki göstererek halkın tepkisinin daha örgütlü ve güçlü hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Filistin halkına yapılan zulmün karşısında ümmetin tavır alması gerektiğini belirten Şanlıurfa’daki vakıf ve dernek temsilcileri, siyonistlere giden her desteğin kesilmesinin artık bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa’da açıklamalarda bulunan sivil toplum temsilcileri, Ebu Ubeyde’nin çağrısını hatırlatarak, Müslüman yöneticilerin sorumluluklarını yerine getirmediğini ve ümmetin bu ağır tablo karşısında artık sessiz kalamayacağını dile getirdi.

“Gayret gösterirsek fethi müyesser kılacağını”

Filistin’deki kardeşlerimizin intikamını almak için çalışmamız gerektiğini vurgulayan Hayrat Vakfı Şanlıurfa Eğitim Koordinatörü Selami Yakut,Ebu Ubeyde'nin son çağrısı gerçekten önemliydi, hepimizin içini yaktı. Son derece haklı bir çağrı. Bugün dünyadaki bütün Müslümanlar Gazze konusunda sorumludur. Allah herkese ‘Hesaba çektiği zaman sen ne yaptın?’ dediği zaman bizler malımızla, canımızla, duamızla ne yaptığımızdan sorumlu olacağız. Bu yüzden bizim ümitsiz olmamamız gerekiyor evvela. Tarihin akışına baktığımız zaman, bir iki savaş hariç birçok savaşta Müslümanlar sayıca ve teknik donanım olarak az olmasına rağmen Cenab-ı Hak fethi müyesser kılmış. Böyle kâfirler, Cenab-ı Hakk’ın lanetlediği bu dinsiz kavim İsrailliler, kardeşlerimize bu zulmü yapıyorlar. Bizler artık daha fazla bekleyemeyiz ve canımızla, malımızla, bütün varlığımızla, bütün imkânlarımızla bir an önce oraya gidip Filistinli kardeşlerimizin intikamını almak için çalışmamız gerekiyor. Hadisenin olumlu tarafına bakmamız gerekir. Şöyle bir durum var: Eskiden İsrail ve Amerika ellerinde para ve medya olduğu için dünyaya kendilerini barışçıl, insan hakları yanlısı olarak tanıtıyorlardı. Ama şu son hadiseler gösterdi ki, eskiden onlar Müslümanları dünyaya terörist olarak tanıtıyorlardı; artık son hadiseler gerçek teröristin kim olduğunu gösterdi. Bütün yaptıklarıyla maskeleri düştü. Bu konuda Bediüzzaman Hazretlerinin önemli bir sözü var: ‘Hile ve fitne perde altında olduğu zaman tesir eder; ama gün yüzüne çıktığı zaman tesiri kalmaz.’ Yani yıllardır dünyayı kandırdılar. Artık hileleri gün yüzüne çıktığı için ömürleri uzun değil. Bu hadiseler vesilesiyle dünyada bugün 100 bin’den fazla kişi, özellikle Avrupa’da Müslüman oldu. Cenab-ı Hakk’ın bizlere, Müslümanlara, eğer gayret gösterirsek fethi müyesser kılacağını Hz. Peygamber Aleyhisselatu Vesselam buyuruyor ki: ‘Ümmetim Yahudilerle savaşmadıkça, Yahudileri katletmedikçe kıyamet kopmayacaktır.’ Peygamberimizin bu vaadi var. Madem ki Cenab-ı Hak da Kur’an-ı Azimüşşan’da biz Müslümanlar için vaatte bulunmuş, bizler bu konuda daha cesur olmalı ve artık bedenimizi ortaya koymalıyız.” şeklinde konuştu.

“Siyonistlere giden damarları kesmeliyiz”

Müslüman olan halklara ve yöneticilere büyük iş düştüğünü söyleyen Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, “Ebu Ubeyde'nin son açıklaması ümmet için büyük bir utanç vesilesidir, özellikle yöneticiler için. Çünkü halk olarak az da olsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, meydanlara çıkmaya çalışıyoruz, açık hava mitingleri düzenliyoruz, programlar yapıyoruz, derneklerimizde sürekli gündem yapmaya çalışıyoruz. Bir araya geldiğimiz kişilerle Filistin ile Gazze’yi konuşuyoruz. Vatandaş olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yeterli mi? Değil. İş yöneticilerimize düşüyor. Bütün İslam dünyasının, halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticilerine iş düşüyor. Müslüman yöneticilere, özellikle de tüm yöneticilere... Yarın mahşer gününde bütün şehitlerin, çocukların, kadınların iki eli yakamızda olacak. Bu büyük bir meseledir. Yöneticilerimizin bundan ders çıkarması lazım. Bir an önce bu meseleye bir çözüm bulmaları lazım. İlla savaşmak gerekmiyor. Sadece onlara giden damarları kesmeleri, siyonizme giden para kaynaklarını, maddi damarlarını kesmeleri, onların şah damarını kesmektir. Bunu bile yapmıyor Müslüman ülkeler. Onlarla bütün ticari ilişkilerini, diplomatik ilişkilerini kesmeleri lazım. Özellikle ülkemizden giden petrolü kesmeleri lazım. Aksi takdirde vallahi biz bunun hesabını Allah katında veremeyiz. Yöneticilerimiz de asla veremez.

“Eylemler artık yetersiz kalıyor”

Ebu Ubeyde’nin son açıklaması bütün Müslümanlar için yüz karası olduğunu dile getiren Umut Kervanı Vakfı 2. Bölge Koordinatörü Faik Doğan, “Öncelikle Gazze için ve Gazze’nin son durumu ile ilgili yapılacak olan her şey önemlidir. Ama şu artık bilinmeli ki sadece eylemler yetersiz kalmakta. Eylemlerin biraz daha üzerine çıkılması gerekiyor ve daha kitlesel, daha büyük tepkiler verilmesi gerekiyor ki bu tepkiler devlet erkânını harekete geçirebilsin. Maalesef üzülerek belirtmek gerekiyor ki, malumunuz olduğu üzere Mısır’daki bir alimin de teslim edildiğini duyduk ve hepimizin malumu, zalim Sisi büyük ihtimalle o alim kardeşimizi şehit edecektir. Bu bizim için bir yüz karasıdır. Ümmetin halifesi olarak kendini addeden, ya da ümmetin Türkiye’ye daha büyük bir beklentiyle baktığı bir dönemde, Türkiye'nin Mısırlı bir âlimi teslim etmiş olması gerçekten çok acı verici bir durumdur. Öte yandan, özellikle Türkiye’de, başta İslam ülkeleri olmak üzere, Türkiye içerisinde Gazze halkı, Hamas ya da diğer İslami Cihat hareketleri, halkın kendisi Türkiye’den ciddi bir beklenti içerisindeyken, Türkiye’nin bu noktada ne ticareti tam kesmiş olması ne de ciddi adımlar atmış olması umutları kırmıştır. Ebu Ubeyde’nin son açıklaması bütün Müslümanlar için yüz karasıdır. Çünkü bizden bekledikleri şey, gidip cephede savaşmak bile değil. Sadece çocuklara bakmamızdır. Yani aslında cihat meydanında kadınların yapabileceği bir fiiliyatı İslam ümmetinden bekliyorlar. Bu İslam ümmeti için büyük bir ayıptır, büyük bir utançtır. Bu nedenle, özellikle Türkiye üzerinden diğer İslam ülkeleri için söylüyorum, halkların tamamı artık kitlesel ve büyük etkinliklerle, büyük tepkiler ortaya koymalıdır. Yapılacak etkinlikler ve tepkiler en yüksek seviyeye çıkarılmalıdır ki yöneticiler ve devlet erkânı harekete geçebilsin. Aksi takdirde harekete geçmeyecekler. Allah muhafaza, Gazzeli kardeşlerimiz kadın, çocuk, yaşlı biz sadece televizyonda film izler gibi izleriz. Tepkimiz cılız kalır ve o sesimiz oraya ulaşmaz. Rabbim bizleri muhafaza eylesin, inşallah.” dedi. (İLKHA)

Kırmızı bültenle aranan 6 şahıs Türkiye'ye getirildi

ABD’li İslam karşıtı çete üyeleri Gazze’de yardım merkezlerinde “Güvenlik” adı altında görev yapıyor

Türkiye’den Pakistan’daki saldırıya kınama

Hafta sonu altın fiyatları: İşte güncel rakamlar

Tırın çaptığı 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Muğla'da FETÖ üyeleri tekneyle Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Zirai don zararları için çiftçilere destek sağlanacak

Yaya geçidinden geçen otomobile 993 lira ceza

Londra'da olaylar: 26 polis yaralı, 25 gözaltı

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Yetimler Vakfı’ndan 35 öğrenciye kırtasiye desteği

Güney Kore'de yılın ilk kuş gribi vakası tespit edildi

Rusya Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 9 tutuklama

Davet ve Gençlik Hareketi’nden Yenişehir'de park etkinliği

Gazze'de sistematik yıkım, zorla yerinden etme devam ediyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 145'i çocuk 420'ye yükseldi

Diyarbakır'da kamyon kaza yaptı: Şoför yanarak hayatını kaybetti

G7 Maliye Bakanları, Rusya'ya yönelik ilave tedbirleri görüştü

Şırnak’ta "Hayat Namazla Güzeldir" programının finali yapıldı

Rus İHA'ları, Romanya'nın da hava sahasını ihlal etti

Pakistan'da sel felaketi nedeniyle binlerce kişi güvenli bölgelere tahliye ediliyor

Doç. Dr. Çelik: Anayasa bağlamında manevi bir eğitim sistemi kurgulamalıyız

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Prof. Dr. Aktay: İlk dört madde değiştirilmezse yapılacak hiçbir şey yok

Gazze nöbeti 24. gününde: ABD Büyükelçiliği önündeki direniş sürüyor

Gazze'de açlık yayılıyor, kan stokları azalıyor

Mersin HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret

İslam Hukukçusu Dr. Akalın: Yeni anayasada İslam’ın evrensel değerleri ile modern hukuk birleştirilmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kırmızı bültenle aranan 6 şahıs Türkiye'ye getirildi

ABD’li İslam karşıtı çete üyeleri Gazze’de yardım merkezlerinde “Güvenlik” adı altında görev yapıyor

Türkiye’den Pakistan’daki saldırıya kınama

Hafta sonu altın fiyatları: İşte güncel rakamlar

Tırın çaptığı 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Muğla'da FETÖ üyeleri tekneyle Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Zirai don zararları için çiftçilere destek sağlanacak