• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Şanlıurfalı gençler TEKNOFEST’ten ikincilikle döndü

04 Ekim 2023, Çarşamba 14:20
04 Ekim 2023, Çarşamba 14:20
Şanlıurfalı gençler TEKNOFEST’ten ikincilikle döndü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfalı gençler TEKNOFEST’ten ikincilikle döndü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TEKNOFEST İzmir’de Dene Yap Fikir Atölyeleri yarışmasında Türkiye ikinciliği elde eden Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon gençleriyle Şanlıurfa Bilim Merkezinde bir araya geldi. Başkan Beyazgül, 'Şanlıurfa gençliği TKNOFEST gençliğidir' dedi.
Türkiye’nin en genç şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da gençliğe yönelik hizmetlerini artıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle kurulan ve Türkiye’de sayılı merkezlerden biri olan Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinde çeşitli kurslardan yararlanan gençler ürettikleri fikir ile TEKNOFEST yarışmasında Türkiye ikincisi oldular.
Enerjisini güneşten alan, İçerisinde sıkıştırma ve doluluk ve konum sensörleri olan, çöpe atılan ürünleri ayrıştırma mekanizmasına sahip 'Sensörlü ve Yapay Zeka Destekli Akıllı Çöp Konteyneri' projesiyle binlerce yarışmacı arasından Türkiye ikinciliğini alan Team Cezeri ekibi aldıkları ödülle Şanlıurfa’ya döndü.
“Şanlıurfa gençliği TEKNOFEST gençliğidir”
Ayaklarının tozuyla İzmir’den Şanlıurfa’ya gelen TEKNOFEST gençliği ile Şanlıurfa Bilim Merkezinde buluşan Başkan Beyazgül gençlerin aileleri ile de yakından ilgilendi. Şanlıurfalı gençlerin TEKNOFEST gençliği olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, “Gençleri desteklemeye, onların önünü açmaya devam edeceğiz. Bugün tarihi bir gündür. Bugün gelecekte birçok başarıda bir ilk olarak gösterilecektir. Buradaki başarı bir ilktir. Bugün burada alınan bu başarı önemli bir başarıdır. Türkiye’de TEKNOFES’te ikinci sıradayız. Binlerce buluş ve yarışmacı arasından dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum. Tüm gençlerimizle ve aileleriyle gurur duyuyorum. Bugünden itibaren alınan bu başarı başka başarılara da gebedir. Dünya’da etkisini gösteren küresel ısınma, iklim değişikliği, karbon salınımı gibi tehlikelere karşı dünya gençlere bunların çözümünü siz bulacaksınız diyor. Bilim adamları olarak insanlığın önünü açacaksınız diyor. Teknolojiyi iyi bir şekilde kullanmak işi hızlı yapmak, tasarrufu sağlamak demektir. Bulunan her bir buluş çevreyi daha fazla korumak demektir. İşte bunları yapanlar bizim gençlerimizdir. Şanlıurfa gençliğidir. Şanlıurfa gençliği TEKNOFEST gençliğidir. Kente kazandırdığımız bilim merkeziyle binlerce gencimiz de TEKNOFEST gençliği olacaklardır. Şanlıurfa Bilim şehridir dediğimiz zaman bizleri hiçbir zaman mahcup etmeyeceklerdir. Bizim çocuklarımız inşallah ülkemizin geleceği, şehrimizin geleceğidir. Biz Şanlıurfa olarak onlarla iftihar ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Mezopotomya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon atölyelerinde fikir üreten ve bu fikri hayata geçiren gençler, aileleri ve eğitmenleri de kendilerine her zaman destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberinde meclis üyesi Faruk Bayuk, daire başkanları gençler ve ebeveynleriyle birlikte bilim merkezindeki çalışmaları da inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
“Şanlıurfa’yı bilimin merkezi yapacağız”
Şanlıurfa gençliğine inandıklarını ve güvendiklerinin altını çizen Başkan Beyazgül, “ Biz Bilim Merkezini kurmamış olsaydık bu gençlerimiz nerede olacaklardı? Bu bilim merkezi bir arı oğulu gibi Şanlıurfa’nın gençliğini buraya çekecekler ve sizler de her zaman onların başarısıyla gurur duyacaksınız. Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak onların önünü açmaya devam edeceğiz. Düşünceleri ve ufukları nereye gidiyorsa yardımcı olacağız. Hayallerini gerçekleştirmeleri için onlara yardımcı olacağız. Hayal edin ve gelin Şanlıurfa Bilim Merkezinde gerçekleştirin diyeceğiz. Bu başarı Türkiye ile sınırlı kalmayacaktır. Küçük adımlarla yürümüyoruz büyük adımlarla yürüyoruz. Şanlıurfa Bilimin merkeziydi, Harran bilimin merkeziydi dünyayı değiştiren bilim insanları burada yetişti. Bilimin ilk basamakları buradan çıkıldı. Biz bu arkadaşlarımız ve onlara katılan yüzbinlerce gencimizle Şanlıurfa’yı bilimin merkezi yapacağız” diye konuştu.

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama