• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Saraçhane'de Gazze için kunut duası

29 Haziran 2025, Pazar 10:37
29 Haziran 2025, Pazar 10:37
Saraçhane
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İslami Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, akşam namazı sonrası Gazze için kunut duası okundu.

Selahaddin Raşidi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, siyonist çetenin katliamlarının unutulmaması, işgalcilerin dezenformasyonuna karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

"Bütün bir halkı açlık ve susuzlukla katletmek istiyorlar"

Kaya, "21 aydır Gazze'de sadece Filistinli kardeşlerimizin değil insanlığın hukukun adaletin vahşice hedef alındığı Siyonist katliama şahit oluyoruz. Bu katliamı bizler 21 aydır izlemekle kalmayıp her fırsatta karşı çıkıyoruz. Siyonistlerin Gazze'de işlemedikleri suç kalmadı. Yardım adı altında işlenen vahşetlere son günlerde tanık oluyoruz. Bütün bir halkı açlık ve susuzlukla katletmek istiyorlar. Dünya tüm bunlara tepki gösterdiğinde ise yardım adı altında katliam gerçekleştiriyorlar. Sadece bir ayda 550'den fazla kardeşimiz katledildi." dedi."

"Ne HAMAS Gazze'den çekilir ne de Gazze halkı HAMAS'ı terk eder"

Lübnan, Yemen, Suriye ve İran'ın işgal çetelerinin hedefi haline geldiğini hatırlatan Kaya, "Emperyalistler ise bu saldırganlığın destekçisi konumundadır. Tüm bu vahşeti, 'israilin kendini savunma hakkı' diyerek aklamak alçaklığın vardığı son noktadır. Siyonistler bir yandan da safsatalarla ve dezenformasyonla direnişi sonlandırmak istiyorlar. Son günlerde HAMAS'ın Gazze'den çekileceği ve ateşkesin imzalanacağı konusunda yalanlar dile getiriyorlar. Rüyanızda görürsünüz! Ne HAMAS Gazze'den çekilir ne de Gazze halkı HAMAS'ı terk eder. İslami hareket son ferdine kadar direnerek Gazze'yi korumak için elinden geleni yapıyor. Bizler de onların destekçisi olarak meydanları boş bırakmayacağız. Siyonistlerin dezenformasyon ve planları hakkında uyanık olmak zorundayız." diye konuştu.

"Siyonizm yeryüzünden silinene kadar direniş devam edecektir"

Kaya, "Siyonist çeteden yayımlanan bir afişte Müslüman önderlerden kimileri de yer alıyor. Bu görselle Müslümanların iç birliğini bozmak istiyorlar. Mücahitlere olan güveni boşa çıkartmak istiyorlar. Ancak planları boşa çıkacaktır. Müslümanlar hiçbir şekilde Siyonist çeteyi tanımayacaklar ve siyonizm yeryüzünden silinene kadar direniş devam edecektir. Coğrafyamızın tümü tek bir bütün olarak Siyonist saldırının altındadır. Bugün doğrudan Türkiye’ye saldırı yok diye kimsenin sevinmeye hakkı yoktur. Gazze ateş altındaysa bizler de ateş altındayız demektir." şeklinde konuştu.

Sadullah Malay tarafından kıldırılan akşam namazında okunan kunut duasında, Gazze'de direnişi sürdüren mücahitler ve Gazze halkı için dua, siyonist işgalcilere ve Amerika'ya lanet edildi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: saraçhane'de gazze için kunut duası

Pakistan’da şiddetli yağış: 38 ölü

İşgalin Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırısında çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı

Mardin’de kaynak yaparken elektrik akımına kapılan kişi öldü

Batman'daki STK'lardan, "Gazze'yi gündemden düşürmeyin" çağrısı

Hindistan'da muson yağmurları: 34 ölü

Gazze'de şehit sayısı 56 bin 500'e ulaştı

Aşura orucu nedir, ne zaman tutulur? Faziletleri nelerdir?

Tahran metrosunda Mossad ajanı şüphesi bir kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR: Milletimizi, çocuklarını Kur’an’la buluşturmaya davet ediyoruz

Antalya'da biri otel, 3 iş yeri alevlere teslim oldu

Mersin’de “Aileler Parkta Buluşuyor” etkinliği düzenlendi

Bilecik’teki yangınlarında 23 ev yıkıldı

Osmaniye'de orman yangını çıktı

Bakan Şimşek: Kamu harcamalarında yapay zekâ dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan’a başsağlığı dileği

Hacılar: Oradan ayrılmak istemiyorduk ağlayarak döndük

Gölpazarı Açık Cezaevi boşaltıldı

Mabetler ve medreseler şehri Mardin’e ibadethanelerin bitişiğinde içki ve meşru olmayan eğlence mekânları yakışmıyor

Kabine Toplanıyor: Gündemde emekli maaşları ve kamu işçilerinin zam pazarlığı da var

Bilecik'teki orman yangınları kontrol altına alındı

Malatya'da silahlı kavga: 1ağır yaralı

İzmir'de 3 polis tutuklandı

Tanzanya’da otobüs kazası: 38 ölü, 28 yaralı

Yazar Baran: Hazreti Hüseyin'in misyonu ne ise Şeyh Said Efendi'nin kıyamının misyonu da o idi

Bakan Altun: Pakistan’daki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

Bakan Tunç: Orman yangınlarıyla ilgili 17 kişi gözaltında

Balıkesir'de kaza: 3 ölü, 1 ağır yaralı

Toprak yanıyor, geleceğimiz tehlikede

Kısa'dan Hisse Kısa Film festivali başvuruları başladı

Uluslararası Aile Fuarı 3. gününde dopdolu etkinliklerle devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan’da şiddetli yağış: 38 ölü

İşgalin Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırısında çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı

Mardin’de kaynak yaparken elektrik akımına kapılan kişi öldü

Batman'daki STK'lardan, "Gazze'yi gündemden düşürmeyin" çağrısı

Hindistan'da muson yağmurları: 34 ölü

Gazze'de şehit sayısı 56 bin 500'e ulaştı

Aşura orucu nedir, ne zaman tutulur? Faziletleri nelerdir?