• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

19 Haziran 2025, Perşembe 05:48
19 Haziran 2025, Perşembe 05:48
Savaşın 7
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran, "Doğru Vaat 3" operasyonunun 13. aşamasında ağır ve uzun menzilli füzelerle yeni bir operasyon başlatırken, siyonist rejim Tahran ve diğer İran şehirlerini hedef alan yeni bir hava saldırısına girişti.

İran devlet televizyonu, bu gece yarısından sonra "Doğru Vaat 3" operasyonunun 13. aşamasının başlatıldığını ve ağır, uzun menzilli füzelerin fırlatıldığını duyurdu. Aynı saatlerde siyonist rejim ordusu da Tahran başta olmak üzere İran'ın birçok şehrine yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattığını açıkladı.

Siyonist rejim ordusu, İran'dan fırlatılan son füze dalgasının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini öne sürdü. Ancak işgal altındaki Ramla bölgesinde füze parçalarının neden olduğu yangınlar meydana geldiği bildirildi.

Tel Aviv, Herzliya, Holon, Bat Yam, Kudüs, Lut Gölü çevresi ve Batı Şeria'daki bazı yasadışı işgal birimlerinde sirenler çaldı. Siyonistler sığınaklara yönlendirilirken, işgal ordusu savunmanın yetersiz olabileceğini belirterek halktan uyarıları dikkate almalarını istedi.

Öte yandan, siyonist rejim savaş uçaklarının Tahran, İsfahan, Kerec ve başkentin doğu ve güney bölgelerine yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırılar sonrası söz konusu bölgelerde İran hava savunma sistemlerinin devreye girdiği aktarıldı.

İran'ın "Doğru Vaat" operasyonu sözcüsü, dün "Seccil" isimli ağır bir balistik füze kullanıldığını belirtti ve siyonist rejim hava sahasının artık tamamen açık hale geldiğini ifade etti. Siyonist rejim ordusu ise bu füzeyi "olağanüstü ağırlıkta ve yıkıcılıkta" olarak tanımladı.

İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasına göre, 12. saldırı dalgasında kullanılan Seccil füzeleriyle siyonist rejimin hava savunma sistemleri hedef alındı ve önemli ölçüde etkisiz hale getirildi. Yapılan açıklamada, "İşgal altındaki toprakların semaları artık füzelerimize ve İHA'larımıza tamamen açıktır" denildi.

Tasnim Ajansı'nın aktardığına göre, Devrim Muhafızları, siyonistlere hitaben şu uyarıda bulundu:

"Devrim Muhafızları Komutanı daha önce cehennemin kapılarının üzerinize açılacağı konusunda uyarmıştı. Artık yer altı sığınaklarının dışına çıkmanız imkânsız. Sirenlerin sesi hiç susmayacak. Ya yer altında yavaş yavaş ölmeyi tercih edersiniz ya da bir an önce kaçıp hayatta kalmaya çalışırsınız."

13 Haziran sabahından bu yana siyonist rejim, ABD desteğiyle İran'a karşı geniş çaplı bir savaş yürütüyor. Saldırılar sonucunda İran'da şu ana kadar 224 kişi şehit oldu, 1277 kişi yaralandı. İran ise balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla karşılık veriyor. Bu saldırılarda ise şu ana kadar 24 siyonist hayatını kaybetti, yaklaşık 900 kişi yaralandı. (İLKHA)

Adıyaman'da minibüs şarampole devrildi: 4 yaralı

Tayvan açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adıyaman'da minibüs şarampole devrildi: 4 yaralı

Tayvan açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti