• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Seçilmiş kadınlar ilklerin kadını Fatma Şahin ile buluştu

GÜNDEM 5.12.2022 13:10:03 0
Seçilmiş kadınlar ilklerin kadını Fatma Şahin ile buluştu

Seçilmiş kadınlar ilklerin kadını Fatma Şahin ile buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümü dolayısıyla 81 vilayetten gelen seçilmiş kadınlarla bir araya geldi.
İçişleri Bakanlığı, Seçilmiş Kadınlar Derneği (SEKADER) iş birliğinde 81 İlden gelen aralarında belediye meclis üyesi, muhtar ve kooperatif başkanlarının bulunduğu 110 kadın, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın ardından Gaziantep’te, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le buluştu. Gaziantep Büyükşehir ve Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde bir restoranda düzenlenen programda, Başkan Fatma Şahin, Vali Davut Gül ve Seçilmiş Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cavide Karakülah konuşma yaptı.
'Kadının duygusal zekası Türkiye yüzyılını inşa edecek'
Başkan Fatma Şahin, programda yaptığı konuşmada 81 ilden gelen seçilmiş kadınların doldurduğu salonun Anadolu’nun sesi, nefesi ve aklı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Her ay bütün ilçelerimizde tek tek bütün muhtarlarımızla toplantılar yapıyoruz. 20 yıldan beri alandayım. Şehrin seçilmiş ilk kadın milletvekiliyim. Şehrin seçilmiş ilk bakanıyım ve şehrin seçilmiş ilk büyükşehir belediye başkanıyım. Büyük bir sorumluluk. Ailem ve eşim bana ilk milletvekili seçildiğim günden bugüne bana destek verdi. Başarının temelinde güçlü aile desteğinin yattığına inanıyorum. Ben muhtarlarda şunu gördüm, özellikle uzun süre görev yapan erkek muhtarların arkasında güçlü kadınlar var. Güçlü kadınlarımızın destek olduğu muhtarlarımız daha başarılı oluyor. Kadının gücü çok önemli. Bizi biz yapan bir medeniyetimiz var. Sevgili peygamberimizin Veda Hutbesi’ne baktığınız zaman kadın ile erkeği birbirine rakip kılmıyor, onları birbirlerine veli kılıyor. Çok muhim. Batı medeniyetine bakrığınız zaman kadın-erkek birbirine rakip, bu durum da sorun ve sıkıntılarla karşılaşmalarına neden oluyor. Bizim medeniyetimizde ayrımcılık yok, kutuplaşma yok. Irkçılık yok. Oradan aldığımız büyük bir ilham var. Allah’ın izniyle kadın bakış açısı, kadın duygusal zekası türkiye yüzyılını inşa edecek.”
'Kadınlarla çalışmak bizim için bir şans'
Gaziantep Valisi Davut Gül ise İçişleri Bakanlığı ile Seçilmiş Kadınlar Derneği’nin birlikte düzenlediği etkinlik için şehre gelen misafirlere teşekkür ederek, “Diyarbakır annelerini unutmadınız. Oradaki annelerin hislerine tercüman oluyorsunuz. Kadınlarla çalışmak bizim açımızdan önemli bir şans. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in ekibinde kritik görevleri üstlenen birçok birimin sorumlusu kadınlardan oluşuyor. Kadınların sorumlu olduğu hangi başkanlığa ya da birime işimiz düştüyse işlerimiz daha kolay gerçekleşiyor.” dedi.
Anadolu kadının güçlü duruşuna 'Fatma Şahin' örneği
Seçilmiş Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cavide Karakülah da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 Konya konuşmasındaki, “Dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez” sözlerini hatırlatarak, “Bu sözler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in buradaki imajını gösteriyor' ifadesini kullandı.
Programın sonunda seçilmiş kadınlar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile anı fotoğrafı çektirdi.
[gallery ids=',66110,66111']

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çiftçi çökerse, memleket çöker

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da kayısı bahçeleri felaketi yaşıyor: Don vurdu, emekler zayi oldu

Diyarbakır esnafı Muhammedi sevdaya doymuyor

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ