GÜNDEM 13.05.2024 12:40:33 0

Sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıktılar

Sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıktılar
Haberi Sesli Oku

Sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıktılar

Depremde bulundukları bina yıkılan ve enkaz altından saatler sonra kurtarılan anne ve kız, ANKA’da gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla tekrar yürüyebilmenin sevincini yaşadı.
Gaziantep’te yaşayan 36 yaşındaki Ayşe Ersoy ve 10 yaşındaki kızı Zehra Ersoy depreme Ebrar Sitesi’nde yakalandı. Depremin olduğu gün annesini ziyarete giden ve şiddetli sarsıntı ile birlikte bulundukları bina yıkılan anne ve kız depremin ardından saatler sonra enkaz altından kurtarıldı. Annesi, babası, kardeşi enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Ayşe Ersoy, kızı için yaşama tutundu. 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan ve ayaklarında ciddi sıkıntı bulunan anne ve kız, Anka Hastanesi’ne sevk edildi.

Sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıktılar
Anka Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Işık tarafından gerçekleştirilen farklı operasyonlarla Ayşe ve Zehra Ersoy ayaklarını kaybetmekten kurtuldu. Gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıkmanın sevincini yaşayan anne ve kız gözyaşlarına hakim olamadı.

'Yürüyebileceğimizi düşünemiyorduk'
Ayşe Ersoy, “Yaşadıklarımızı unutmamız mümkün değil. Annem, babam, kardeşlerim olmak üzere ailemden 9 kişiyi kaybettim. 23 akrabam da depremde hayatını kaybetti. Yaşadığım acıyı tarif etmem mümkün değil. Ancak kızım için hayata yeniden tutunmam gerekti. Ayaklarımızı hissetmiyorduk. Artık yürüyebileceğimizi düşünemiyorduk. Ancak Doç. Dr. Işık’ın gerçekleştirdiği operasyon sonrası yürüyebiliyoruz. Mutluluğumuzu tarif edebilecek bir kelime yok” dedi.

“Hastalarımızın gözlerindeki ışıltı her şeye değer”
Doç. Dr. Işık, “Ülkemizi sarsan deprem felaketinin üzerinden uzun zaman geçse de geç dönem etkilerini silmeye yönelik çalışmalarımız hala devam etmektedir. Küçük Zehra da depremde annesi ile birlikte enkaz altında uzun süre kalma sonucunda ağır yaralanmıştı. Erken dönemde onu yapılan müdahaleler sonrasında yeniden hayata bağlanmıştı. Ancak Zehra bacaktaki bir siniri ezildiği için ayağını hareket ettiremiyor, yürüyemiyordu. Kliniğimizde yaptığımız muayene ve tetkikler sonrasında hastamızın ayağını yeniden kullanabilmesi için planlar yapıldı. Ameliyatla ayağın başka bölgesinden alınan tendon diğer tarafa transfer edildi. Böylece yapamadığı hareketler için yeni bir kas grubu devreye sokulmuş oldu. Bir aylık alçı içinde iyileşme süreci sonrasında yavaş yavaş yürüme egzersizlerine başlandı. Bugün gelinen noktada kendi başına rahatça yürümesi ve gözlerindeki mutlu ışıltı görülmeye değerdi. Bu süreçte annesinin de ayak bileğinde yapılan ameliyat sonrası artık o da rahat yürümeye başladı. Bizler depremin geç etkilerine karşı verdiğimiz mücadelenin meyvelerini görünce çok mutlu olduk. ANKA hastanesi olarak anne ve kızına sağlık dolu ve özgürce hareket edebilecekleri bir ömür diliyoruz” diye konuştu.

Hacı adaylarının uçuş ve kafile bilgileri açıklandı

Gaziantep'te çalıntı motorlu araçlar ve ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Yılmaz’dan politika kurullarına yapılan yeni atamalara tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yeni atamalar yapıldı

Şanlıurfa’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 kişi yakalandı

Fransa'nın Filistin açıklaması işgal altındaki Tel Aviv’i rahatsız etti

Konya'da nisan ayında kar sürprizi

13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı

Ankara'da maden ocağında göçük: 13 yaralı

AFAD'dan 2 ile turuncu, 29 ile sarı kod uyarısı

Düzce’de Siyer Yarışması ödülleri sahiplerine ulaştı

Siber suçlara yönelik 27 ilde operasyon: 118 tutuklama

Hava nasıl olacak?

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Irak’ta genel seçimlerin tarihi belli oldu

İran’da maden kazası: 7 ölü

Meksika’da kuş gribi nedeniyle ilk ölüm kayıtlara geçti

Beton pompası aracına sıkışan işçi ağır yaralandı

Rusya'nın enerji tesislerine saldırı

ABD, Çin’e yönelik tarifeleri yüzde 125’e yükseltti

Mısır'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

ASİM'den Portakal Çiçeği Karnavalı'na tepki

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ'nün 48 projesi kabul edildi

Kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hindistan'da yıldırım çarpması nedeniyle 8 kişi öldü

Avrupa Birliği’nden ABD'ye "tarife" misillemesi

Çanakkale'de şap nedeniyle karantina

Bingöl’de dolu yağışı sonrası köyü sel bastı

Bingöl’de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Etna Yanardağı yeniden kül ve lav püskürttü

Yükleniyor