• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Şehid Aytaç Baran şehadetinin yıl dönümünde mezarı başında yad edildi

09 Haziran 2025, Pazartesi 21:26
09 Haziran 2025, Pazartesi 21:26
Şehid Aytaç Baran şehadetinin yıl dönümünde mezarı başında yad edildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'da, 9 Haziran 2015'te PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehadetinin üzerinden 10 yıl geçti.

Kobane bahaneli 6-8 ekim olaylarında şehid edilen Yasin Börü'nün hocası Aytaç Baran, şehadetinin yıl dönümünde Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyetinin düzenlediği programla mezarı başında yad edildi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma programı, Hafız Ömer Akgül Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Yasin Suresinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik; şehadet kavramı, İslam davası ile beşeri davalar arasındaki fark, şehidlerin ardında bıraktığı mirasın omuzlanması hususlarını ele aldı.

"Allah kıyamete kadar şehidlik kapısının kapanmasını istemiyor"

İslam'ın değer verdiği en yüce mertebelerden bir tanesinin de şehidlik olduğunu vurgulayan Çelik, "Bizler imtihan sahası ve dünyasındayız. Rabbimiz hangimizin gerçek mümin olduğunu ortaya çıkarmak için bizi imtihan ediyor. 'Allah içinizden şehitler edinsin diye…' ayetinden anladığımız üzere Allah, Hazreti Adem'den günümüze günümüzden de kıyamete kadar şehidlik kapısının kapanmasını istemiyor. Şehidlik kapısının sürekli açık olması lazım. Çünkü, tarihin geçmiş sayfalarına baktığımızda ne zaman Müslümanlar gaflete dalmış, amaç ve gaye dünya olmuşsa o dönem İslam toplumu ehli küfrün altında ezilmiş ve zillet elbisesi giymiştir." dedi.

Çelik, "Fakat bir grup yiğit, ahdine sadık insanlar çıkmış ve onlar mübarek canlarını İslam davası uğruna feda etmişlerdir. Ne zaman bu davanın şehidleri olmuşsa gaflete girenler uyanmış, gerçek yurdun Allah katında olduğunu, Allah Müslümanlara yardımını göndermiştir. Nitekim Bedir savaşında Allah Resulü mübarek elleri şişene kadar Allah'a dua etmiş, fakat ilk şehid kanı yere düştüğünde Allah meleklerini yadıma gönderdi. Bu bir kaide-i Kur'an'iyedir. Siz Allah'a yardım ederseniz Allah da size yardım eder." ifadelerini kullandı.

"Şehidler var oldukça bu dava kıyamete kadar payidar olacaktır"

Şehidlik makamına peygamberlerin bile gıpta ettiğinin altını çizen Çelik, İslam davasının ağır ve zor olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu dava zor bir davadır. Hiçbirimiz güllük gülistanlık bir hayat beklemeyelim. Eğer peygamberler, ona inanan ilk nesil bu dünyada rahat etmemiş, ömürlerini mücadele ve at sırtında veya yaya geçirmişlerse bizi bekleyen akibette budur. Şehidlik bu davanın kanıdır, motorudur. Bir davada şehidlerin, şehadete aşık gençlerin sayısı fazla ise o dava asla yere düşmemiştir. Zaten bizim için de önemli olan budur. Bizim yaşantımız ve ölümümüz Allah için değil midir? Bunu için bedel ödüyoruz. Şehidler var oldukça bu dava kıyamete kadar payidar olacaktır."

İslam davası ile beşeri davalar arasındaki farka da dikkat çeken Çelik, "israil ve işbirlikçileri Şeyh İzzettin Kassam'ı şehid ettiler ve onlara göre lider öldürdüysen o dava bitmiştir. Batılda öyledir, çünkü o davaların temeli dünyada uzun yaşama üzerine kurulmuştur. Şu kısacık hayatımızda birçok hareket gördük. Sosyalizm ve komünizm adına ortaya çıkıp zoru gördüklerinde kapitalizme nasıl evirildiğini gördük. Çünkü onların gayesi dünyadır. Bunu en açık şek ilde içerisinde bulunduğumuz zaman diliminde de yaşıyoruz. 40 yıla yakın bir mücadele, binlerce insanın ölümü ve neticeye baktığımızda sonuç sıfır. Nasıl da evrildi, kıbleleri değişti. İşte bu kaide Müslümanlar için değildir. Şeyh İzzettin Kassam'ı şehid ettikten sonra onun mübarek kanıyla HAMAS, Şeyh Ahmet Yasin, Yahya Sinvar, İsmail Heniyye ve onlarca yiğit kahraman doğdu. Küfür zannediyor ki o kahramanları öldürdükçe bu dava bitecek. Fakat bugün gelinen noktada ismini henüz bilmediğimiz, belki yakın bir zamanda kahramanlıklarını duyacağımız nice Yahya Sinvar veya İsmail Heniyyeler göreceğiz. Bu dava böyledir." şeklinde konuştu.

"Habibi Neccar'ı katlettikleri gibi 90'lı yıllarda nice gençlerimizi katlettiler, şehid ettiler"

Konuşmasında 1990'lı yıllarda yürütülen İslami mücadele ve karşılaşılan durumlara değinen Çelik, "Bu bölgede insanları dinsizleştirmek, Allah ve peygamberden uzaklaştırmak, aşağılık ve sapık ideolojilerine köle etmek için uzun uğraş ve mücadeleler verildi ama bunların karşısına çağdaş Habib-i Neccarlar çıktı. Habib-i Neccar'da olduğu gibi içinde yaşadığımız bu kavme onların söylemleri de 'gelin Allah'ın peygamberine ve kitabına uyun, kurtuluşunuz sadece budur.' ifadesi oldu ve Habibi Neccar'ı katlettikleri gibi 90'lı yıllarda nice gençlerimizi katlettiler, şehid ettiler. Bilge Kral Aliye İzzetbegoviç'in deyimiyle bizi öldürerek toprağın altına koyarak bitireceklerini zannettiler ama tohum olduğumuzu unuttular." diye belirtti.

"Onların karşısında durabilecek, küfrüne son verebilecek tek sistem İslam'dır"

Dünyada ehli küfrün karşısında durabilecek tek sistemin İslam olduğunu dile getiren Çelik, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bugün şu küre-i arzda ehli küfre, israil, İngiltere ve diğer dünya müstekbirlerine karşı mücadele edecek, onların saltanatlarına son verecek hiçbir ideoloji ve fikir kalmamış, kölesi durumuna gelmiştir. Onların karşısında durabilecek, küfrüne son verebilecek tek sistem vardır o da Allah'ın dini olan İslam'dır. Onun için dünyanın her bir tarafından hunharca İslam'a ve Müslümanlara gerek fiziki gerekse kültürel olarak saldırıyorlar. Bize o kadar büyük bir görev yüklenmiş ki bu görevden sonra halen dünyalık üzerine hesap yapmak bize zulümdür. Çünkü biz daire ve iş değiştirmek, para kazanmak, araba almak için değil; yeryüzünde ilahlık iddiasında bulunan Amerika, İngiltere, israil ve diğer firavunların saltanatını yerle yeksan etmek üzere biz dünyaya gönderildik. Bizim esas gayemiz budur. Bu gayeyi unutmamak, bu dava uğruna canını veren şehit kardeşlerimizin davasını unutmamak için şu kabristana dahi bakmamız yeterlidir. Burada bile onlarca şehidimiz var. Onların kabirlerini ziyaret etmek, kabirlerinin başında bilenmek gibi bir görevimiz var. Bu davanın tabiatı böyledir. Bela ve musibetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Ya bu dünyada bela ve musibetler ile baş ederiz, sabrederiz, imanla bu dünyadan geçeriz ya da belanın en büyüğü kıyamette başımıza gelir. Rabb'imiz bizleri şehitlerin yolundan, mirasından, davasından alıkoymasın."

Anma programı yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

İrlanda cumhurbaşkanlığı seçimlerini işgal rejimi karşıtı Catherine Connolly kazandı

PKK'nın, Türkiye'den geri çekildiğini duyurmasının ardından AK Partili yetkililerden açıklama

Rusya'nın Kiev’e düzenlediği hava saldırısında 3 ölü, 29 yaralı

Tunceli’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de otomobil ile pikap çarpıştı: 3’ü çocuk 6 yaralı

HAMAS'ın Gazze lideri El Hayye: Ulusal bir ismin Gazze'yi yönetmesi konusunda hiçbir çekincemiz yok

Cips paketi silah sanıldı: Yapay zekâ algoritması liseli öğrenciyi ters kelepçe yaptırdı

Adana'da kaçakçılık operasyonu: 18 kişi gözaltında

TEDB Genel Başkan Yardımcısı Poyraz: 500 bin sosyal konut projesiyle vatandaşlara büyük imkan sunuldu

Çankırı'da zincirleme trafik kazası: 9 yaralı

Aslan: Kürtlerin dilsel hükümlerinin korunması barış açısından hayati önem taşımıştır

DMM, ‘savcılara mal varlığına el koyma yetkisi verildi’ iddiasını yalanladı

İstanbul’un 4 ilçesinde gösteri ve yürüyüşler yasaklandı

Kaza yapan alkollü bisiklet sürücüsüne 18 bin TL ceza

Edirne'de narkotik uygulaması: Bin 235 kişi denetlendi

ABD'den Kanada'ya yüzde 10 gümrük vergisi artışı

Amasya'da 6 mahkûm hastaneye kaldırıldı

Doğu Karadeniz ve Marmara'da kuvvetli yağış ile rüzgar bekleniyor

Altın fiyatlarında son durum ne?

TSE personel alımı yapacak! TSE iş başvurusu nasıl yapılır?

İşgal rejiminden Gazze'de yıkımı sürdürme talimatı

Siyonist işgal rejiminin demir çelik şirketi iflas etti

İtalya polisinden Gazze destekçilerine sert müdahale

AB'den nadir toprak elementleri kararı

Trump'ın Asya turundaki ilk durağı Kuala Lumpur

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da bir dizi programlara katıldı

Muğla’da 74 düzensiz göçmen yakalandı

Cami tuvaleti önündeki çanta ve benzin paniğe neden oldu

Muslu: Sosyal medya ve internet oyun bağımlılığı insanların yaşamlarını ciddi anlamda tehdit ediyor

Malatya'da uyuşturucudan 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İrlanda cumhurbaşkanlığı seçimlerini işgal rejimi karşıtı Catherine Connolly kazandı

PKK'nın, Türkiye'den geri çekildiğini duyurmasının ardından AK Partili yetkililerden açıklama

Rusya'nın Kiev’e düzenlediği hava saldırısında 3 ölü, 29 yaralı

Tunceli’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de otomobil ile pikap çarpıştı: 3’ü çocuk 6 yaralı

HAMAS'ın Gazze lideri El Hayye: Ulusal bir ismin Gazze'yi yönetmesi konusunda hiçbir çekincemiz yok

Cips paketi silah sanıldı: Yapay zekâ algoritması liseli öğrenciyi ters kelepçe yaptırdı