• BIST 100

    8795,2%-0,88
  • DOLAR

    34,28% 0,15
  • EURO

    37,22% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3008,10% -0,11
  • Ç. ALTIN

    5007,11% -0,07

Şehid Yahya Sinvar Gaziantep'te düzenlenen basın açıklamasıyla yad edildi

GÜNDEM 25.10.2024 15:07:26 0
Şehid Yahya Sinvar Gaziantep

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Ulu Camii'nde cuma namazı çıkışı şehid Yahya Sinvar için basın açıklaması düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları adına basın açıkmasını okuyan Kemal Altunbaş, "Mü'minler içinde öyle yiğitler var ki, Allah'a verdikleri söze dâimâ bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O'nun yolunda can vermiş, şehid olmuştur. Kimi de şehid olmak için sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." ayetiyle başladı.

"Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun"

Tüm insanlığa seslenen Altunbaş, "Ümmetin vurdumduymazlığından dolayı, siyonist işgal rejimi, Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Yemen'de bir yıldan fazladır soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 45 binden fazla insanın katledilmesine neden oldu. Hiçbir ölçü ve kaide tanımayan siyonist işgal rejimi, hastaneleri, okulları, camileri; fırınları, kamu binalarını ve sivil yerleşim yerlerini bombalayarak soykırım suçlarını işlemeye devam etmektedir. Sözün bittiği yerdeyiz. Yaşanan zulümleri anlatmaya kelimeler yetmiyor artık. Gazze ve Lübnan çağımızın Uhdud'u oldu. Gazze'de bedenler bombaların altında yanıyor. Gazze'de yerinden edilmiş insanların çadırları bombalanıyor. Çadırların bombalaması sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Gazzeli diri diri yanarak can veriyor. İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın, insanlık utansın. Gücü elinde bulundurup, yaşanan bu soykırıma seyirci kalanlara yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü"

Savaş değil, bir katliam, bir soykıım yaşandığına dikkat çeken Altunbaş,"Uluslararası kurumlar çöktü. Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında zilleti tercih etmektedir. Bu katliamlar bir savaş değil, tam anlamıyla soykırımdır. Yapılan bu soykırımı siyonist rejim tek başına yapmamaktadır. Bilakis fiili olarak başta büyük şeytan ABD olmak üzere İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer batılı devletler, bu katliamın suç ortadığıdırlar. Ayrıca siyonistlerle ticareti kesmeyen aciz devletler de bu soykırım suçundan beri değillerdir. Bu katil sürülerinin soykırımı tüm uluslararası hukuk, insan hakları ve insanlık onuruna karşı açık bir ihlal teşkil etmektedir. İslam ülkelerinin korkaklık ve ihtilaflarından istifade eden siyonist işgal rejimi, soykırım ve işgal politikalarını Gazze dışına taşımıştır. Lübnan'a yapılan saldırılar Lübnan ile de sınırlı kalmayacaktır. siyonistlerin işgalci politikalarına karşı önlem alınmazsa, tüm bölge ülkeleri aynı tehlike altındadır. Bugün Gazze ve Lübnan, yarın Mekke, Kahire, Bağdat, Tahran, Diyarbakır ve Ankara aynı tehlike ile karşı karşıya kalacaktır." şeklinde konuştu.

"Daha ne zamana kadar bebeklerin katledilmesini seyredeceksiniz?"

Dünya lidelerine seslenen Altunbaş, "Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ey devlet liderleri! Yeter artık, daha ne zamana kadar kadın, çocuk ve bebeklerin katledilmesini seyredeceksiniz? Bir kez daha başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine acil harekete geçme ve Gazze'deki katliamı durdurmak için siyasi ve insani sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulunuyoruz. Gazze'de işlenen soykırım ve suçlardan tamamen sorumlu olan ABD’nin Türkiye’de kullanmış olduğu üsler kapatılmalıdır. siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, İran ve Lübnan desteklenmelidir. siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünlerin satışı yasaklanmalıdır. Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçilmelidir. Meclis'e sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle kanunlaşmalıdır." çağrısında bulundu.

"Bu dava çok büyüktür, en iyilerimizi feda etmek gerekir"

Şehid Yahya Sinvar'ın İslam için çok çile çektiğine değinen Altunbaş, "siyonist soykırımın vahşice devam ettiği bir dönemde dünyaya gözlerini açmış, çocukluğundan ta bugüne kadar işgale karşı direnmiş ve kararlılık içinde mücadele etmiş. 22 yılını siyonist işgal zindanlarında geçirmiş, siyonist işgal rejiminin zulümlerini iliklerine kadar hissetmiş. siyonist işgal rejiminin Gazze'yi işgal ettiği 7 Ekim 2023'ten bu yana halkı arasında yaşamış, halkının yaşadığı çileleri çekmiş, en ön saflarda siyonist işgal rejime karşı savaşmış cesur komutan HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın şehadetini tebrik ediyoruz. Yahya Sinvar'ın mücadelesi, sadece Gazze'nin değil, tüm İslam dünyasının izzet ve onur mücadelesidir. Bu dava çok büyüktür, en iyilerimizi feda etmek gerekir. Bu sebeple Yahya Sinvar’ın şehadeti, Filistin davasına ve direnişe asla bir son getirmeyecektir. Aksine direnişin dalga dalga yayılmasına ve zaferine vesile olacaktır. O’nun şahsında bir kez daha tüm şehitlerimizi ve direniş erlerini selamlıyoruz." dedi.

"Direniş bitmeyecek, mücadele durmayacak"

Gazze'deki mücahitlerin İslam uğruna tüm dünyalıklardan vazgeçtiğine değinen Altunbaş, şunları kaydetti:

"Bu dava, bu mücadele kıyamete kadar sürecektir. Bu davanın yükünü omuzlarına taşıyan nice yiğitler, ya zafer gelene kadar mücadele edecek ya da şehid olacağı günü bekleyecektir. Bu zorlu mücadelede şehit olan tüm yiğitlerimizi rahmetle anarken, onların izinden yürüyen her bir direniş erini yürekten selamlıyoruz. Rabbimizden dileriz ki bu kutlu davada zaferin sancaktarı olacak nice kahramanlar çıkmaya devam etsin. Direniş bitmeyecek, mücadele durmayacak ve adalet er ya da geç tecelli edecektir. Bizler, Gaziantepli Müslümanlar olarak, siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya ve destek vermeye devam edeceğiz inşaallah." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması okunan duanın ardından sona erdi.  (İLKHA)


Japonya erken genel seçime gidiyor

Kamyonet ile tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Hindistan ve Çin'den sınır noktaları kararı

Rusya: Zoryanoye yerleşim birimini ele geçirdik

Meksika’da karteller arasında çatışma: 16 ölü

YDUS başvuruları başladı

Meksika'da 5,8 büyüklüğünde deprem

İşgal rejimine silah tedarik eden şirketi protesto eden Adem Özköse ve Enis Toprak gözaltına alındı

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı

DGS ek tercihleri başladı

Batı, "Afganistan'da açlık sorunu var" diyerek algı üretiyor

Mardin 10’uncu Gıda ve Tarım Fuarı başladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, gençlerin kışlasız bedelli askerlik ve öğrenci affı taleplerini dile getirdi

Balık dolu varillerde yaklaşık 47 kilo uyuşturucu ele geçirildi

10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Pakistan'da karakola saldırı: 10 ölü

AFAD gönüllülerine sertifikaları verildi

Taşkın: Bedenimiz yorulabilir, kirlenebilir ama gönüllerimiz temiz kalsın

Ağrı'da bağımlılıkla mücadele oryantasyon eğitimi düzenlendi

Siirt'te Filistin için temsili kamp kuruldu

Trami Fırtınası nedeniyle Filipinler'de can kaybı artıyor

Eşbaşkanlardan Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne ziyaret

Kadın politikaları müdürlüğü’nden toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık çalışanların hedef alınmasına tepki

Ağrı'da bakım onarımı biten Kur'an Kursu açılışı gerçekleştirildi

Umut Kervanı Cizre'de kermes düzenledi

Diyarbakır'da hakkında 53 yıl 8 ay hapis cezası olan şahıs yakalandı

Tropikal fırtına Filipinler'de 46 kişinin ölümüne neden oldu

Makarna ihracatında hedef 1 milyar dolar

İki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku