• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi kütüphanede yaşayacak

02 Aralık 2022, Cuma 18:05
02 Aralık 2022, Cuma 18:05
Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi kütüphanede yaşayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi kütüphanede yaşayacak

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi, şehit öğretmenin ailesinin yaşadığı Nizip’te yapılan çocuk kütüphanesine verildi.
Nizip Millet Bahçesi içerisine Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan çocuk kütüphanesine Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi verildi. Yeni ismiyle kütüphanenin açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ailesi, protokol ve Niziplilerin katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 70 kişinin aynı anda okuma yapabildiği, ders çalışabildiği bir alana sahip kütüphane her gün öğretmen eşliğinde bir başka öğrenci kafilesini ağırlanıyor. Kütüphaneye Ayşenur öğretmenin hayat hikayesini anlatan bir de tablo eklendi.
Şahin: Bir ölür bin diriliriz diyen büyük bir milletin evlatlarıyız
Açılışta konuşan Başkan Fatma Şahin, Şehit Öğretmen Alkan’ın anısını yaşatacak kütüphanenin fikir babalığını ve desteğini Mehmet Sarı’nın verdiğini söyledi. Konuşmasında büyük bir milletin mensubu olarak bugün kütüphanenin açılışı yaptıklarını belirten Şahin, şunları söyledi: “Ayşenur’un annesiyle konuştuğumuz zaman dedi ki, ‘Ayşenur’un en önemli şeyi kitap okuması. Tek yaptığı şey kitap okumaktı. Kitapları çok severdi.’ Ayşenur’un bu özelliğinden dolayı bu kütüphaneye onun ismi çok yakışacak. Bu kütüphanenin içinde binlerce Ayşenur gibi fedakar öğretmenler yetişecek. Bir ölür bin diriliriz diyen büyük bir milletin evlatlarıyız. Hiç tanımadığı bir çocuğun yaşaması için kendi canını veren hocalarımız hiç bitmeyecek. ‘Nizip’te devam et kızım’ dediğinde ‘Karkamış’ın çocuklarının bana ihtiyacı var’ diyen Ayşenur’um cennet annesi oldu. Şu anda cennetin en güzel yerinde ve bize bakıyor.”
Her bir evladımız Ayşenur’u unutturmamak için daha çok çalışmaya söz veriyor
Şahin, Ayşenur öğretmenin anne ve babasına teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim de oradan aldığımız ilham ve güçle hem bu dünyayı cennet yapma sorumluluğumuz var hem de bunu başardığımız zaman Rabbin rızası var. Hem de Ayşenur’la birlikte cennette buluşma umudumuz var. Bu güzel duruş bu aileler bizim erdemimiz, irfanımız, vicdanımız, en büyük gücümüz. Bizi geleceğe taşıyan en büyük çınarımız. Bu milletin çocukları Ayşenur’u unutmayacak. Ayşenur Hoca’nın hatırasına daha çok çalışacak. Bilgi toplumu üretecek. Bilgiyi elinde tutacak. Her bir evladımızı Ayşenur’u unutturmamak için daha çok çalışmaya söz vererek bu kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum.”
Açılış sonrası protokol ve Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ın ailesi kütüphaneyi gezdi.
[gallery ids=',65466,65467,65468,65469,65470,65471']

Düzce genelinde okullar yarın tatil edildi

Miami Havaalanı'nda 65 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kar ve fırtına nedeniyle tatil haberleri peş peşe geldi

Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı

Sibirya soğukları Türkiye'yi etkisi altına alacak

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Gazprom'dan Avrupa'ya: Yeraltı doğalgaz depolama tesislerindeki gaz rezervleri azalıyor

Şanlıurfa için kar uyarısı: Birçok ilçede kar yağışı bekleniyor

Bursa’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Dünya Şehit Çocukları Günü'nde STK'lardan ortak program

Van’da yarın okullar açılmayacak

Siirt’te yürek burkan manzara: Isınacak odunu olmayan ailelere yardım çağrısı

Meteoroloji’den Güneydoğu için kuvvetli kar uyarısı

Myanmar’da darbe sonrası ilk genel seçim: 65 bölgede oy işlemi iptal

İsveç’i Johannes Fırtınası vurd: 2 ölü

ABD'nin Los Angeles bölgesinde doğal gaz patlaması

Batman'da kar yağışı ve don uyarısı

Zonguldak'ta eğitime bir gün ara verildi

Peru'da 6 büyüklüğünde deprem

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Türkiye ile Pakistan’dan ortak tatbikat

Bakan Yumaklı: Babakaya Tüneliyle saniyede 212 metreküp su taşınacak

Köy yolları kapalı olan gebe kadın ve yaşlı hasta kurtarıldı

Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli kar uyarısı

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

Adana’da yol kenarında kadın cesedi bulundu

Batman’da mahalle sakinlerinden trafo tepkisi: Evimizin yanındaki ölüm tehlikesini kaldırın

Kürt analarının dinmeyen gözyaşı: Roboski katliamı

DMM: İHA angajman kurallarıyla düşürüldü

Mardin’de otomobil takla attı: 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Düzce genelinde okullar yarın tatil edildi

Miami Havaalanı'nda 65 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kar ve fırtına nedeniyle tatil haberleri peş peşe geldi

Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı

Sibirya soğukları Türkiye'yi etkisi altına alacak

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Gazprom'dan Avrupa'ya: Yeraltı doğalgaz depolama tesislerindeki gaz rezervleri azalıyor