• BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu velileri: Çocuklarımıza branş öğretmeni istiyoruz

10 Eylül 2025, Çarşamba 17:19
10 Eylül 2025, Çarşamba 17:19
Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu velileri: Çocuklarımıza branş öğretmeni istiyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'da Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu önünde bir araya gelen veliler, sürekli öğretmen değişimi ve yerine ücretli öğretmen görevlendirmesine tepki göstererek söz konusu uygulamadan çocuklarının olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Polis Sabri Kün İlkokulunda bu yıl 2-M sınıfında eğitim gören öğrencilerin, geçen yıl içerisinde 3 öğretmen değişimi ve bu yılda eğitim öğretim faaliyetine 4 sonra başka okula veya sınıfa görevlendirileceği belirtilen ücretli öğretmenle başlaması tepkilere neden oldu.

Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu önünde bir araya gelen öğrenci velileri, çocuklarının sürekli öğretmen değiştirerek okula adapte olamadıklarını, her öğrenci gibi evlatlarının da eğitim öğretim faaliyetlerinden yeteri düzeyde istifade edemediğini, bununda çocuklar üzerinde olumsuz etki bıraktığını dile getirerek öğrencilerin 4 yıllık ilkokul eğitimini beraber geçirebileceği daimi bir öğretmenin görevlendirmesi talebinde bulunarak yetkililere seslendi.

"Talebimiz branş öğretmen verilmesi ve çocuklarımızın eğitimden eşit bir şekilde faydalanmasıdır"

Öğrenci velileri adına konuşan Cengiz Tekin, "Bizler Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu velileri olarak çocuklarımız 2'nci sınıfa gitmektedir. Geçen yıl 1'inci sınıf okuyan çocuklarımız bir branş 2 ücretli olmak üzere 3 öğretmen değiştirmişlerdir. Okul yönetimi tarafından branş öğretmeni verileceği dile getirildi fakat maalesef bu gerçekleşmedi. Çocuklarımız bu yıl da 2'nci sınıf olarak okula başladığında tekrar ücretli öğretmen verildi. Bu öğretmenin KPSS'de iyi puan aldığı söylendi ve maalesef bu öğretmen de birkaç ay sonra ayrılacak, çocuklarımız yine mağdur olacak." dedi.

Tekin, "Geçen yıl çocuklarımızla ders çalışarak onları belli bir seviyeye getirebildik ama maalesef eğitim sistemiyle beraber bunu karşılayamamaktayız. Millî Eğitim Bakanlığından talebimiz branş öğretmenin verilmesi ve çocuklarımızın eğitimden eşit bir şekilde faydalanmasının sağlanmasıdır. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tüm sınıflarda ders işlenirken öğrencilerimizle beraber kapıda beklemekteyiz"

Konuşmasının devamında okul idaresiyle yaptıkları görüşmeyi aktaran Tekin, şunları söyledi:

"Konuyu okul idaresiyle paylaştığımızda ilk başta tepkiyle yaklaştılar ama ailelerle beraber geldiğimizde olumlu karşılandık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazıldığı, norm kadro boşluğu olduğundan öğretmen verilemeyeceği belirtildi. Mevcuttaki ücretli öğretmenle eğitime devam edeceklerini, ücretli öğretmenin başka yere görevlendirilmesi durumunda yerine yeni bir öğretmenin atanacağı söylendi."

Taleplerini paylaşan Tekin, "Diğer tüm sınıflarda ders işlenirken veliler olarak öğrencilerimizle beraber kapıda beklemekteyiz. Bu sorunun çok acil bir şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Macaristan ile Azerbaycan arasında gaz anlaşması

Mardin’deki feci kazada bir kişi daha hayatını kaybetti

Avrupa Komisyonu, Polonya’da ilk nükleer santral inşasını onayladı

Ukrayna'dan Hazar Denizi'nde Rusya'ya ait bir petrol platformuna saldırı

Rusya: Ordu, Seversk ve birçok stratejik noktayı kontrol altına aldı

Mardin’de zincirleme kaza: 3 ölü 6 yaralı

Giresun’daki Göksu Travertenleri ilgi görmeye devam ediyor

Malatya'da trafik kazası sonrası taraflar arasında kavga: 5 yaralı

Polonya, Ukrayna’ya savaş uçakları gönderecek

Malatya'da yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD ile Japonya'dan ortak tatbikat

Kocaeli’de 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya'dan "Venezuela'nın yanındayız" açıklaması

Dinç: Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı

Bingöl'de dere ıslah projesi için mahalle muhtarından yetkililere çağrı

Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Uzmanlardan ailelere uyarı: Çocuklara, gelişim dönemlerine uygun ilgi ve dengeli beslenme şart

Siirt’te ortaokul öğrencilerine diyabet farkındalık ve hijyen eğitimi

Ağrı'da riskli gebe ile soluk borusu gelişemeyen bebek uçak ambulans sevk edildi

Kenya, ABD ile yapılacak 1,6 milyar dolarlık anlaşmayı "veri ihlali" nedeniyle durdurdu

"Antep İşi Nakışı" UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındı

Tayland-Kamboçya sınır çatışmalarında 21 ölü

Su verimliliği farkındalığı için okullarda yarışmalar düzenlenecek

Güney Sudan, önemli bir petrol sahası konusunda savaşan Sudanlı taraflarla anlaşmaya vardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Macaristan ile Azerbaycan arasında gaz anlaşması

Mardin’deki feci kazada bir kişi daha hayatını kaybetti

Avrupa Komisyonu, Polonya’da ilk nükleer santral inşasını onayladı

Ukrayna'dan Hazar Denizi'nde Rusya'ya ait bir petrol platformuna saldırı

Rusya: Ordu, Seversk ve birçok stratejik noktayı kontrol altına aldı

Mardin’de zincirleme kaza: 3 ölü 6 yaralı

Giresun’daki Göksu Travertenleri ilgi görmeye devam ediyor