• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Şehit ve gazi yakınları ile evlat nöbetindeki ailelerden PKK ve HDP’ye gözdağı

26 Ocak 2023, Perşembe 13:20
26 Ocak 2023, Perşembe 13:20
Şehit ve gazi yakınları ile evlat nöbetindeki ailelerden PKK ve HDP’ye gözdağı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şehit ve gazi yakınları ile evlat nöbetindeki ailelerden PKK ve HDP’ye gözdağı

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Cizre Temsilcisi Zeynep Caner ve beraberindeki heyet Diyarbakır’a gelerek ailelere destek ziyaretinde bulundu.
Farklı şehirlerden 3 Eylül 2019 tarihinde farklı Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 242’nci gününde de sürüyor.
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Cizre Temsilciliğinden bir heyet Diyarbakır’da HDP il binası önündeki evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyareti gerçekleştirdi.
TÜGŞAV temsilcisi Zeynep Caner yaptığı açıklamada, kendisinin bir şehit eşi olduğunu belirterek, ailelerin dik duruşuna destek olduklarını ifade etti.
Aileler sayesinde sivil direnişin oluştuğunu söyleyen Caner, “PKK terör örgütünü biz, yani anneler bitirecek. HDP’yi biz bitireceğiz. Bu coğrafyanın insanı olarak yıllardır terör belasından hem biz, hem çocuklarımız, hem geçmişimiz çekti. Bundan sonra bu coğrafyanın terörle anılmasını istemiyoruz. Buradan HDP’li vekillere sesleniyoruz. Kendi çocuklarınız özel okullarda okurken, yurtdışında okurken, plajlarda rahat rahat gezerken burada Kürt çocuklarını kandırıyor, dağa çıkarıyor, mağaralara mahkum ediyorsunuz. Gençliklerini heba ediyor ve ihanet etmelerini sağlıyorsunuz” dedi.
HDP’nin Kürt vatandaşını temsil etmediğini ve edemeyeceğini belirten Caner, “Bakın biz buradayız bir Kürt kökenli anne olarak, kadın olarak size sesleniyoruz. Biz buradayız, devletimizin milletimizin yanındayız. Sizinle daha etkin mücadele edeceğiz ve hiçbir gencimizi kandırmanıza müsaade etmeyeceğiz. Bizler evlatlarımızı, eşlerimizi şehit verdik ama bu evlatlarımızı PKK’nın elinden almak için kararlıyız ve daha da kararlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

“HDP PKK’ya eleman devşiren hain partidir”
PKK’nın bebek katili bir terör örgütü olduğunu ifade eden Caner, “HDP’yi lanetliyoruz, nefretle kınıyoruz. PKK bir terör örgütüdür, PKK kalleştir, PKK haindir, bebek katilidir ve onun yanında olan herkes de katildir. HDP PKK’ya eleman devşiren hain partidir. Tüm halkımıza sesleniyoruz Güneydoğu’da huzur istiyorsak, Güneydoğu’da barış istiyorsak PKK’ya HDP’ye geçit vermeyeceğiz. Türkiye cumhuriyeti devleti şehidine ve gazisine sahip çıkan bu vatan için bedel ödeyen herkese sahip çıkan bir devlettir” ifadelerinde bulundu.
[gallery ids=',82339,82340,82341,82342,82343']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama