GÜNDEM 3.05.2023 18:35:03 0

Şehitkamil’de geleneksel piknik günleri başladı

Şehitkamil’de geleneksel piknik günleri başladı
Haberi Sesli Oku

Şehitkamil’de geleneksel piknik günleri başladı

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 3 gün boyu sürecek olan geleneksel piknik günleri yüzlerce kadın ve çocuğun katıldığı etkinliklerle başladı.
Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkı’nda düzenlenen ‘Aile Merkezleri Geleneksel Piknik Günleri’ programına yüzlerce kadın ve çocuk katıldı. Organizasyon katılımcılarını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 gün devam edecek etkinlikten yaklaşık 4 bin 500 kişinin faydalanacağını söyledi. Piknikte çeşitli yarışmalar ve tesisler arası oyunlar düzenlendi. Köfte yoğurma yarışması, örgü örme yarışmasında dereceye girenlerin yanı sıra Kuran-ı Kerim okuyan en yaşlı kursiyer, Kuran-ı Kerim hatim eden en genç kursiyer, okuma-yazma kursundaki en yaşlı üyeye hediyeler verildi, yarışmalarda dereceye giren kişilere çeşitli ödüller verildi. Ayrıca etkinliğe katılan ve isteyen çocukların yüzleri boyandı, kendilerine balon verildi. Çocuklar, Önce Öğren Sonra Eğlen projesi ile gerçekleştirilen oyunlara katıldılar.
Programa katılanlara hitap eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:
“Öncelikle geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu etkinlikte bizlere vermiş olduğunuz destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii, pandemi döneminde biraz aksayan etkinliklerimiz oldu. Hayat yeni yeni normale dönüyor. Tabii tam normale dönelim derken 6 Şubat’ta çok sıkıntılı bir dönem yaşadık. Allah, bir daha öyle bir sıkıntı yaşatmasın ama Allah’a şükür, milletimizin feraseti, dayanışma ruhuyla çok kısa sürede depremin olumsuz durumlarını da atlattık. İnşallah en kısa sürede evleri yıkılan kardeşlerimiz, evlerine kavuşacaklar. Daha huzurlu ve güvenli ortamlarda hep birlikte yaşarız inşallah. Tabii aile merkezlerimiz bizim için çok önemli. Hakikaten oralar bir eğitim merkezinin ötesinde gerçekten aile merkezi. Kardeşlik hukuku içerisinde hanım kardeşlerimizin bir araya geldiği, diğer tarafta çocuklarımızın eğitim aldığı bir alan. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle ana sınıflarının eğitiminde Milli Eğitim Müdürlüğümüzden almış olduğumuz destek, meslek edindirmeyle ilgili olarak sağ olsunlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından aldığımız destekler sayesinde bu etkinlikleri yapıyoruz. Burada milletin kaynakları, millete hizmet ediyor. Bizler vatandaşımızın hizmetkarıyız. Tüm arkadaşlarımızla birlikte hizmet kalitesini artırmak için elimizden gelen ne varsa ortaya koymaya çalışıyoruz. Özellikle de geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızın eğitimine destek olabilmek adına her türlü etkinliklerde bir ve beraberiz. Bugün için benim gözümde aslında tüm yarışanlar birinci. Ben tekrar emek veren hocalarımıza, hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ödül alan kardeşlerimizi de yürekten kutluyorum.”

Ürdün, Suriye'ye ziyaretlerde ''ön onay'' şartını kaldırdı

Hırsızlıktan aranan 2 kişi yakalandı

ABD ile Japonya arasında tarife müzakeresi

Polonya’da sürücü seyircilerin arasına daldı: 18 yaralı

İran doğu sınırına 400 kilometrelik duvar örecek

Kayıp 5 kayakçının cansız bedenine ulaşıldı

Otobüste başlayan tartışma durakta bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Siyonist rejim Gazze'de toplam 1580 sağlık çalışanını katletti

Mali'de ordu güçlerine saldırı: 40 asker öldü

Isparta'da 2 otobüsün çarpıştı: 28 yaralı

Gazze eylemine polis müdahalesine soruşturma başlatıldı

Sakarya'da Gazze için "Direniş Çadırı" nöbeti devam ediyor

Diyarbakır'da gençler "Gençlik Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

Sultanbeyli'de "Gazze ölüyor, ayağa kalk" yürüyüşü

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı

Malta, Filistin devletini tanıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yolsuzluk lekesini bağırmakla çıkaramazsınız

Ekvador Devlet Başkanı Noboa göreve başladı

Gaziantep'te gerçekleştirilen denetimlerde aranan 23 kişi yakalandı

Konteyner gemisi “tehlikeli kargo” ile birlikte sulara gömüldü

Venezuela, sandık başına gidiyor

Kudüs Seriyyeleri siyonist bombalarla işgalcilere pusu kurdu

UNWRA: Gazze'de durum gittikçe daha da kötüleşiyor

Kamyonet şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Rusya-Ukrayna arasındaki esir takası tamamlandı

Yemen direnişi, Siyonist havalimanının hipersonik füzeyle hedef aldı

Meteorolojiden 38 il için sağanak ve fırtına uyarısı

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Yükleniyor