• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,67% 0,16
  • EURO

    45,73% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4295,01% 0,10
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Şehitkamil’de karakalem resim kursuna yoğun ilgi

31 Ocak 2024, Çarşamba 01:20
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Şehitkamil’de karakalem resim kursuna yoğun ilgi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şehitkamil’de karakalem resim kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) hayata geçirilen karakalem resim kursuna katılan vatandaşlar hem eğitim görüyor hem de günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyorlar.
Şehitkamil Sanat Merkezi’nde ücretsiz açılan karakalem resim kursuna katılan kursiyerler, karakalem tekniğini uzmanından öğreniyorlar. Sabır ve dikkat gerektiren karakalem resim kursuna katılan kursiyerler, öğrendikleri bilgiler sayesinde becerilerini de kullanarak, birbirinden güzel eserlere hayat veriyorlar. Bunun yanı sıra kursa katılan kursiyerler, günün stres ve sıkıntısını da resim yaparak atıyorlar. Kursiyerler, resim yaparak üzerlerindeki negatif enerjiden, sorun, sıkıntı ve stresten kurtulduklarını aktardı. Yaptıkları eserlerin kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu kaydeden kursiyerler, üretmenin hazzını yaşadıklarını ifade ettiler.
“Kursumuza katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz”
Kurs hakkında bilgi veren Şehitkamil Sanat Merkezi Temel Resim Öğretmeni Feyza Geçcoşkun, “Şehitkamil Sanat Merkezimizde temel resim ve karakalem resim kurslarımız bulunmaktadır. Haftanın 6 günü, olmak üzere çocuk ve genç ve yetişkin gruplarımıza yönelik eğitim veriyoruz. 200’ye yakın kursiyerimize mevcut. Üniversiteye hazırlanan kursiyerlerimiz var, hobi amaçlı gelen kursiyerlerimiz var, kendini geliştirmek için gelen kursiyerlerimiz var. 3 aylık eğitim süreci içerisinde kursiyerlerimize; temel eğitimden başlayarak, çizgiler, ışık ve gölgelendirmelerle karakalem tekniğini kullanarak her türlü obje ve portre çalışması yapıyoruz. Burada gayet neşeli, rahat, uyumlu bir ortam var. Kursiyerlerimiz, karakalem kursumuza yoğun bir ilgi gösteriyor. Bizlerde eğitmenler olarak kursiyerlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, onların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kurslarımız tamamen ücretsizdir. Kursumuza katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı da bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“Kursa katıldığım için çok mutluyum”
Kursların kendileri açısından önemli olduğunu belirten Taha Yaprak, “Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu karakalem kursuna geliyorum. Burada hocamızın eşliğinde eğitimlerimi sürdürüyorum. Hem kendimi geliştirmek hem de hobi olarak kursa geliyorum. Boş zamanlarımı gelip burada resim yaparak geçiriyorum. Temel el hareketlerini geliştirmek adına çizimler yapıyorum. Hocalarımızda bizlerle yakından ilgileniyorlar. Gerçekten çok güzel bir ortam var, sakin ve sessiz bir ortamda resimlerimizi yapıyoruz. Günün stres ve sıkıntısını burada resim yaparak atıyoruz. Kursa katıldığım için çok mutluyum. Bizlere böylesine güzel bir hizmeti sunan Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ABD'de tutuklu Filistin destekçisi öğrenci Mahmud Halil kefaletle serbest bırakıldı

Benzin ve motorine zam: Fiyatlar rekor seviyeye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni büyükelçi atamaları Resmî Gazete'de

İran Dışişleri Bakanı Irakçi: Müzakere veya savaş kararı Amerikalılarda

YKS için nüfus müdürlükleri hafta sonu randevusuz hizmet veriyor

YKS maratonu bugün başlıyor: 2,5 milyon aday üniversite hayali için ter döküyor

UNRWA: Filistin'de 77 yıllık zorla göç hâlâ sürüyor

Savaş 9'uncu gününde: Siyonist rejim Kum’da sivilleri vurdu, İran Tel Aviv’e balistik füzelerle karşılık verdi

İtalya: NATO artık işlevsiz

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 24 kişi hastaneye kaldırıldı

Nijer ordusuna ait askeri üsse silahlı saldırı: 34 ölü

UAEA: Nükleer tesislere asla saldırılmamalı

İran müzakere şartını açıkladı

Zamir: İran'a karşı önümüzde zorlu günler bizi bekliyor

Balıkesir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Hawaii'de Kilauea Yanardağı lav püskürttü

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hebasına aktarılacak

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Yumurtalık'ta denize giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti

Putin: 3. Dünya Savaşı ihtimali artıyor

Çıkan yangında konteyner küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

Otomobil bisiklete çarptı; 3 yaralı

Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırımlar

“Gazze’de çocuklar bu yıl da karne alamadı, dünya sınıfta kaldı”

Diyarbakır'da 50 dönüm ekili alan yandı

Kamyonun sıkıştırdığı otomobil orta refüje çıktı

Yemen'de Gazze ve İran'a destek mitingi düzenlendi

İzmir'de orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de tutuklu Filistin destekçisi öğrenci Mahmud Halil kefaletle serbest bırakıldı

Benzin ve motorine zam: Fiyatlar rekor seviyeye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni büyükelçi atamaları Resmî Gazete'de

İran Dışişleri Bakanı Irakçi: Müzakere veya savaş kararı Amerikalılarda

YKS için nüfus müdürlükleri hafta sonu randevusuz hizmet veriyor

YKS maratonu bugün başlıyor: 2,5 milyon aday üniversite hayali için ter döküyor

UNRWA: Filistin'de 77 yıllık zorla göç hâlâ sürüyor