• BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Şehitkamil’de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı

EĞİTİM 8.03.2023 15:15:03 0
Şehitkamil’de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı

Şehitkamil’de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı

Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphaneleri, deprem afeti sonrasında gerçeklştirilen riskli yapı testinin ardından öğrencilerin kullanımına yeniden açıldı. Yıl içerisinde yaklaşık 50 bin öğrencinin yararlandığı kütüphanelerde her yaştan öğrenciye hizmet veriliyor.
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına inşa ettiği kütüphanelerde nitelikli ders çalışma ortamlarıyla öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunmaya kaldığı yerden devam ediyor. Deprem afeti sonrası hizmete ara verilen, riskli yapı testi yapılan ve hasarsız oldukları tespit edilen kütüphaneler, tekrardan öğrencilerin kullanımına sunuldu. Kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanan öğrencilerin; ders çalışmaları, ödevlerini ve araştırmalarını yapmaları için kendilerine branş öğretmenleri tarafından destek de veriliyor. Öğrenciler, güvenli internet ortamında ders çalışma ve ödev yapma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin, fiziki ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek adına kütüphaneler içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve ödüllü bilgi yarışmaları gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
İlkokuldan üniversite çağına kadar her yaştan öğrencinin akademik çalışmalar dışında; Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavlara Şehitkamil Belediyesine ait kütüphanelerde hazırlanan öğrenciler, tüm imkanlardan ücretsiz yararlanıyor.
Yoğun ilgi
Merveşehir Gençlik Kütüphanesi eğitmenlerinden Seydi Vakkas Cengiz, “Şehrimizde bir deprem afeti yaşadık. Bu vesileyle belirli bir süre kütüphanelerimizdeki hizmetlere ara vermiştik. Şu an tekrar normal hayatımıza geri dönmeye başlıyoruz. Bu süreçte kütüphanelerimizi tekrar açtık. Öğrencilerimizin yine çok yoğun talepleriyle karşı karşıyayız. Depremden sonra da öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu süreçte hem öğrencilerimize hem de bizlere bu fırsatı verdiği için Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
KPSS’ye hazırlanıyor
KPSS’ye hazırlanan Derya Ünlü, “Depremden önce de Merveşehir Gençlik Kütüphanesi’ne geliyordum. Depremde herkes gibi bende çok etkilendim. Rabbim, bir daha ülkemize ve milletimize böyle bir deprem daha yaşatmasın. Deprem ile birlikte sınavı başaramayacağım, olmayacak, devam edemeyeceğim diye büyük bir ümitsizliğe de düştüm. Ama kütüphanelerin tekrar açılmasıyla birlikte bu ümitsizliğim de son buldu. Bu süreçte tekrar sınava hazırlanacağımı ve sınavı başaracağıma inancım da arttı. Çok kısıtlı bir süreç de olsa bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Bundan dolayı bizlere destek veren kütüphane hocalarımıza ve Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Batman'da kayıp büyükbaş hayvanlar bulunarak sahibine teslim edildi

Gaziantep'te Vakıflar Haftası dolayısıyla camilerde mevlid-i şerif okutuldu

Batman'da yapay zeka destekli MR dönemi başladı

Vali Köşger: Aile yapımız sistematik bir şekilde hedef alınıyor

Yapıcıoğlu'ndan babası vefat eden Özhan'a taziye ziyareti

Yemen'den işgal altındaki Filistin'e füze atıldı, işgalciler sığınaklara kaçtı

Çölyak hastalığı nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?

Şanlıurfa'da traktör kazasında 1 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Gazze'ye destek için oturma eylemi başlatıldı

Yemen halkından Gazze için milyonluk gösteri: "Allah'ın kudretiyle ABD'yi yendik, israili de yeneceğiz"

Mardin’de öğrenciler tarafından geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 311,5 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Fas'ta bina çöktü: 9 ölü, 7 yaralı

Kuzey Kore'den nükleer tatbikat

Halktan yetkililere çağrı: Gençler evlenemiyor, destekler arttırılmalı

Ormanların korunması amacıyla "Orman Benim" etkinlikleri yapıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantılarını tamamladı

Eğitim- Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın: Birleşmiş Milletler’in istatistik kurumundan bir farkı yok

Mardin’de “Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi

Umut Kervanı Tarsus'ta mağdur ailelere gıda yardımında bulundu

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 52 bin 787'ye yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelleri birlikte aşıyoruz

On binlerce kişi Mescid-i Aksa'da cuma namazını kıldı

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatından tabutlu eylem

Üniversite öğrencilerinden Gazze ve Yemen için vicdan çağrısı

Aile Danışmanı Terzi: Gençlerin dijital çağda kimlik inşasında aile bağları çok önemli

Mardin’de öğretmeni öldüren zanlı yakalandı

Malatya'da taziye evi temeli dualarla atıldı

Prof. Dr. Tarhan: Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ