• BIST 100

    10929,77%0,54
  • DOLAR

    40,86% 0,01
  • EURO

    47,62% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4380,00% 0,00
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

Şehitkamil’deki kütüphanelerden 52 bin öğrenci yararlanıyor

16 Mayıs 2023, Salı 02:55
16 Mayıs 2023, Salı 02:55
Şehitkamil’deki kütüphanelerden 52 bin öğrenci yararlanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şehitkamil’deki kütüphanelerden 52 bin öğrenci yararlanıyor

Şehitkamil Belediyesine bağlı 24 gençlik kütüphanesi 2 çocuk kütüphanesinden şu an itibariyle 52 bin öğrenci faydalanıyor. Her yaştan öğrencinin kullandığı kütüphanelerdeki tüm imkanlar ücretsiz olarak sağlanıyor.
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına inşa ettiği kütüphanelerde nitelikli ders çalışma ortamlarıyla öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunmaya devam ediyor. Kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanan öğrencilerin; ders çalışmaları, ödevlerini ve araştırmalarını yapmaları için kendilerine branş öğretmenleri tarafından destek veriliyor. Öğrenciler, güvenli internet ortamında ders çalışma ve ödev yapma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin, fiziki ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek adına kütüphaneler içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve ödüllü bilgi yarışmaları gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
Öğrencilere yönelik periyodik olarak; kitap tahlilleri, söyleşi programları, sergiler, motivasyon-başarı seminerleri, okur-yazar buluşmaları ve değerler eğitimi gibi etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Böylelikle öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra kaliteli zaman geçirmelerine de imkan sunuluyor.
İlkokuldan üniversite çağına kadar her yaştan öğrencinin akademik çalışmalar dışında; Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gibi sınavlara Şehitkamil Belediyesine ait kütüphanelerde hazırlanan öğrenciler, tüm imkanlardan ücretsiz yararlanıyor.
Bu şekilde gayet güzel ilerliyoruz
Kütüphane öğrencisi Ayşe Çiftçi, sağlanan imkanlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Mezun senemdeyim. Geçen sene de buranın imkanlarından yararlanmıştım. Çok faydalı bulmuştum. Bu sene bana tekrar faydası olacağını düşündüm. Burada internet var. Mescidimiz var. Çay içme saatlerimiz var. Kahve içme saatlerimiz var. Ayrıca bahçemiz var. Bahçeye çıkıp arkadaşlarımızla birazcık mola verip tekrar derse devam edebiliyoruz. Gayet güzel, gayet verimli geçiyor. Kütüphanemizden memnunuz. Başımızda öğretmenlerimiz var. Bu şekilde gayet güzel ilerliyoruz. Sınavımıza çok az kaldı. İnşallah iyi şeyler başarabiliriz” dedi.
Hocalarımız çok kaliteli
Kütüphane öğrencisi Mehmet Karaküllah ise yaptığı değerlendirmede, “Yaklaşık olarak 3 yıldır YKS sürecinde çalışıyorum. 2 yıldır Mütercim Asım Gençlik Kütüphanesini kullanıyorum. Bu kütüphaneyle bir arkadaşımın tavsiyesiyle tanıştım. Sabahları ikram olarak çorba geliyor. Akşamları çorba geliyor. Bir de artı hocalarımız da çok kaliteli. Moralimiz bozuk olduğunda, bir şeye canımız sıkıldığında, bir şeye ihtiyacımız olduğunda bize destek veriliyor. Mütercim Asım Gençlik Kütüphanesinde sosyalleşmek çok kolay. İstediğiniz yaş grubundan insanları bulabiliyorsunuz. Kapasite çok geniş, çok büyük. Bu kütüphaneyi yaptığından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BM: 2024’te 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti

İstanbul'dan kalkan yolcu uçağı Köln’e acil iniş yaptı

Meteoroloji'den yeni hava tahmini: Yer yer sağanak bekleniyor

Araçlarda kamera ve takip sistemi zorunlu oluyor

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı

Muğla açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü

İzmir açıklarında göçmen faciası: 4 ölü

Memur-Sen hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı Ankara'da yürüyüş ve miting düzenledi

Beyaz Saray'da Trump ile Zelenski bir araya geldi

Zelenskiy: Rusya'ya toprak bırakmamız imkansız

Washington'da gözaltılar artıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 7 tutuklama

Nijerya'da yolcu teknesi alabora oldu: 40 kayıp

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine yanıt

Dava adamı merhum Fesih Güler Hoca kabri başında yad edildi

HAMAS, Gazze'de ateşkes önerisine yanıtını aracılara iletti

Memurlar için son zam teklifi belli oldu

Malatya Valisi Yavuz: Bir alan dışında yangın kontrol altında alındı

Malatya'da yol yapım çalışması esnasında göçük: İş makinası toprak altında kaldı

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de can kaybı 62 bini aştı

Erken kanser teşhisi hayat kurtarıyor: Mobil kanser taramaları Türkiye geneline yayılıyor

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 5 yaralı

Gazze'de su kesintileri ve insani kriz derinleşiyor

Bolivya'da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: 2024’te 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti

İstanbul'dan kalkan yolcu uçağı Köln’e acil iniş yaptı

Meteoroloji'den yeni hava tahmini: Yer yer sağanak bekleniyor

Araçlarda kamera ve takip sistemi zorunlu oluyor

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı