GÜNDEM 4.10.2023 09:55:06 0

Şehitlerin ismi Cudi Dağı’nın zirvesinde inşa edilen anıtla yaşatılıyor

Şehitlerin ismi Cudi Dağı’nın zirvesinde inşa edilen anıtla yaşatılıyor
Haberi Sesli Oku

Şehitlerin ismi Cudi Dağı’nın zirvesinde inşa edilen anıtla yaşatılıyor

Terörle mücadelede şehit olan kahramanların isimleri Cudi Dağı’nın zirvesinde inşa edilen anıtla yaşatılıyor.
Silopi Kaymakamlığı, Cudi Dağı’nda şehit olan 207 askerin ismi, dünyaya hükmetmiş 16 Türk devleti ve Türk bayraklarının yer aldığı şehitler anıtını inşa etti. Silopi Kaymakamı Cihat Koç’un koordinesinde, Cudi Dağı’nda verilen terörle mücadelede şehit olan askerlerin isminin yer aldığı şehit anıtı inşa edildi. Asker, güvenlik korucusu ve sivil işçi 207 şehidin isminin yer aldığı anıtta dünyaya hükmetmiş 16 Türk Devleti ile Türk bayrakları yer alıyor.
Büyük bir sütun üzerine, ‘Cudi Dağı’nda Şehit Oldular’ yazısının yazıldığı şehitler anıtı, Cudi’nin Silopi’ye bakan tarafında özenle inşa edildi.

Şehitler anıtının inşa edilmesi, şehit ailelerini de memnun etti
Silopi Kaymakamlığına teşekkür eden şehit aileleri, terörle mücadele operasyonları sonucunda Cudi Dağı’nın terörden temizlendiğine dikkat çekti. Dedesi Mehmet Karadeniz’in 24 Mart 2005 yılında Cudi Dağı’nda şehit olduğunu anımsatan Serkan Karadeniz, “Şehitlik herkese nasip olmaz. Biz devletimizi, vatanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonları sonucunda Cudi Dağının artık terörden temizlendiğini belirten Karadeniz, “Artık Cudi Dağı’nda festivaller yapılmaya başlandı. Bir Şırnaklı Kürt olarak Kürtlüğümle gurur duyuyorum. Ama devletimi, vatanımı seviyorum. Kanımın son damlasına kadar devletimin yanında olmaktan şerefle duruyorum. Rabbim, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, şanlı Mehmetçiğimiz yar ve yardımcısı olsun. Bugün devletimizin kararlı mücadelesiyle, Gabar’da, Cudi’de, Kato’da, Tendürek’te, Bestler Dereler’de terör operasyonlarına devam ediyor. Rabbim devletimize, kahraman ordumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin inşallah” diye konuştu.
Silopi Kaymakamı Cihat Koç’un “Vatanları için şehit olan yüksek ruhlu kahramanlarımızın aziz hatıralarına minnetle ithaf olunur” notuyla paylaştığı Şehitler Anıt’ının önümüzdeki günlerde şehit ailelerinin katılımıyla resmi açılışının yapılacağı ve ziyaretlere açılacağı öğrenildi.

Hafif ticari araç takla attı: 2 ölü, 3 yaralı

İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı

Bir kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı silahlı kavgada firar eden 5 şahıs yakalandı

Danimarka, Grönland çevresinde askeri harekat başlattı

ABD'de en az 16 kişiyi taşıyan uçak yere çakıldı

HAMAS: Madleen gemisindeki aktivistlerin hayatından israil sorumludur

Diyarbakır'daki yangın faciasında 2 tutuklama

İzmir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalcilerin "yardım tuzaklarında" 125 kişi şehit oldu, 736 kişi yaralandı

Antalya'da  Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına muhtaç ailelere kurban eti dağıtıldı

Los Angeles protestoları New York'a da sıçradı: Onlarca gözaltı

Rusya'dan esir takasına ilişkin yeni açıklama

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Van'da 87 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi yaralandı

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Malatya'da baraka yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangında hayatlarını kaybeden Çavdar ailesinin taziyesine katıldı

Malatya’da park halindeki otomobil alev aldı

Davet ve Gençlik Hareketi bayramlaşma etkinliğinde buluştu

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Çin bandıralı balıkçı gemisi Filipinler'de karaya oturdu

İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor

Mardin’de akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü 3’ü ağır 10 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 880'e yükseldi

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Yükleniyor