• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Selahattin Eyyubi Bulvarı sakinleri asayiş sorunundan evinden çıkamaz oldu

02 Eylül 2024, Pazartesi 14:30
02 Eylül 2024, Pazartesi 14:30
Selahattin Eyyubi Bulvarı sakinleri asayiş sorunundan evinden çıkamaz oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinin yeni stadyum yolu ve çevresindeki bulvarları mesken edinen sarhoşlar; kaldırımlara kurdukları içki masaları, gece saatlerine kadar yüksek sesle müzik dinleme, silahla çevreye ateş açma gibi sorunlarla semt sakinlerin

Merkez Kayapınar İlçesi Selahattin Eyyubi Bulvarı, akşam saatlerinden itibaren alemci olarak tabir edilen sarhoş ve madde bağımlılarının uğrak adresi haline gelmiş durumda.

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre akşam saatlerinden itibaren Selahattin Eyyubi Bulvarı üzerinde sağlı-sollu park eden yaklaşık 300 araç sürücüsü, kaldırımlara kurdukları içki masalarında sabahlara kadar yüksek sesle müzik dinleme, kadınlarla ahlaksız görüntüler oluşturma, gece saatlerinden davullu zurnalı eğlenceler düzenleme, aralarında çıkan anlaşmazlıklar neticesinde çevreye rastgele silahla ateş açma gibi asayiş sorunlarına neden oluyor.

Çevre sakinleri, durumu kolluk kuvvetlerine iletmelerine rağmen şu ana kadar herhangi bir değişimin yaşanmadığına dikkat çekerken artık bu soruna çözüm bulunması hususunda yetkili makamlara çağrıda bulundu.

Mehmet Çelik

"Çoluk-çocuğumu akşamları rahatça dışarı çıkaramıyorum"

Selahattin Eyyubi Bulvarında site sakinlerinden Mehmet Çelik, "Akşam saat 18.00-19.00'dan itibaren alkol alanlar cadde boyunca konaklıyor, sabah 4'lere kadar yüksek müzikler, aşırı hızda araç kullanımları, havai fişek patlatmaları görüntülerini alıyor şikâyet ediyoruz. Gelen devriye ekipleri bunları kaldırıyor, 5 dakika sonra yine geliyorlar. Yaklaşık 5 aydır burada ikamet ediyorum, çoluk-çocuğumu akşamları rahatça dışarı çıkaramıyorum. Ne idiği belirsin insanlar sızıyor, ellerinde bira şişeleriyle kaldırıma uzanıyor, müzik sesini sonuna kadar açıyorlar." dedi.

Funda Erbey

Konuyu emniyet birimlerine iletmelerine rağmen sorunun her gün yenilendiğini dile getiren Funda Erbey, "Buradaki içki satışı yapan yerden şikayetçiyiz. İçki dükkânı sabahlara kadar açık. Cadde ve sokaklara alemciler geliyor, her türlü kötülüğü yapıyorlar. Gece saat 2'de davullar çalıyor, araç içerisinde müzik sesi son seviyede. Neredeyse 2 günde bir 155'i arıyoruz, ekip geliyor, iki kelime konuşup gidiyor. Her gece aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Çok rahatsız oluyoruz, buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz Kaplan

"Silah sıkmaları neticesinde çevremizdeki insanlara zarar gelmesinden korkuyoruz"

Belirtilen asayiş sorunlarının yanı sıra gece geç saatlere kadar bulvarda yapılan motor yarışı seslerinden dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını dile getiren Yılmaz Kaplan ise şunları söyledi:

"Özellikle akşam saatlerinde bulvar boyunca yolun iki tarafında araçlar park ediyor. Kaldırımlara masa-sandalye bırakılıyor. Alkol alınıyor, belli bir süre sonra davul-zurna çalmaya başlıyor, yüksek sesle müzik dinliyorlar. Araçlar yarış yapıyor, motor sesleri gece 1-2'lere kadar devam ediyor. Sadece alkol değil, gözlemlediğimiz kadarıyla uyuşturucu kullanımı da var. Alem yapıyorlar, uygunsuz görüntüler oluyor."

Kaplan, "Bizler için en büyük tehlike ve sıkıntı belli bir saatten sonra silah sıkmalarıdır. Silah sıkmaları neticesinde çevremizdeki insanlara zarar gelmesinden korkuyoruz. Yalnız veya çocuklarımızla kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Hayati tehlike olduğundan yetkililerden tedbir almalarını istiyoruz. Normalde saat 22.00'den sonra alkol satışının olmaması gerekirken gece 1-2'lere kadar satışı yapılıyor. Ondan dolayı da sıkıntı var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza

Batman Peron Spor, İstanbul TÜYAP Fuarı’nda Stand Açtı

Rusya: Ukrayna'ya Tomahawk füzeleri gönderilmesine gereken şekilde yanıt vereceğiz

Şili’de 5.5 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta geri manevra yapan otobüs kazaya sebep oldu

Beyaz Saray, binlerce kamu çalışanının işte çıkarılacağını doğruladı

Siyonistlerce alıkonulan aktivistler Aşdod Limanı'na götürüldü

Kassam: Bir siyonist tankı imha ettik; ölü ve yaralı var!

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Sumud Filosu'na katılanlar bağlı oldukları devletler, kuruluşlar ve uluslararası aktörler tarafından korunmalı

Rusya ile Ukrayna arasında yeni esir takası yapıldı

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze Kararlılık Yürüyüşü'ne davet

Kocaeli’de hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vietnam'da Bualoi Tayfunu 49 kişinin ölümüne yol açtı

Rusya: İran'la stratejik ortaklık anlaşması yürürlüğe girdi

Abdurrezak Ateş: Bu kadar varlığımız neden zalimleri endişelendirmiyor?

Fransa, Rus petrol tankerine el koydu

BKUBTS sınavı için nüfus müdürlükleri pazar günü açık olacak

Kantinden ürün tercihi çocukların başarısını etkiliyor

Orban AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçladı: AB savaşmaya karar verdi

HAMAS: Kolombiya'nın tavrını takdir ediyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazak mevkidaşı Köşerbayev ile görüştü

Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem: 17 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza