GÜNDEM 9.07.2024 15:31:48 0

Seranın ürünleri yaşlılara dağıtıldı

Seranın ürünleri yaşlılara dağıtıldı
Haberi Sesli Oku

Seranın ürünleri yaşlılara dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda elde edilen ısıdan faydalanılarak yetişen çilekler, 65 yaş üstü vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.
Sıfır Atık Projesi kapsamında Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda katı atıkların düzenli depolaması sonucu oluşan metan gazından üretilen elektrikten elde edilen ısıdan yararlanılan çilek serasının ilk hasadı 65 yaş üstü vatandaşların evlerine kadar ekipler götürülüyor. Seranın açılışında ürünlerin Emekli Kart Uygulaması’nı kullanan 65 yaş üstü vatandaşlara ikram edileceğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sözünün hemen sonrasında ekipler tarafından çileklerin dağıtımı başladı.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı kontrolünde işletilen Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda modern teknolojiler ile tamamen donatılan çilek serasında, topraksız tarım tekniğiyle, hindistan cevizi kabuğunda yetiştirilen ve özel led aydınlatmalar ile bitkilerin fotosentez süresi arttırılıyor. Serada yıllık 8 ton çilek üretilmesi beklenilirken ihtiyaç duyulan enerji ise çöp gazından elde edilen elektrikten sağlanıyor.
“Seranın ilk hasadını alan vatandaşlar Başkan Şahin’e teşekkür etti”
Çilek serasının ilk hasadının ilk ürünlerini alan 70 yaşındaki Ayyuş Torun, çileklerin çok lezzetli olduğunu belirterek, “Fatma Şahin’i çok seviyoruz. Allah kendinden razı olsun. Her zaman bize yardımcı oluyor. Her zaman yanımızda. Çileklerin tadı çok güzeldi bize hediye geldi. Çok mutlu oldum. Allah devletimize bol versin” dedi.
Serada yetiştirilen çileklerden hediye edilen 65 yaşındaki Fatma Bozkurt, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Belediye çalışanlarına teşekkür ederim. Birçok hizmetinden faydalandım” diye konuştu.
Çileklerini alan 65 yaşındaki Zeliha Kaya’da emeği geçenlere ve Başkan Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Avrupa'nın ilk yörünge roketi yere çakıldı

Belediye Başkanı Er: Çocuklar Gazze'de bayram giysileri yerine bombardıman altında!

ABD'de uçak eve çarptı: 1 ölü

Tonga açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem

Takla atan otomobilde maddi hasar meydana geldi

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Filipinler'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Yükleniyor