• BIST 100

    16755,02%0,21
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7075,20% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11663,72% -0,15

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

10 Şubat 2026, Salı 18:12
10 Şubat 2026, Salı 18:12
Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adıyaman İl Müftü Vekili Mehmet Fehmi Sevil, müminler için Ramazan’ın büyük bir rahmet, bereket ve arınma mevsimi olduğunu ifade etti.

Müftü Vekili Sevil, Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de orucu müminlere farz kıldığını hatırlatarak, "Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim’de, 'Ey iman edenler. Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, oruç sizlere de farz kılındı. Umulur ki sakınırsınız'’ Bu ayet-i kerime, orucun insanı takvaya ulaştıran önemli bir ibadet olduğunu bizlere bildirmektedir." dedi.

"Ramazan günahların affına vesiledir"

Hazreti Peygamber'in (sallallahu aleyhi ve sellem) Ramazan orucunun faziletine dikkat çektiğini belirten Sevil, "Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), 'Ramazan orucunu inanarak ve sevabını Allah’tan umarak tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.' Ramazan ayı, müminler için büyük bir fırsattır." ifadelerini kullandı.

"Oruç bedeni ve ruhu arındırır"

Ramazan ayının, oruç ayı olduğunu vurgulayan Sevil, "Oruç, bedenimizi dinlendirdiği gibi ruhumuzu da arındırır. Aynı zamanda fakirin, fukaranın, garibin hâlinden anlamamıza vesile olur. Oruç sayesinde nimetlerin kıymetini daha iyi idrak ederiz." diye konuştu.

Sahur ve bereket

Sahurun önemine değinen Sevil, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) bu konudaki tavsiyesini hatırlatarak, "Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), 'Sahur yapınız. Çünkü sahurda bereket vardır.' Çocuklarımız oruç tutsun ya da tutmasın, onları sahur sofrasına dahil ederek bu bereketten istifade etmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren, özellikle yedi ile on yaş aralığında oruca alıştırmaya gayret etmeliyiz. Aile olarak Ramazan'ın manevi iklimini evlerimizde yaşatmamız büyük önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.

"Ramazan Kur'an ayıdır"

Ramazan'ın aynı zamanda Kur'an ayı olduğunu ifade eden Sevil, "Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de, Kur'an’ın indirildiği ay olduğunu bildirmektedir. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Ramazan ayında Cebrail (aleyhisselam) ile karşılıklı olarak Kur'an okurdu. Bizler de bu sünneti yaşatmak için camilerimizde mukabele programları düzenliyoruz." dedi.

"Ramazan infak ayıdır"

Ramazan’ın infak ayı olduğuna dikkat çeken Sevil, "İftar sofralarımızı sadece yemek masası olmaktan çıkarıp paylaşma ve kardeşlik sofralarına dönüştürmeliyiz. Özellikle fakir ve ihtiyaç sahiplerini iftar sofralarımıza davet etmeye gayret edelim." ifadelerini kullandı.

Teravih ve Kadir Gecesi

Ramazan ayının ibadet ayı olduğunu vurgulayan Sevil, "Teravih namazlarını camilerimizde cemaatle kılmaya özen gösterelim. Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Bu mübarek gecenin kıymetini bilmeliyiz." dedi.

Açıklamasının sonunda dua eden Sevil, "Yüce Rabbimiz bizleri Ramazan ayına, Kadir Gecesi'ne ve sağlıkla Ramazan Bayramı'na ulaştırsın. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir

Isparta’da okul çevrelerinde kapsamlı güvenlik denetimi

Somali'de yolcu uçağı Hint Okyanusu'na acil iniş yaptı

HÜDA PAR’dan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret

HAKSİAD Avrupa temaslarını İtalya’da sürdürdü

Mısır ve İran Dışişleri Bakanları, nükleer görüşmeleri ele aldı

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

Karayolları Genel Müdürü Gülşen Özbekistan Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Irak-Suriye ortak operasyonunda yüzbinlerce adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Doğuda 3 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Şahinbey, Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi oldu

Siirt'te DİKA Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Psikiyatrist Atlı: Bağımlılık toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir psiko-sosyal sorun haline geldi

İran'da Hamanei, 2 bini aşkın mahkumu affetti

Gaziantep’te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Bakan Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkaracağız

Battalgazi Belediyesi Çınar Park Sosyal Tesisleri yenileniyor

Gaziantep’te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Bakan Uraloğlu, Nurdağı-Kahramanmaraş Hızlı Tren Hattı'nı duyurdu

Bursa’da oda başkanlarına tütünle mücadele eğitimi verildi

AYT ve TYT sınav ücretleri Büyükşehir Belediyesinden

Adıyaman'da gassallık eğitimleri başladı

Yalova açıklarında denize kirli balast tahliyesi yapan gemiye ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir