• BIST 100

    10484,39%2,70
  • DOLAR

    41,94% 0,12
  • EURO

    48,91% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5862,60% 2,37
  • Ç. ALTIN

    9858,16% 0,77

Seyahatte yeni dönem! Çift doz aşı da yetmiyor

06 Eylül 2021, Pazartesi 18:48
06 Eylül 2021, Pazartesi 18:48
Seyahatte yeni dönem! Çift doz aşı da yetmiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Seyahatte yeni dönem! Çift doz aşı da yetmiyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası aşısız veya hastalığı geçirmemiş yolcuların yurt içi iç hat uçuşlarında, özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası yolculuklarda negatif sonuçlu PCR testi bulundurma zorunluluğu başladı.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda aşı ve PCR testi zorunluluğu başlarken aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin otobüs ve toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerine negatif sonuçlu PCR testi belgelerini ibraz etmemeleri durumunda biletleri kesilmedi.

Bugün başlayan uygulamada 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na bilet almaya gelen aşısız veya PCR testi yaptırmayan yolculara firma yetkilileri tarafından bilet satılmadı. Gelen yolcular yetkililer tarafından test olmaları için hastanelere yönlendirildi.

'AŞIM OLSA TEST OLMAZDIM'

İstanbul'dan Edirne'ye giden İranlı yolcu Majid Dhat aşısız olduğunu söyleyerek, ' Aşım olmadığı için test yaptırdık.  Olsaydı aşım test yaptırmazdım. Gerek yoktu. İmkanım olsa aşı olmak isterim' diye konuştu.   Van'a giden bir başka yolcu da 'Biletimizi almıştık ama PCR testi isteniyor. Şimdi teste gideceği' dedi.

'10 YOLCUYU GERİ GÖNDERDİM'

Firma yetkilisi Mehmet Yiğit, 'Testsiz ya da aşısız gelen yolcularımız oluyor.  Çift aşısı olmayanlarda oluyor. Onları en yakın devlet hastanelerine yönlendirip PCR testlerini istiyoruz. Bu da bize sıkıntılar yaratıyor. Genelde yolcularımız otobüs kalkış saatine yakın geliyor. Bu yüzden de araçlarımız boş kalmakta.  Vatandaşlar genelde bilmiyor. Bilgi sahibi olmadan buraya gelip bilet satın almak isteyen vatandaşlarımız var.  Benim firmama sabahtan beri 9-10 aşısız ve testsiz yolcu gelmiştir' diye konuştu.

Remzi Avcı isimli bir başka firma yetkilisi de 'Test olup gelen yolcu hiç olmadı bugün. Belki araba boş çıkacak. İnternetten bilet almış ama test olmamış, aşı olmamış. Vatandaşlarımız biraz duyarsız' dedi.

Ancak otogarda yeni dönemi tam anlayamayanlar da vardı. 15 yaşında olduğunu ve Silivri için bilet aldığını söyleyen bir yolcu, 'HES kodu, TC kimlik ve adımı soyadımı söyleyerek biletimi aldım.  Test olmadım, aşım da yok. 15 -20 dakika önce aldım biletimi. Test sorulmadı' diye konuştu.

Röportaj sırasında yolcunun yanına gelen firma yetkilisi de 'Yazıhaneye gidip, biletini iptal ettir. Sizde çekim yapmayın' dedi. Yeni dönemde PCR ve aşı zorunluluğu 18 yaş üstünü kapsıyor.

2 DOZ EN AZ 14 GÜN ÖNCE YAPILMIŞ OLMALI

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, 'Yolcular 2. doz aşılarını en az 14 gün önce yaptırmış olmaları gerekiyor. Aksi halde seyahat edemiyorlar.' ifadelerini kullandı.

Kolombiya, Washington Büyükelçisi'ni geri çağırdı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Mersin’de hijyen kurallarına uymayan 2 fırın kapatıldı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Siyonist rejim zindanlarında tutulan bir Filistinli daha şehit oldu

Can Holding soruşturmasında 11 şüpheli için tutuklama talebi

Zirai dondan etkilenen çiftçilere 13,2 milyar TL destek

Umut Kervanı Akçakale'den ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Filipinler'de 5,8 büyüklüğünde deprem 

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Muhtarlar devletin vatandaşa uzanan elidir

Denizli'de şap karantinası

Mardin’de kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunan mevkidaşı Gerapetritis ile görüştü

Küresel Sumud Filosu aktivistleri Ağrı’da öğrencilerle buluştu

Bakan Tekin, geliri Gazze'ye bağışlanacak "Bir Okul Bin Umut Gazze Kermesi"ne katıldı

Adana’da tekstil dükkanında yangın çıktı

Genç hafızlar Türkiye finali için Kırklareli’nde yarıştı

Yem sektörü temsilcisi Kepenç: Artan yem fiyatları süt ve et ürünlerine de yansıyor

AB, 2028'de aşamalı olarak Rus gazını almayı durduracak

Rusya ve ABD dışişleri bakanları görüştü

Malatya'da 14 ameliyat canlı yayında başarıyla gerçekleştirildi

Batman-Antalya arası uçak seferleri 1 Nisan'da başlıyor

İran: BM kararının iptaline rağmen nükleer taahhüdümüzü yerine getireceğiz

AB ülkeleri Rus gazı ithalatını 2028’de sonlandırma planında uzlaştı

Konya’da bu hafta hava parçalı bulutlu ve yağışlı geçecek

Konya’da ekmeğe zam: Yeni fiyat tarifesi yarın yürürlükte

HÜDA PAR Aile Başkanlığı, ‘Son Kale: Aile’ paneli düzenledi

Konya’da motosiklet ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı

Siirt’te 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen tören ve ziyaretlerle kutlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kolombiya, Washington Büyükelçisi'ni geri çağırdı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Mersin’de hijyen kurallarına uymayan 2 fırın kapatıldı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Siyonist rejim zindanlarında tutulan bir Filistinli daha şehit oldu

Can Holding soruşturmasında 11 şüpheli için tutuklama talebi