Tarih: 08.10.2024 14:24

Şeyh Abdulhayy Yusuf: Gazzeli Müslümanlar kutsal mekanları ve ümmetin şerefini savunuyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Sudan'ın tanınmış alimlerinden Şeyh Abdulhayy Yusuf, Gazzeli Müslümanların kutsal mekanları ve ümmetin şerefini savunduğunu söyledi.

Sözlerine Rahman ve Rahim olan Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selam ederek başlayan Şeyh Abdulhayy Yusuf, "Kardeşlerim, son zamanlarda Allah'ın düşmanları olan Yahudiler ve Haçlıların Gazze'deki kardeşlerimize saldırıları sırasında ortaya çıkan durumlardan biri de Müslüman olduğunu iddia eden bazı kişiler arasında ortaya çıkan 'alay ve sevinç gösterileri' olmuştur." dedi.

Şeyh Abdulhayy Yusuf "Bunlar, kardeşlerimizin başına gelenlere sevinç gösterdiler hatta bazısı 'hak ettiler' dedi. Başkaları da 'Yahudiler onlara iyi yaptı' gibi ifadeler kullandı. Kardeşlerim, bir Müslümanla alay etmek haramdır, bunu bilmeliyiz. Bu kişi günahkâr veya hatalı bir Müslüman olsa bile." ifadelerini kullandı.

Sözlerine Siyer-i Nebi'den örnekler vererek devam eden Şeyh Abdulhayy Yusuf, şu ifadelere yer verdi:

"Maiz bin Malik el-Eslemi zina nedeniyle recm edildiğinde 'Allah onu örtmüştü ama o Allah'ın örtüsüne razı olmadı ve nihayet köpek gibi recmedildi.' dediler. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ölü bir eşek leşi gördüğünde bu sahabelere şöyle dedi: 'İnin ve bu leşten yiyin.' Onlar, 'Ey Allah'ın Resulü, kim bu leşi yer?' dediler. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle cevap verdi: 'Nefsim kudreti elinde olan Allah'a yemin ederim ki kardeşiniz hakkında söyledikleriniz Allah katında bu leşi yemekten daha büyüktür.' Ve şimdi o kişi cennet ırmaklarında yüzmektedir. Günahkâr, suçlu ve recm edilen birine karşı alay etmek yasaksa ya sabırlı mücahitlerle alay edenlere ne demeli? Onlar düşmana karşı duranlardır. Onlar. Müslümanların kutsal mekanlarını ve ümmetin şerefini savunuyorlar. Mücahit bir Müslümanla alay etmek ve onun başına gelen felaketlere sevinmek, münafıkların ahlakıdır. Bu, onları dinden çıkaran büyük bir münafıklıktır. Allah, münafıklar hakkında şöyle buyuruyor: 'Size bir iyilik dokunsa üzülürler; başınıza bir kötülük gelse sevinirler.' 'Ama sabırlı olup Allah'tan korkarsanız onların hileleri size zarar vermez'. Allah, münafıkları vasfederek Peygamberine (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmuştur: 'Size bir iyilik gelirse bu onları üzer, ama başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler. Eğer sabreder ve sakınırsanız, onların tuzağı size hiçbir zarar vermez. Allah onların yaptıklarını çepeçevre kuşatmıştır'. De ki: Bize ancak Allah'ın bizim için yazdığı şeyler isabet eder. O bizim Mevla'mızdır ve müminler yalnızca Allah'a tevekkül ederler."

"Bu çirkin davranışa düşenlerin Allah'a samimi bir tövbe ile dönmeleri ve kötülüğü iyilikle silmeleri gerekir." diyen Şeyh Abdulhayy Yusuf "Müslümanlar, kardeşlerini sözleriyle, fiilleriyle, dualarıyla, mallarıyla ve yapabilecekleri her şeyle desteklemelidirler. Allah, bu şekilde günahları affeder ve hataları siler. Çünkü Allah, kötülüğü kötülükle değil ancak iyilikle siler. Allah'tan bizi affetmesini, bize merhamet etmesini ve kardeşlerimizi destekleyenlerden kılmasını diliyorum. Başlangıçta ve sonda hamd Allah'a mahsustur. Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun." dedi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —