• BIST 100

    10210,46%0,21
  • DOLAR

    39,89% 0,30
  • EURO

    47,04% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4305,00% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

Şeyh Ali Karadaği: Filistinlilerin evlerinden çıkarılmasını desteklemek haramdır

14 Şubat 2025, Cuma 10:38
14 Şubat 2025, Cuma 10:38
Şeyh Ali Karadaği: Filistinlilerin evlerinden çıkarılmasını desteklemek haramdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği "Gazze halkının tehcir edilmesine göz yummak, dinen, aklen ve fıtraten haramdır." ifadelerini kullandı.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ve Arap dünyasını Gazze halkının yanında durmaya ve zorla göç ettirilme girişimlerini engellemeye çağırdı. Birlik, bu durumun Filistin davasının tarihindeki en tehlikeli gelişme olduğunu vurguladı.

Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği, basına yaptığı açıklamada, "Gazze halkının tehcir edilmesine göz yummak, dinen, aklen ve fıtraten haramdır. Filistin davasına yönelik büyük bir ihanet anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, uluslararası arenada yaşanan son gelişmeleri büyük bir endişe ve kınamayla takip ettiğini belirtti. Özellikle ABD Başkanı'nın, Gazze halkının komşu ülkelere veya başka bölgelere zorla göç ettirilmesi yönündeki tehlikeli çağrılarını sert bir şekilde kınadı.

Birlik Başkanı Şeyh Ali Karadaği, bu tür çağrıların uluslararası hukukun ve insani değerlerin açık bir ihlali olduğunu, bölgesel ve küresel güvenliği tehdit ettiğini vurguladı.

Şeyh Karadaği, Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmesini desteklemenin şer'an haram ve Filistin davasına büyük bir ihanet olduğunu belirtti. Müslümanların, siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkânlarıyla Filistinli kardeşlerinin haklarını savunmaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca işgalci düşmanla iş birliğinin iman, vatanseverlik ve milli kimlik açısından büyük bir tehlike taşıdığını ifade etti.

Şeyh Karadaği, Filistin, Arap ve İslam dünyasında birlik olunması gerektiğini, tüm grupları ve siyasi aktörleri Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine veya haklarının gasp edilmesine karşı ortak hareket etmeye çağırdı.

Bu meselenin sadece Filistinlileri değil, tüm insanlığı ilgilendirdiğini, bütün ilahi dinlerin, insani ve ahlaki yasaların da bu adaletsizliğe karşı durduğunu belirtti.

Şeyh Karadaği, "Bu mesele bir varlık meselesidir, sıradan bir dava değildir. Arapların ve Müslümanların akıl, din ve vatan sevgisi gereği birlik olmaları zorunludur" dedi.

Şeyh Karadaği, zorla göç ettirmenin en ağır toplu zulüm biçimlerinden biri olduğunu, bunun asla kabul edilemeyeceğini ve hiçbir bahaneyle göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Bu uygulamaların, Filistin davasını tasfiye etmeye yönelik bir iradeyi yansıttığını ve işgal mantığını yeniden dayatarak, 21. yüzyılda güçlünün hukukunu empoze etmeye çalıştığını ifade etti.

Son olarak Birlik, uluslararası toplumu ve özgür dünyayı, bu tehlikeli çağrılara karşı net bir duruş sergilemeye ve uluslararası hukuk ve insan hakları standartlarına çifte standart uygulamadan bağlı kalmaya çağırdı.

ABD ve siyonist rejimin Filistin halkına yönelik tüm ihlallerden tamamen sorumlu tutulması gerektiğini vurgulayan Birlik, Arap ve İslam dünyasının kararlı duruşunu ve özgür dünyanın bu ihlallere karşı gösterdiği tepkiyi de takdir ettiğini belirtti. (İLKHA)

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

33 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

33 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!