• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Şeyh Ali Karadaği: Gazze'ye saldırıları önlemek için her türlü çaba gösterilmeli

GÜNDEM 8.10.2024 15:49:27 0
Şeyh Ali Karadaği: Gazze

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği, "Gazze'ye yönelik saldırıları önlemek için askeri ve maddi her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor." dedi.

Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği, Gazze'ye saldırıları önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Sözlerine "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Hamd, Allah'a mahsustur. Salat ve selam, Allah Resulüne, ailesine, ashabına ve ona tabi olanlara olsun." ifadeleriyle başlayan Şeyh Ali Karadaği, "Kardeşlerim, alimler Aksa Tufanı'nın yıldönümünü anmaya karar verdiler. Gazze'de gerçekleşen ve tarihin benzerini görmediği toplu katliamı, yıkım ve soykırımı, bu Nazizm ve ırkçılığı, bu aşırı acımasızlığı anmayı kararlaştırdılar. Biz, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistinli alimler heyetleri olarak 10 gün boyunca bu anmaları düzenliyoruz. Hepimizin bu anma etkinliklerine imkânlarımız ölçüsünde katılması gerekiyor" dedi.

"Müslüman liderler kendi sorumluluklarını yerine getirmeli"

Şeyh Ali Karadaği, "Biz, birlik olarak bu yıl içinde konferanslar düzenleyerek elimizden geleni yapmaya çalıştık elhamdülillah. Seminerler, bildiriler, fetvalar ve İslam ümmeti ile Arap dünyasına dokuz öneri sunduk. Gazze'deki mazlum halkımıza yönelik yardım çalışmaları yaptık. Ancak sunduğumuz her şey ve yapılan fedakarlıklar, toplu katliam karşısında yetersiz kaldı." ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik katliamının durdurulması adına Müslüman liderlere kendi sorumluluklarını yapmaya, ekonomik ve diplomatik boykot konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri çağrısında bulunan Şeyh Ali Karadaği, "Bu, onların görevidir. Bir yıldır dökülen kan ve gördüğümüz ahlaksızlıklar yeterli değil midir? Bu suçlar, bizim ve sizin vicdanlarınızı harekete geçirmek, ekonomik ve diplomatik boykot için yeterli değil midir? Saldırıları önlemek için askeri ve maddi her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor. " şeklinde konuştu.

"Gazze'deki kardeşlerimizi tüm imkanlarla desteklemeliyiz"

"Halkların ise bütün imkanlarıyla, güçleriyle ve gösterileriyle harekete geçmeleri gerekiyor." diyen Şeyh Ali Karadaği, "Aynı şekilde, Arap ve İslam halkları ile vicdan sahibi herkes, bu saldırıyı durdurmak ve kınamak için yapabilecekleri tüm yöntemleri kullanmalıdırlar. Bu zalim ve suçlu saldırıyı durdurmak ve kınamak için harekete geçmelidirler. Aynı şekilde Gazze'deki kardeşlerimizi tüm mali, maddi ve ekonomik imkanlarla desteklemeliyiz. Medya mensupları ve davetçilerin de üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekir. Tüm hatip kardeşlerimden verdikleri vaaz ve hutbeleri, ümmeti mali, ekonomik ve askeri cihada yönlendirmek için bu suçlara ayırmalarını istiyoruz." dedi.

"İşgalciler Gazze ve Batı Şeria ile yetinmedi, Lübnan'a yöneldi"

Şeyh Ali Karadaği, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bir yıl boyunca süren suçlar ve aynı zamanda bu şerefli direniş, tüm bu güçlere karşı durmayı başardı. Önceki duruşlarımızdan daha güçlü bir duruş sergilememiz gerekiyor. Hepimiz, alimler, medya mensupları, askeri liderler, yöneticiler olarak görevimiz büyük. İşgalciler Gazze ve Batı Şeria ile yetinmedi, Lübnan'a yöneldi. Bu nedenle bu saldırıya karşı durun, Gazze ve Batı Şeria'daki kardeşlerinizle olun. Aynı zamanda mazlum, mağdur ve direnişçi kardeşlerinizin yanında olun. Bu, sizin görevinizdir, kıymetli kardeşlerim. Allah aşkına, her biriniz bulunduğunuz yerde görevinizi yapın. Allah'ın Selamı ve rahmeti üzerinize olsun." (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Fidan Rusya'ya gidiyor

Malatya'da "Gazze'ye Umut Ol" kermesi düzenlendi

Ankara'daki barışçıl Filistin eylemine müdahaleye HÜDA PAR'dan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

Haiti'de silahlı saldırı: 50 kişi hayatını kaybetti

Sahte altınla vurgun yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı Bursa'da esnafı dinledi, vatandaşla buluştu

Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı esir takası

Minik yürekler Gazze için meydanlara indi: Gazze’deki kardeşlerimizi unutmadık

HÜDA PAR'dan Filistinli esirlerle ilgili açıklama: Zulme karşı acilen harekete geçilmeli

Öğretmenlerden "Renklerin Ardında Gazze" atölyesi

Gazeteci-Yazar Tercan: Gazze sadece direnmiyor, insanlığa rehberlik ediyor

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı'dan Bursa basınına ziyaret

50 yılı aşkın tekerlekli sandalyeye mahkûm Ata Elkatmış: Hayatta kalmanın en iyi yolu Allah’a şükretmektir

HÜDA PAR Kayapınar İlçe Teşkilatı'ndan İLKHA'ya ziyaret

İnternet altyapısındaki ihmallerden Genç ilçe halkı mağdur

Gazze'de şehit sayısı 54 bine yaklaştı

Batman’ın İlk Kadın Yazarı Sasonlu Meryem Avcı, Öğrencilerle Buluştu

Siyonist rejim Filistinlileri "sistematik biçimde" canlı kalkan olarak kullanıyor

Gümrük kapısında uyuşturucu operasyonu: 691 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Bingöl’de kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Bingöl'de hırsızlık zanlısı yakalandı

Davet ve Gençlik Hareketi "Gençlik Buluşması" ve "Diyarbakır'ın Fethi" programları düzenleyecek

Umre ödüllü bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Gazze'deki savaş suçları için Peru'da soruşturma başlatıldı

Gaziantepliler: Boykot durmamalı, devam etmeli

Umut Kervanı'nda çocukların bayramlık sevinci

Ruhi Fattuh: Mescid-i Aksa'nın kapılarını Yahudilere açmak savaş ilanıdır

Katliam sürüyor: Siyonist rejimin Gazze'ye son saldırılarında 15 şehit

Şırnak'ta ticari araç şarampole yuvarlandı: 3 ölü 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ