-
BIST 100
16021,94%-1,63
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,72% -0,41
-
GRAM ALTIN
7238,68% 0,46
-
Ç. ALTIN
11646,81% -0,98
Şeyh Muhammed Sağir: Boykottan bıkmamalıyız
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Şeyh Muhammed Sağir, "Boykottan bıkmamalıyız çünkü bu mücadelenin ve cihadın en az derecesidir." dedi.
Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Şeyh Muhammed Sağir, siyonist işgal rejimini destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesinin önemini vurguladı.
"Bu Tufan, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve esirlerin serbest bırakılması içindi"
Konuşmasına "Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sabır ve azim dolu bir yıl. Bütün bir yıl boyunca dünya sadece bu Tufan'dan bahsetti." ifadeleriyle başlayan Şeyh Muhammed Sağir "Aksa Tufanı, Nuh'un tufanına benzer çünkü Nuh'un tufanı suyu ile tüm dünyayı kaplamıştı. Bu Tufan da tüm dünyaya haberleriyle yayıldı. Mücahitler, Filistinliler ve direnişçiler, bu Tufan'ın, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve esirlerin serbest bırakılması için olmasını istediler. Allah Teâlâ ise bu Tufan'ın tüm Müslümanlar için olmasını diledi. İlmi bir tufan, eğitim alanında bir tufan ve her düzeyde bir tufan gördük." dedi.
"Aksa Tufanı, Müslümanın boynuna konulan zincirin kırılmasıdır"
Şeyh Muhammed Sağir, "Aksa Tufanı, yalnızca Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu projesinin başlangıcı değildir. Aynı zamanda ümmetin despotizmden ve zulümden kurtuluşudur. Birçok Müslümanın boynuna konulan zincirin kırılmasıdır. Gazze halkının direnişi ve sabrında gördüğümüz bu berekettir. Ancak umarız ki ümmet de bu düzeyde kararlı olur." ifadelerini kullandı.
"Boykottan bıkmamalıyız"
"Ümmet, Gazze halkının kararlılığıyla beraber olmalıdır. Gazze halkı meydanda kararlı kaldı, elleri tetikte durdu. Biz de yardım yapmaya devam etmeli ve dua için ellerimizi kaldırmalıyız." diyen Şeyh Muhammed Sağir, "Boykottan bıkmamalıyız, çünkü bu mücadelenin ve cihadın en az derecesidir. Mali destek, dua ile destek, yetimlerin bakımı ve ilim talebelerinin desteği tüm bunlar ümmetin görevidir. Gazze'deki kardeşlerimiz üzerlerine düşeni yaptılar ve görevlerini yerine getirdiler. Şimdi, ümmetin tufanı, bu insanlara destek olmak, yardım etmek ve yıkılan evlerini onarmak için başlamalıdır. Evler yıkıldı, ancak nefisler hâlâ onurludur." şeklinde konuştu.
"Ya zaferle ya da şehadetle sonuçlanacak bir cihat"
Şeyh Muhammed Sağir, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
"Şeyh İmam İzzeddin El-Kassam'ın diktiği meyveleri, mücahit Şeyh Ahmed Yasin yeniden suladı. Bu devirler ve liderlikler peş peşe gelecek, ta ki açık bir zafer gerçekleşene kadar. Yüce fetih, İslam bayrağının altında 'Ya zaferle ya da şehadetle sonuçlanacak bir cihattır' şiarıyla gerçekleşecektir. Bu zaferin bize yaklaştığını şimdiden görüyor gibiyim. 'Sana onun (zaferin) ne zaman olduğunu sorarlar; de ki: Belki yakındır.' O gün, müminler Allah'ın zaferiyle sevinecekler." (İLKHA)
Bingöl’de "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle kitlesel basın açıklaması düzenlendi
"Kudüs ve Aksa özgürleşmeden bölgeye ve dünyaya huzur gelmeyecektir"
18 ilde bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 56 gözaltı
Trump’tan seçmen haklarını kısıtlayan tartışmalı yasa girişimi
İran halkından Kudüs Günü yürüyüşüne yoğun katılım: Pezeşkiyan da yürüyüşe katıldı
Ramazanın son cuması Bursa Ulu Cami doldu taştı
Sağlık çalışanları iftar ve sahurda buluştu
Japonya, ABD’nin “Golden Dome” füze kalkanına katılıyor: Bölgesel gerilim tırmanabilir
Gaziantep Peygamber Sevdalıları: Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Aksa'nın özgürlüğüdür
Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi
YÖK'ün "Üniversite-toplum katkısı" vizyonu rakamlara yansıdı: Bir yılda 15 binden fazla proje
HSK, Yargıtay’a 8 yeni üye seçti
Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz
MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi
Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı
Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz
Mersin’de trafik güvenliği denetimi
Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor
Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım
Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur
Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!
Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı
Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli
Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı
Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı
Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor
Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor
Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı
Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli
Yükleniyor






