-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,00
-
EURO
51,32% -0,01
-
GRAM ALTIN
6716,83% 1,43
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Siirt Belediyesi filosuna 14 yeni otobüs ve 1 tıbbi atık aracı katıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siirt Belediyesi, ulaşım filosunu 14 yeni otobüs ve 1 tıbbi atık aracıyla güçlendirdi. Araçlar, düzenlenen törenle hizmete alındı.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, belediyenin hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kızılkaya, göreve geldikleri günden bu yana zaman kaybetmeden çalıştıklarını belirterek, “Siirt’e her anının hak ettiği değeri vermek boynumuzun borcudur." dedi.
Ulaşımda önemli bir adım attıklarını ifade eden Kızılkaya, "Yıllardır özlem duyulan modern toplu taşıma sistemini hayata geçirdik. 14 yeni otobüs ve 1 tıbbi atık aracıyla hem konforu hem güvenliği artırdık." şeklinde konuştu.
Temizlik hizmetlerine de değinen Kızılkaya, 2 yeni süpürge aracının temizlik filosuna katıldığını ve kentte hijyenin arttığını söyledi.
Sahipsiz hayvanlar için doğal yaşam alanı
Kızılkaya, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalara da dikkat çekerek, “1.690 sahipsiz sokak hayvanını toplayarak güvenli ortamlara yerleştirdik. Türkiye’ye örnek olacak bir barınak kurduk. Barınaktaki hayvanların mamasını da belediye olarak biz üretiyoruz." dedi.
Altyapı ve yol çalışmaları
Kentin yollarında yapılan asfalt çalışmalarını da paylaşan Kızılkaya, “11 bin 500 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Asfalt çalışmalarımız kent merkezinde devam edecek." ifadelerini kullandı.
Parklar yenileniyor, metruk yapılar yıkıldı
Kızılkaya, şehir merkezindeki 24 parkın baştan sona yenileneceğini belirterek, “İhale süreci tamamlandı. 60 gün sonra parklarımız modern bir görünüme kavuşacak.” diye konuştu. Ayrıca 15 metruk yapının yıkıldığını ifade eden Kızılkaya, daha temiz ve güvenli bir şehir hedeflediklerini vurguladı.
"Gönülleri tamir etmeye geldik"
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kızılkaya, “Cami ve ortak kullanım alanlarının temizliğini üstlendik. Engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye dağıttık. Biz sadece yolları değil, gönülleri de tamir etmeye geldik." dedi.
"Su israfını önlemek için çalışıyoruz"
Su kaçaklarını önlemek amacıyla gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Kızılkaya, “Yarın, susuz kalmamak için gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Son olarak vatandaşla sürekli temas halinde olduklarını kaydeden Kızılkaya, “Her hafta mahalle buluşmalarında sorunları yerinde dinliyoruz. Siirt’e hizmet bizim için görev değil, emanettir.” dedi.
Tören dualarla sona erdi
Tören, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından yapılan duayla sona erdi.
Ardından yeni otobüslerle şehir turu düzenlendi. Turda direksiyon başına geçen Vali Kızılkaya, vatandaşları selamladı. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
İşgal medyası: İran saldırılarında 21 kişi öldü
Mardin’de çöken ahıra düşen eşek itfaiye ekiplerince kurtarıldı
Antalya'da yangın faciası: Anne ve 5 çocuğu vefat etti
Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan Filistinlilere saldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil ıslah edenlerin bayramıdır
Dünya ekonomisine Hürmüz Boğazı'ndan benzin şoku
Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı
Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı
Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek
Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi
Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı
Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı
Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"
Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır
Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı
Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu
Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı
Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir
Bursalılar Bayram namazı için camilere akın etti
Batman'da bayram namazında birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi
Bayram namazında Diyarbakırlılar camilere sığmadı
Siirt'te bayram namazı eda edildi
Bayram namazı kılındı: Hutbede Mescid-i Aksa ve mazlum coğrafyalar vurgusu
GESTAŞ’tan sefer iptalleri ve tarife değişikliği duyurusu
Mescid-i Aksa, bu bayram tekbirsiz kaldı
İran Devrim Muhafızları, bir Amerikan F-35 savaş uçağını vurduğunu açıkladı
Yükleniyor







