GÜNDEM 11.09.2024 17:38:19 0

Siirt Belediyesi'nden su tasarrufu çağrısı: Hizan hattından su sağlanamıyor

Siirt Belediyesi
Haberi Sesli Oku

Siirt Belediyesi, son yağışlar nedeniyle Hizan’dan gelen suyun aşırı bulanık hale gelmesi üzerine, arıtma tesisinin yetersiz kaldığını ve bu nedenle şehre su verilemediğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Hizan’dan arıtma tesisine ulaşan suyun yoğun yağışlar sonucunda ciddi şekilde bulanıklaştığı belirtilirken, tesisin mevcut şartlar altında bu suyu yeterli düzeyde arıtamadığı vurgulandı. Bu durumun, şehre Hizan hattından su sağlanmasını imkânsız hale getirdiği açıklandı.

"Suyu tasarruflu kullanalım"

Siirt Belediyesi, su kaynaklarının sınırlı olduğunu belirterek vatandaşlara su tüketiminde dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu. Açıklamada, "Değerli halkımızdan suyu bilinçli kullanmalarını, israf etmemelerini ve bu süreçte toplumsal dayanışma göstererek su kaynaklarımızı korumalarını rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Belediye, bu dönemde şehirdeki su ihtiyacının farklı kaynaklardan karşılanmaya çalışıldığını, ancak bu kaynakların da sınırlı olduğunu belirtti. Vatandaşların su tasarrufu yapmaları, günlük ihtiyaçların ötesinde su tüketiminden kaçınmaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Sorunun çözümü için çalışmalar sürüyor

Siirt Belediyesi, Hizan hattında yaşanan bulanıklık sorununun giderilmesi için ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını belirtti. Arıtma tesislerinde bu sorunu çözmek amacıyla teknik incelemelerin sürdüğünü ve çözüm için farklı alternatiflerin değerlendirildiğini kaydetti.

Belediye yetkilileri, çözüm çalışmalarının sonuçlanmasıyla birlikte su tedarikinin normale döneceğini, ancak bu süreçte su tasarrufunun büyük önem taşıdığını vurguladı. Sorunun çözümüyle ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceği ifade edildi. (İLKHA)

Yahudi teröristler Filistinlilere ait düğün salonunu ateşe verdi

İŞKUR, ilk çeyrekte 315 bin 721 kişiyi işe yerleştirdi

İstanbul’da DAİŞ operasyonunda 20 şüpheli gözaltına alındı

Açık alana çöp döken CHP'li belediyeye ceza

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Brent petrol 64,69 dolara yükseldi

Filipinler'de Kanlaon Yanardağı patladı

Motorine indirim geliyor

Doğum yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı

İki işçi servisi çarpıştı: 18 yaralı

İran: ABD ile dolaylı görüşmeler 12 Nisan'da Umman'da yapılacak

Gazze'de biri gazeteci yedi Filistinli şehit oldu

Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonunda 18 zanlı tutuklandı

Altın fiyatlarında son durum

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

İşgalci ABD, Yemen'e 22 hava saldırısı düzenledi

Çin: Trump'ın yüzde 50 ek gümrük tarife tehdidine karşılık kararlı tedbirler alacağız

Siyonist rejim 21 günde 500'den fazla çocuğu şehit etti

Hakan Fidan: israilin Suriye'de izlediği politika provokasyon politikası

Trump küstah açıklamalarını sürdürüyor: Gazze'yi ele geçirmek iyi olur

Doğu Karadeniz’de fırtına uyarısı

Ensarullah, Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerini vurdu

Karabük'te trafik kazası: 5 yaralı

Otogaza indirim geldi

Myanmar depreminde ölenlerin sayısı 3 bin 500'ü aştı

Çanakkale'de şap karantinası

Vali Usta: Başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımız hız kazandı

Bingöl’de zincirleme kaza

BM: Gazze'de yaklaşık 400 bin kişi yerinden edildi

Yükleniyor