-
BIST 100
17568,26%1,33
-
DOLAR
44,73% 0,11
-
EURO
52,77% 0,37
-
GRAM ALTIN
6872,13% 0,87
-
Ç. ALTIN
10987,71% 1,06
Siirt Eruh'ta köy yoluna dev kaya parçaları düştü
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyü yolunda meydana gelen kaya düşmesi anında hiçbir aracın olmaması olası bir faciayı kıl payı önledi.
Dağ yamacından koparak karayoluna devrilen tonlarca ağırlıktaki kaya parçaları, yolu tamamen ulaşıma kapatırken, olay anında güzergâhta herhangi bir aracın bulunmaması büyük bir felaketin önüne geçti.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Bilgili köyüne ulaşımı sağlayan yolda şiddetli yağışların ardından yamaçtan kopan kayalar yola savruldu. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri, kaya parçalarını kaldırmak için iş makineleriyle yoğun bir çalışma başlattı. Yaklaşık iki saat süren müdahale sonucunda yol yeniden ulaşıma açıldı.
"Facianın eşiğinden dönüldü"
Görgü tanıkları, kaya düşmesinin yaşandığı saatlerde yolun genellikle yoğun olarak kullanıldığını, ancak olay anında hiçbir aracın geçmiyor olmasının büyük bir şans olduğunu belirtti. Yolun köy halkı tarafından sıkça kullanıldığı göz önünde bulundurulduğunda, olayın olası can kayıplarına neden olabileceği ifade edildi.
Heyelan riski devam ediyor
Yetkililer, bölgedeki dağlık arazinin jeolojik yapısı ve son dönemdeki yoğun yağışlar nedeniyle benzer olayların tekrar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Vatandaşların, özellikle yağışlı günlerde bu güzergâhlarda dikkatli olmaları istendi. İl Özel İdaresi, bölgede güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve riskli bölgelerde kaya ıslahı çalışmalarının yapılacağını duyurdu.
Olayla ilgili herhangi bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilirken, kaya düşmesinin tekrar yaşanmaması için kalıcı önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. (İLKHA)
Isparta'da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Avrupa'daki hava yolu şirketleri yakıt için AB'den yardım istedi
Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Osmaniye'de bağımlılıkla mücadelede uygulama süreçleri ele alındı
Norveç ve Ukrayna’dan İHA üretiminde işbirliği kararı
2025 yılında mobilya ihracatı 4,6 milyar dolara ulaştı
Hatay’da 28 köy evi depremzedelere teslim edildi
Polonya Parlamentosu’nda Nazi sembollü bayrak krizi
BM Genel Sekreteri Guterres: Diplomasiye dönülmeli
Çin'de Licien-1 roketiyle 8 uydu yörüngeye gönderildi
işgalci rejim ile Lübnan doğrudan müzakerelere başlıyor
İtalya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 kişi öldü
Mersin’de güvenlik ve kamu hizmetleri toplantılarında son veriler paylaşıldı
Arakçi ve Fidan müzakere sürecini görüştü
ABD, İran savaşında tüm PrSM füzelerini tüketme noktasına ulaştı
Pezeşkiyan’dan işgalci rejim karşıtı tutumlara destek
Tunus'ta sel felaketi: Bazı bölgelerde eğitime ara verilirken, 1 kişi hayatını kaybetti
Trump: İran görüşmeleri Pakistan’da yeniden başlayabilir
İran: Yeni müzakere turu için anlaşma yok
Adalet Bakanı: Vatandaş adliyede güven duymalı
BM: Orta Doğu'da müzakerelere devam edilirken ateşkes de devam etmeli
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor
Pamukta genetik devrim: Bin yıllık süreç birkaç yıla indi
Sivas'ta TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı yapıldı
Çin'de elektrikli otomobil üreticisi fabrikada yangın
İBB davasında Ongun’dan ilk savunma
Kazakistan'da meydana gelen göçükte 2 işçi öldü
Ayasofya’da Bizans bayrağı açan turistler tutuklandı
Karlıova'da nesli tükenmekte olan porsuk görüntülendi
Uganda’dan geri adım
Yükleniyor







