• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,59% 0,08
  • EURO

    48,87% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5168,63% 0,06
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Okulu'nda kayıt skandalı!

09 Eylül 2024, Pazartesi 14:48
09 Eylül 2024, Pazartesi 14:48
Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Okulu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hem lise hem de ortaokulun bir arada olduğu Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Okulu'nda yaşanan büyük bir skandal, velileri isyan ettirdi. Okulun açılmasına sadece bir gün kala, velilere gönderilen bir mesajda çocuklarının kayıtlarının izinsiz bir şekil

Veliler, çocuklarını imam hatip okuluna kayıt ettiklerini vurgularken, "Kayıtlarımızın habersiz bir şekilde başka bir okula taşınması kabul edilemez. İmam hatip okulları bizim için büyük bir öneme sahip ve bu skandal, eğitim hakkımızı ihlal ediyor" dediler.

Veliler, lise ve ortaokul öğrencilerinin aynı okulda bulunmasının büyük bir problem oluşturduğunu belirttiler. Aynı tuvalet ve kantin paylaşmaları hem hijyen hem de güvenlik açısından ciddi sorunlar doğurdu. Ayrıca, 300 öğrencinin dar bir koridora sıkıştırılması, okulda ciddi bir mekân yetersizliğine işaret ediyor.

İki müdürün kişisel anlaşmazlıkları yüzünden bu sorunların çözüme kavuşturulamadığı, üst katta iki boş kat olmasına rağmen, 35 öğrencinin tek bir sınıfta eğitim görmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

"Farklı yaş grubundaki çocukların aynı alanları paylaşmaları kabul edilemez"

Prof. Dr. Cevdet Epçaçan

Konuyla ilgili olarak konuşan ve aynı okulda okuyan çocuğunun haberi olmadan başka bir okula kaydının taşındığını ifade eden Prof. Dr. Cevdet Epçaçan, şunları söyledi:

"300’ün üzerinde öğrencinin dar bir koridora sıkıştırılması, farklı yaş grubundaki çocukların aynı katlarda bulunması, eğitim formasyonuna aykırı bir durum oluşturuyor. 9-10 yaşındaki çocuklar ile 15-16 yaşındaki çocukların aynı koridorda olması, aynı kantin, lavabo ve tuvaletleri paylaşmaları kabul edilemez. Ayrıca, okulun diğer tarafında 1,5 kat boş durumda. Bu kadar kalabalık bir ortamda çocukların verimli bir eğitim alması imkânsız. Biz çocuklarımızı İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu olarak kayıt ettik ancak velilere haber verilmeden kayıtlar Milli İrade Okulu’na taşındı. Dünyanın hiçbir yerinde, aileler bilgilendirilmeden böyle bir köklü değişiklik yapılmaz. Bu durum Siirt’te yaşandı ve sıkıntının acilen giderilmesi gerekiyor. Ayrıca, okulun isminin eski haline döndürülmesini talep ediyoruz.”

"Sen benim çocuğum hakkında karar veremezsin"

Cemal Tan

Eğitim sistemindeki bu uygulamayı kabul edilemez olarak değerlendiren Cemal Tan, şunları ifade etti:

"Kızım gelecek yıl 9. sınıfa geçecek. Böyle bir uygulama reva mı görülüyor? Durumu dün, idarenin bize gönderdiği bir mesajla öğrendik. Hiç kimse bize önceden bilgi vermedi. Müdürler kendi aralarında bu durumu halletmişler, velilerle danışılmadan karar verilmiş. Burada yüzlerce veli var. Kimseye danışılmadan böyle bir değişiklik yapılır mı? En azından, ‘Arkadaşlar, böyle bir sıkıntı var, bir konuşalım’ denmesi gerekirdi. Sen benim çocuğum hakkında tek taraflı karar veremezsin. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Eğer çocuklarımıza eğitim veremiyorlarsa, onları alıp başka bir yere götüreceğiz.”

"Müdürlere maddi ne gerekiyorsa biz hazırız dedik, ama bütün yollar yüzümüze kapatıldı"

Nuri Bildik

Okulda iki kat boş yer olmasına rağmen iki müdürün egosu yüzünden çocukların bu durumda bırakıldığını belirten Nuri Bildik, şunları söyledi:

 "Bu durumu kabul etmiyoruz. Bizim derdimiz, çocuklarımızın düzgün bir şekilde eğitim alması. Eğer bu durum doğruysa, o zaman görelim. Müdürler egolarını kendi mülklerinde tatmin etsinler, burada değil. Burası hepimizin vergileriyle yapılmış bir okul. Hakkımızı istiyoruz; çocuklarımız insanca bir eğitim alsın. Teneffüs vakti olmasına rağmen çocukları dışarı çıkarmıyorlar. Biz imkânsızlıklardan böyle eğitim aldık, bir şey demiyoruz. Ancak şu anda okulda 20 sınıf boş durumda ve bu sınıflar çocuklarımıza verilmedi. Bu durum kabul edilemez. Habersiz bir şekilde bir okuldan diğerine nakil yapıldı. Müdürlere maddi olarak ne gerekiyorsa biz hazırız dedik, ama bütün yollar yüzümüze kapatıldı. Şu anda burada herkesin gözünde açık hedef haline geldik. İmam hatip okulunun aile içindeki sorunlarını ayyuka çıkaranlar utanmalıdır. Bizim durumumuzu anlamıyorlar; evimden 5 okul geçerek buraya geliyorum. Çocuğumuzu imam hatibe teslim ettik ve bu durumu kabul edemeyiz." (İLKHA)

Fas'ta 5'inci gününde devam eden "Z Kuşağı" protestolarında 2 ölü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 9 ayda yüzde 9,15 büyüdü

Uzmanlar: Kış gelmeden önce kombi bakımınızı ihmal etmeyin

Bazı gemiler Gazze karasularına ulaştı

Siyonist rejim, Türkiye'yi "Barak MX" ile kuşatma planını hayata geçirdi

Batman'da 3 bin 500 metre ağ ele geçirildi

İstanbul’da DAİŞ operasyonu: 13 şüpheli gözaltında

Ablukayı kıran Mikeno gemisi Gazze kara sularında

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 11 kişi tutuklandı

Küresel Sumud Filosu'nda alıkonan Türkiye vatandaşları için soruşturma başlatıldı

Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat

Malatyalılar Sumud Filosu'na destek için meydanlara inip Kürecik'e gitti

Siyonist rejim 13 gemiyi gasp etti, aktivistler alıkonuldu

Gazze'de katliam: 85 şehit daha

Ankara’da “Siyonizme Lanet ve İsyan” buluşması

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fas'ta 5'inci gününde devam eden "Z Kuşağı" protestolarında 2 ölü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 9 ayda yüzde 9,15 büyüdü

Uzmanlar: Kış gelmeden önce kombi bakımınızı ihmal etmeyin

Bazı gemiler Gazze karasularına ulaştı

Siyonist rejim, Türkiye'yi "Barak MX" ile kuşatma planını hayata geçirdi

Batman'da 3 bin 500 metre ağ ele geçirildi

İstanbul’da DAİŞ operasyonu: 13 şüpheli gözaltında