GÜNDEM 28.02.2025 15:37:20 0

Siirt Müftülüğü 2025 Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı

Siirt Müftülüğü 2025 Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı
Haberi Sesli Oku

Siirt İl Müftülüğü, 2025 Ramazan ayına yönelik hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. İl Müftüsü Şakir Pinal, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Müftü Pinal, Ramazan ayı boyunca tüm camilerde çeşitli ibadetlerin düzenleneceğini belirterek, özellikle öğle ve ikindi namazlarından sonra mukabele okunacağını, tefsirli mukabele ve vaazların verileceğini, Kur’an kurslarında ise, bayanlara yönelik sabah ve öğleden sonra mukabele derslerinin yapılacağını ifade etti.

"İyilik Ayı Ramazan" teması vurgulanacak

Müftü Pinal, 2025 Ramazan ayının temasının "İyilik Ayı Ramazan" olarak belirlendiğini ve bu kapsamda iyilik ahlakına ve iyiliğin gücüne vurgu yaparak farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Ramazanın önemi vurgulandı

Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereketle dolu, yardımlaşma, kaynaşma, dayanışma ve paylaşma gibi insani erdemlerin zirveye çıktığı bir ay olduğunu vurgulayan Pinal, "Bu mübarek ayda kardeşlik, birlik ve beraberlik pekişir. Bir Ramazana daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

Oruç ve ibadetlerin anlamı hatırlatıldı

Orucun İslam’ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatan Pinal, Ramazan ayında tutulacak oruçlarla sabrı, nefse hakim olmayı ve aç ve yoksulların halini daha iyi anlamayı öğreneceğimizi belirtti. Zekat, fitre ve sadakalarla iftar sofralarının paylaşılacağını, buruk gönüllerin sevindirileceğini ve insani değerleri yüceltme gayreti içinde olunacağını ifade etti.

Müftü Pinal, Ramazan ayının Kur’an ayı, oruç ayı, teravih ayı, mukabele ayı, zikir ayı ve zekat, fitre ve sadaka ayı olduğunu vurgulayarak, bu ayın evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olduğunu hatırlattı. Ayrıca, Ramazanın Kadir Gecesi’ni içinde barındıran, ümmetin ayı ve 11 ayın sultanı olduğunu da belirtti.

Tefsirli mukabeleler ve fitre bedeli

Siirt Hacı Fethi Serin, Hacı AbdulHakim Sancak Çarşı Camii ve Üniversite camiilerinde tefsirli mukabele okunacağını duyuran Müftü Pinal, 2025 yılı fitre bedelinin ise, 180 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Müftü Pinal, bu yılki Ramazan ayında yapılacak tüm ibadetlerin Yüce Rabbimiz tarafından kabul edilmesini, bu ayın başta Siirtli hemşehrileri olmak üzere tüm ülkeye ve İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni etti. (İLKHA)

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Yükleniyor