• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Siirt Üniversitesi akademisyenleri “dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde

GÜNDEM 25.09.2024 14:49:39 0
Siirt Üniversitesi akademisyenleri “dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan akademisyenleri makamında kabul etti.

SİÜ'den Prof. Dr. Cafer Saka, Prof. Dr. Ali Akgül, Prof. Dr. Orhan Baytar, Doç. Dr. M. Raşit Atelge ve Doç. Dr. Melih Kuncan, söz konusu listede yer alarak üniversitenin akademik başarısını bir kez daha taçlandırdı.

Stanford Üniversitesi'nin Elsevier Veri Deposu tarafından "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki” adıyla iki kategori altında sıralanan listede, akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bu bağlamda SİÜ öğretim üyelerinin alanları şu şekilde belirlendi: Prof. Dr. Cafer Saka “Enerji” alanında, Prof. Dr. Ali Akgül “Uygulamalı Matematik” alanında, Prof. Dr. Orhan Baytar “Enerji” alanında, Doç. Dr. M. Raşit Atelge “Enerji” alanında ve Doç. Dr. Melih Kuncan “Ağ ve Telekomünikasyon” alanında listeye girdi.

Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin akademik başarılarına bir yenisinin eklenmiş olmasından dolayı sevinç duyduğunu belirterek, "Üniversitemizin dünya çapında tanınan bilim insanlarına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyuyor ve başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Özveri ile çalışan tüm akademisyenlerimizi gönülden desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer alan öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

SİÜ öğretim üyeleri ise Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak başta olmak üzere üniversite üst yönetimine teşekkür ederek, huzurlu bir ortamda çalışmanın üretkenliklerini artırdığını ifade ettiler. (İLKHA)

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ