• BIST 100

    10108,52%-1,63
  • DOLAR

    40,00% 0,34
  • EURO

    46,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4264,85% -0,21
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,09

Siirt Üniversitesi bünyesinde bereketli bal hasadı gerçekleştirildi

07 Temmuz 2025, Pazartesi 09:33
07 Temmuz 2025, Pazartesi 09:33
Siirt Üniversitesi bünyesinde bereketli bal hasadı gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen arıcılık faaliyetleri kapsamında, bal hasadı gerçekleştirildi.

Hasada, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın yanı sıra üniversite yönetimi, akademik ve idari personel yoğun katılım sağladı.

Türkiye’nin sayılı kaliteli bal üretim merkezlerinden biri olan Siirt’te, özellikle Pervari balı coğrafi işaretiyle öne çıkıyor.

Siirt Üniversitesi de bu değerin yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla arıcılık alanında hem uygulamalı eğitim hem de bilimsel araştırmalar yürütüyor.

Hasat etkinliği, üniversitenin Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARIMER) çatısı altındaki bal arısı kolonilerinden alınan peteklerin işlenmesiyle başladı. Büyük bir titizlikle yürütülen süreç, balın süzülmesiyle tamamlandı.

“Arıcılık, üniversitemizin ihtisas alanı ve bölgesel kalkınmanın anahtarıdır”

Hasat sonrası açıklamada bulunan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, arıcılığın üniversitenin ihtisaslaşma hedefleri içinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bu tür uygulamalı çalışmalar yalnızca bal üretimiyle sınırlı değil; aynı zamanda bilimsel araştırma, çevresel sürdürülebilirlik ve yerel kalkınma açısından da son derece önemli. Üniversite olarak, bilgi birikimimizi sahaya aktarmayı sürdürüyoruz." dedi.

Rektör Şındak ayrıca, üniversitenin yürüttüğü arıcılık çalışmalarının Siirt’in yerel ekonomisine ve Türkiye genelinde arıcılık sektörünün gelişimine katkı sunduğunu, üniversitenin, Pervari balı gibi tescilli ürünlerin bilimsel temelli üretimini destekleyerek marka değerini koruma yönünde çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.

Hasadın gerçekleşmesinde emeği olan akademik ve idari personele teşekkür eden Prof. Dr. Şındak, “Bu kıymetli emeğin ve bilimsel altyapının ürününü hep birlikte görmekten mutluluk duyuyoruz. Üniversite olarak bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi için gereken her türlü desteği sürdüreceğiz.” dedi.

Siirt Üniversitesi bünyesindeki Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARIMER), bölgeye özgü arı ırklarının korunmasından modern üretim tekniklerinin geliştirilmesine kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Merkez, öğrencilere uygulamalı eğitim sunarken aynı zamanda arıcılıkla ilgilenen vatandaşlara da danışmanlık hizmeti veriyor. (İLKHA)

Kenya'da düzenlenen protestolarda 10 ölü, 29 yaralı

UNRWA: Gazze'deki insanlar için zaman bitiyor

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, 4 yaralı

Gazze'de siyonist vahşet devam ediyor: Son 24 saatte 105 şehit

Almanya'da orman yangınları günlerdir sürüyor

Tayvan'ı Danas Tayfunu vurdu: 2 ölü, 28 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Guterres ile görüştü

Manavgat Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 6 tutuklama

Biriktirdiği harçlıklarını Gazze için bağışladı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde durum değerlendirme toplantısı

Muğla açıklarında 5 büyüklüğünde deprem

Siirt Üniversitesi bünyesinde bereketli bal hasadı gerçekleştirildi

HAMAS: israil Gazze'de açlık ve susuzluğu silah olarak kullanıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Balıkesir'de orman yangını

Bursa'da ormanlara girişler yasaklandı

Tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyü susuzlukla mücadele ediyor

Bingöl’de ruhsatsız av tüfekleri ele geçirildi

Batman'da mezar yeri değişikliğine ilişkin sorumlular görevden alındı

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmenler kurtarıldı

Malatya’da tanker devrildi: 1 yaralı

Yaz aylarında gözlerdeki hastalık riskleri ve çözüm önerileri

Uşak'ta feci kaza: 2 ölü

Vali Canalp: Kazaların önüne eğitimle geçeceğiz

Lavrov: Ukrayna, Donbass üzerinde hak iddia edemez

Ensarullah'ın vurduğu gemi batmak üzere!

Yeni Zelanda'da 6,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl'de17 kilogram esrar ele geçirildi: 4 gözaltı

Surinam'da devlet başkanı seçildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kenya'da düzenlenen protestolarda 10 ölü, 29 yaralı

UNRWA: Gazze'deki insanlar için zaman bitiyor

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, 4 yaralı

Gazze'de siyonist vahşet devam ediyor: Son 24 saatte 105 şehit

Almanya'da orman yangınları günlerdir sürüyor

Tayvan'ı Danas Tayfunu vurdu: 2 ölü, 28 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Guterres ile görüştü