• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Ramazanın ilk iftarını vatandaşlarla birlikte açtı

01 Mart 2025, Cumartesi 20:41
01 Mart 2025, Cumartesi 20:41
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Ramazanın ilk iftarını vatandaşlarla birlikte açtı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Ramazan ayının ilk iftarını Siirt halkıyla birlikte açarak, birlik ve dayanışma mesajı verdi.

 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Siirt Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında düzenlenen programa katılan Vali Kızılkaya, Ramazanın manevi havasını vatandaşlarla birlikte yaşamanın mutluluğunu dile getirdi.

İftar öncesi vatandaşlarla bir araya gelindi

İftar programı öncesinde Vali Kızılkaya, vatandaşların masalarını tek tek ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.

Ramazan ayının, sadece bireysel bir ibadet değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Vali Kızılkaya, "Siirtli hemşehrilerimizle aynı sofrada buluşarak iftarımızı açtık, ekmeğimizi paylaştık. Bu özel ay, bizim birlikteliğimizi pekiştiriyor. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin." dedi.

Siirt Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan boyunca her gün 350 kişiye iftar yemeği ikram etmeyi planlıyor.

Vali Kızılkaya, bu tür organizasyonların toplumda dayanışma kültürünü güçlendirdiğini ve Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde halkı bir araya getirdiğini belirtti.

Ramazanın birlik ve beraberlik mesajı

İftar programına Siirt AK Parti Milletvekili Mervan Gül, Siirt Valisi Yardımcıları ve Belediye Başkan Yardımcıları Birkan Tatlısöz, Ömer Faruk Gökçe, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan, MHP İl Başkanı Cengizhan Tükenmez, BBP İl Başkanı Bahattin Mergen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Ramazan’ın getirdiği manevi atmosfer içinde huzur ve mutluluk dolu bir akşam geçirdi.

İftar programı Ramazan boyunca sürecek 

İftar programlarının Ramazan ayı boyunca her gün düzenleneceği ve her gün 350 kişilik yemek ikramının yapılacağı bilgisini veren Siirt Belediyesi, toplumun farklı kesimlerine ulaşmayı hedefliyor. Bu iftar çadırları, sosyal dayanışmanın artırılmasına ve Ramazan ayının manevi değerlerinin halkla paylaşılmasına olanak sağlıyor.

"Birlik ve beraberliğimizin gücüyle ileriye”

Vali Kızılkaya, Ramazan ayında sadece oruç tutmanın değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı pekiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Kızılkaya, bu süreçte vatandaşların birbirine destek olması, yardımlaşma ve paylaşma kültürünü benimsemesi gerektiğini belirterek, "Bu Ramazan, sadece bedensel bir oruç tutma dönemi değil, kalpleri arındırma ve toplumsal huzuru pekiştirme dönemidir. Allah, bizlere bu mübarek ayda, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeyi nasip etsin." dedi.

Siirt Belediyesi, Ramazan boyunca dayanışma kültürünü daha da pekiştirmek adına iftar çadırını açık tutmaya devam edecek. (İLKHA)

Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

Gaziantep’te karla kaplı kırsal mahalle yollarında çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da 85 köy yolu ulaşıma açıldı

Bolu’da eğitime “kar” arası

Van’da yolcu otobüsü ile kar temizleme aracı çarpıştı: 19 yaralı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı daha

Hakkâri’de eğitime bir gün ara

Myanmar'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana

Piton de la Fournaise Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Siirt’te yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

​19 ilde kar ve buzlanma nedeniyle okullara bir gün daha ara verildi

Şanlıurfa beyaza büründü: Kar, tarihi evlerin dam boyuna ulaştı

Mardin'de karda mahsur kalan çoban kurtarıldı

Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor

Rusya: Kiev'e ait Su-27 savaş uçağı düşürüldü

Hükümet Medya Ofisi: Gazze 2026’yı soykırımın yaralarıyla ve büyük zorluklarla karşıladı

İsviçre'deki yılbaşı kutlamaları sırasında barda meydana gelen patlamada 40 kişi öldü

Van Valiliği kuvvetli kar yağışı, rüzgar ve çığ tehlikesine karşı uyardı

Afganistan'da sel felaketi: 12 ölü, 11 yaralı

Hasankeyf'te kar engelini aşan ekipler hamile vatandaşa ulaştı

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi 

Batman'da okullar cuma günü de tatil edildi

ABD Karayipler'de 3 tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Yemen'in doğusunda ayrılıkçılar, mevzileri tanınmış hükümet yanlısı güçlere devretmeye başladı

Şırnak’ta felç geçiren vatandaşa 3 saatlik nefes kesen operasyonla ulaşıldı

MEB, 2025 yılı eğitim faaliyetlerini açıkladı

Malatya'da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi

Erdemli’de motosikletin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Yol Güvenliği Uzmanı Vedat Şahin’den kış şartlarında sürücülere hayati uyarılar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

Gaziantep’te karla kaplı kırsal mahalle yollarında çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da 85 köy yolu ulaşıma açıldı

Bolu’da eğitime “kar” arası

Van’da yolcu otobüsü ile kar temizleme aracı çarpıştı: 19 yaralı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı daha