• BIST 100

    10382,89%-1,92
  • DOLAR

    41,29% 0,05
  • EURO

    48,58% 0,60
  • GRAM ALTIN

    4821,81% -0,19
  • Ç. ALTIN

    7841,30% -0,31

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, çalışmaları masaya yatırdı

14 Mart 2023, Salı 09:55
14 Mart 2023, Salı 09:55
Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, çalışmaları masaya yatırdı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, çalışmaları masaya yatırdı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile ’Afet Koordinasyon Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Vali Hacıbektaşoğlu, yaşanan deprem felaketi sonrası Hatay’da koordinatör Vali olarak görevlendirildiği ve orada gerçekleştirilen olağanüstü çalışmalar nedeniyle bir süredir bir araya gelemediği mülki idare amirleri ve kamu kurumlarının temsilcileri ile bir araya gelerek, hem deprem bölgesinde hem de Siirt il genelinde yapılan çalışmaları masaya yatırdı.
Toplantıda; Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Siirt’te misafir edilen afetzedelere yapılan barınma, eğitim, sağlık, sosyal ve ekonomik yarımlar, psikosoyal destekler ile Siirt’te deprem bölgesine yapılmakta olan yardımlar ve ihtiyaçların tespiti değerlendirildi.
Toplantıda, ilgili kurum müdürleri tarafından yapılan çalışmalar, bugüne kadar yapılan yardımlar, bölgeye giden personel ve ekipmanlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar tek tek masaya yatırıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hacıbektaşoğlu, “Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.
Asrın felaketi depremin ilk gününden itibaren devletin ve aziz milletin, depremin yaralarını sarmak için ülke genelinde büyük bir seferberlik başlattığını kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, “Devletimizin tüm imkân ve kabiliyetlerinin yanı sıra aziz milletimiz büyük bir dayanışma ve yardımlaşma örneği göstererek, depremin yaralarının sarılmasında takdire şayan çalışmaları hep birlikte gördük ve yaşadık. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Bugün itibariyle Siirt il genelinde misafir ettiğimiz 7 bin 438 depremzede kardeşlerimiz için devletin tüm imkânlarının seferber edilmiştir. İl genelinde depremzede kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlamak, mevcut ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarımız sahada çalışıyor. Misafirlerimizin; barınma, eğitim, sağlık ve sosyal yardımların yanı sıra ailelerimize ve çocuklarımıza yönelik psikososyal destek çalışmaları devam etmektedir. Ailelerimizin ve eğitim çağındaki çocuklarımızın sosyal yaşama adapte olmaları için her türlü destek verilmektedir, verilmeye devam edilecektir” diye konuştu.
Toplantıya, Vali Yardımcıları Abdulhamit Mutlu, Muhammed Sait Baytok, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantı, görüş ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Denizli’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Dışişleri Bakanı Fidan İtalya'da

Kovancılar’da çatı yangını korkuttu

Ankara'da 3.5 büyüklüğünde deprem

Eski CHP’li Manavgat Belediye Başkanı ve kardeşi tutuklandı

Bakan Kurum: Faizsiz devlet destekli finansman sistemi başlıyor

Fransa’daki protestolarda 675 kişi gözaltına alındı

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Parsel mağduriyetine çözüm geldi

BMGK, Rusya gündemiyle olağanüstü toplanacak

İngiltere'nin ABD Büyükelçisi Mandieson görevden alındı

Tekirdağ’da çevre kirliliğine rekor ceza: 7 firmaya 8,7 milyon TL ceza

Gazze'de son 24 saatte 79 şehit, 356 yaralı

Gümüşhane’de “Çamur Barajı” tamamlandığında 56 bin dekar tarım arazisi sulanacak

Rize Valiliği’nden kritik uyarı: Su yükselmesine karşı tedbirli olun

ABD, Belarus havayolları Belavia’ya yaptırımı kaldırdı

Keçoğlu Makina, Batman’da Bölgeye Hizmet Vermeye Başladı

Almanya'dan Polonya'ya hava sahası koruma desteği

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığından Mezitli Kaymakamlığına ziyaret

Âtıl durumda olan Zümrüt Kaplıcaları ne zaman faaliyete geçecek?

İran ile Irak arasında yeni sınır kapısı açılıyor

Suudi Arabistan ile Suriye arasında ham petrol anlaşması

HAMAS liderlerinden Berhum: İşgalin Doha'da işlediği suç, İslam ülkelerine açık bir savaş ilanıdır

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Filoya saldırılar karşısında sessiz kalanlar bu vahşetin ortağı olur

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israilin son saldırıları bizi derin bir uyanışa sevk etmeli

Burhan İşliyen: Aileyi yıpratmak, toplumun geleceğini tehdit eden bir güvenlik meselesi haline gelmiştir

Doha'daki siyonist saldırıda şehit olanlar Katar Emiri'nin katıldığı törenle defnedildi

Bakan Bolat, ekonomide destekleyici adımları değerlendirdi

Polonya, Rusya ve Belarus'un Zapad-2025 askeri tatbikatı nedeniyle sınıra asker konuşlandıracak

Rusya ile Belarus arasında Zapad-2025 tatbikatı başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Denizli’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Dışişleri Bakanı Fidan İtalya'da

Kovancılar’da çatı yangını korkuttu

Ankara'da 3.5 büyüklüğünde deprem

Eski CHP’li Manavgat Belediye Başkanı ve kardeşi tutuklandı

Bakan Kurum: Faizsiz devlet destekli finansman sistemi başlıyor