• BIST 100

    9136,34%0,64
  • DOLAR

    38,51% 0,19
  • EURO

    43,69% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4038,91% 0,88
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

Siirt’in büryanına bayramda yoğun ilgi

GÜNDEM 11.04.2024 16:00:08 0
Siirt’in büryanına bayramda yoğun ilgi

Siirt’in büryanına bayramda yoğun ilgi

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Siirt’in meşhur yemeği olan büryana bayramda vatandaşlar rağbet gösterdi.
Siirt’te kendine özgü kuyularda gece saatlerinde pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, ramazan ayının bitmesiyle birlikte rağbet görmeye devam ediyor. Siirt’in yaklaşık bir asırdır vazgeçilmeyen lezzetlerinden biri olan ve Türk Patent Enstitü tarafından tescillenen Siirt’in büryan kebabı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Hem Siirt hem de çevre illerden gelen vatandaşların vazgeçilmezi oluyor.
Gece saatlerinde mesaiye başlayarak büryan kebabını hazırladıklarını dile getiren büryan ustası Murat Kayaalp, 'Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ramazan ayını atlattık. Şimdi tekrardan sabah erkenden büryanlarımızı servise sunduk. Sabah gece 02.00’de geldik. Tandırlarımızı yaktık ve bir saat uğraştıktan sonra bunu sabah saat 05.00’te servise sunduk. Bilindiği üzere büryanımız patentli bir yemektir. Büryana oldukça bir rağbet var. Hem Ramazan ayında, bayram günlerinde olsun, geri kalan günlerde olsun her zaman rağbet görüyor. Büryan kebabı insanı tok tutuyor, dinç tutuyor' dedi.
Arkadaşları ile büryan yemeye gelen müşterilerden Fikret Bekman, 'Ramazanda olduğumuzdan dolayı büryanı özlemiştik, herkese hayırlı bayramlar diliyorum' diye konuştu.
Azad Erdemci ise bayramın 2. gününde arkadaşıyla beraber büryan yemeye geldiğini ve herkese tavsiye ettiğini söyledi.
Konya’dan Siirt’e gezmek amacıyla gelen Erdoğan Acar da, 'Güneydoğu turu yaptık bayram için. Mutlaka Siirt’e uğruyoruz, Siirt’in vazgeçilmezi olan büryan kebabını yemeden dönmek istemiyoruz Konya’ya. Konya’nın tandır kebabına benzer eş değer bir lezzette. Herkese de tavsiye ediyorum mutlaka Siirt’e geldiği takdirde büryan kebabı yemesini' şeklinde konuştu.

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ