• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Siirtli aile hekimlerinden taslak ödeme ve sözleşme yönetmeliğine tepki

17 Ekim 2024, Perşembe 02:06
17 Ekim 2024, Perşembe 02:06
Siirtli aile hekimlerinden taslak ödeme ve sözleşme yönetmeliğine tepki
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te görev yapan aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı Siirt İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını, Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın okudu. Açıklamada, aile hekimlerinin mesleklerini tehdit eden yönetmelik düzenlemelerine karşı seslerini yükselttikleri vurgulandı.

"Zulüm yönetmeliği ile karşı karşıyayız"

Aydın, daha önce Bakanlık tarafından çıkarılan Ceza Yönetmeliği’ne karşı yürüttükleri mücadelenin ardından şimdi de meslek onurlarını hiçe sayan, anayasal haklarını ihlal eden ve bilimsel temellerden uzak yeni bir yönetmelikle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Yönetmeliğin aile hekimlerini belirsizliğe sürüklediğini ve performansa dayalı bir kölelik sistemini getirdiğini ifade eden Aydın, bu durumun sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

"Negatif performans kriterleri ile cezalandırılıyoruz"

Aydın, aile hekimliği hizmetlerinde yaşanan sorunların giderek derinleştiğini belirtti. Aydın, "Aşı tereddüdü, kanser taramaları ve izlem muayenelerinde hastaların katılımını sağlamakta zaten büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu zor koşullarda performans kriterlerinin artırılması, hekimleri haksız yere cezalandırıyor. Hastanın sorumluluğu tamamen aile hekimlerine yükleniyor." dedi.

Aydın, aile hekimlerinin en iyi sağlık hizmetini sunduklarını vurgulayarak, "Memnuniyet puanlarına göre değerlendirilmeyi kabul edemeyiz." ifadesini kullandı.

"Sağlık hizmetleri ticarete dönüşüyor"
Muayene sayısına dayalı teşvik ödemelerinin sağlık hizmetlerini koruyucu sağlık hizmetlerinden saptırdığını ve ticari bir sisteme dönüştürdüğünü söyleyen Aydın,  "Performans hedefleri belirsiz, her sözleşme döneminde hangi kriterlere göre değerlendirileceğimizi bilmiyoruz. Bu da 'Sözleşmem yenilenmeyecek mi?' korkusu oluşturuyor." dedi.

"Sağlıkta Şiddeti Körüklüyor"
Yönetmeliğin aile hekimlerinin iş yükünü artırmakla kalmadığını, sağlıkta şiddeti de körüklediğini ifade eden Aydın, "Her geçen gün artan baskılar ve talepler bizleri çaresiz bırakıyor. Asıl şiddeti Sağlık Bakanlığı'ndan görüyoruz. Ayrıca, "Karalar Bağladık" eyleminin 10. haftasında bu eylemin yalnızca sağlıkta şiddete değil, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı sistematik baskılara da dikkat çekmek amacı taşıyor." diye konuştu.

"19 Ekim’de Ankara’da buluşuyoruz"

Aydın, aile hekimlerinin bu mücadeleyi taçlandırmak için 19 Ekim'de Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarıyla birlikte Ankara’da büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Aydın, "Bu miting, meslek onuru ve anayasal haklarımız için vereceğimiz mücadelenin bir parçası. Kimsenin aile hekimliği sistemine zarar vermesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Aydın, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu çatısı altında 28 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı ile birlikte, halk sağlığını korumak ve 85 milyon vatandaşımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmak amacıyla bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Aydın, tüm meslektaşlarını ve halkı yapılacağı mitinge davet etti. (İLKHA)

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

İletişim Başkanlığından orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklama

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?