• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 198 yapının yıkımına başlandı

GÜNDEM 12.02.2024 23:40:08 0
Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 198 yapının yıkımına başlandı

Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 198 yapının yıkımına başlandı

Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 77’si ticari, 116’sı konut ve 5’i depo olmak üzere 198 yapının yıkımına başlandı.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Siirt Belediyesi işbirliğiyle Karakol Mahallesi’nde yürütülen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, toplam parsel sayısının 93 adet olduğunu, 1. etap alanının sokaklar dahil 14 bin 800 metrekare yüzölçümüne sahip olup, bu etap içerisinde 12 bin 439 metrekarelik bir tapu alanı mevcut olduğunu söyledi. Devletin hak sahiplerine 48 ay boyunca bedeli 3 bin lira olan kira yardımını sağlayacağını belirten Vali Kızılkaya, 'Geçen sene bu vakitte yaşanan asrın felaketi hepimize yeniden kentsel dönüşümü ne kadar ivedilikle yapılması gerektiğini karşımıza çıkardı. Eski Siirt olarak bilinen ve 6 mahalleyi kapsayan kentin kültürel dokusunu oluşturan, her Siirtlinin öyküsüne, anısına ev sahipliği yapan bu bölge, kentsel dönüşümü hak etmiştir. Bildiğiniz üzere geçen hafta hep beraber milletvekilimizin, değerli mesai arkadaşlarımın ve hemşehrilerimizin katılımıyla TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen kardeşlerimize, 25 hak sahibine anahtarlarını teslim ettik. Kimseyi mağdur etmemek anlamında önce ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yaptık ve kiraya çıkmak isteyenleri de aynı şekilde uzlaşarak kiraya çıkardık. Bu yapılan hizmetlerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, emeğe geçen milletvekilimize, yerel yöneticilere, bütün hemşehrilerimize şükranlarımızı bir borç biliriz' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından eski yapıların iş makinesiyle yıkımına başlandı. Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, kurumların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Malatya'da baraka yangını

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangında hayatlarını kaybeden Çavdar ailesinin taziyesine katıldı

Malatya’da park halindeki otomobil alev aldı

Davet ve Gençlik Hareketi bayramlaşma etkinliğinde buluştu

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Çin bandıralı balıkçı gemisi Filipinler'de karaya oturdu

İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor

Mardin’de akrabalar arasında silahlı kavga: 1 ölü 3’ü ağır 10 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 880'e yükseldi

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Kolombiya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Tellerin arasına sıkışan yaban keçileri kurtarıldı

Yozgat'ta trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Siyonist rejimden Gazze yolundaki Madleen gemisine küstah tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

İşgalcilerden Batı Şeria'da yeni yıkım tebligatları

Yetimler Vakfı kurban etlerini Diyarbakır'daki yetim ailelere ulaştırıyor

Mardin’de Kurban Bayramı denetimleri artırıldı

HÜDA PAR heyetinden bayramda görev başındaki personellere ziyaret

Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti

"Hayırseverlerin desteğiyle muhtaçların sofralarına aş olmaya devam edeceğiz"

Bingöl’de aynı bölgede iki ayrı trafik kazası

Trump'tan "akıl dışı" karar: Los Angeles'a binlerce ulusal muhafız gönderme emri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR